G4Media.ro

Ursula von der Leyen, de la punctul de trecere a frontierei Bregana:…

sursa foto: captura

Ursula von der Leyen, de la punctul de trecere a frontierei Bregana: Aderarea Croaţiei la Schengen şi la zona euro reprezintă realizări uriaşe pentru cel mai nou membru al Uniunii Europene

Intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen şi în zona euro este o dovadă a angajamentului şi a eforturilor sale asidue, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la frontiera croato-slovenă, relatează Agerpres conform Hina.

Von der Leyen a sosit duminică la punctul de trecere a frontierei Bregana alături de premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, de preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi de miniştrii de externe ai celor două ţări.â”Aceasta este o zi de sărbătoare, un anotimp al noilor începuturi. Nu există niciun loc în Europa unde acest lucru să fie mai adevărat decât aici, la frontiera croato-slovenă”, a subliniat şefa executivului comunitar, care a apreciat că aderarea Croaţiei la Schengen şi la zona euro reprezintă realizări uriaşe pentru cel mai nou membru al Uniunii Europene.

”Europa va lucra pentru a proteja spaţiul Schengen, care întâmpină constant provocări, dar care nu trebuie luat de-a gata. Schengen este o chestiune de angajament şi de încredere reciprocă. În Schengen noi ne bazăm unii pe alţii. Şi ştiţi că putem avea încredere în voi şi că ne putem baza pe voi”, a accentuat Ursula von der Leyen.

De partea sa, premierul Andrej Plenkovic a apreciat că 1 ianuarie 2023 este o zi istorică pentru Croaţia, care şi-a îndeplinit toate obiectivele politice strategice propuse. ”Nu mai există integrare mai adâncă decât aceasta pentru Croaţia, o ţară care acum 31 de ani nu era recunoscută internaţional şi era temporar sub ocupaţie”, a declarat şeful executivului de la Zagreb.

El a promis că ţara sa, care protejează cei peste 1.350 de kilometri ai graniţei UE şi spaţiului Schengen, nu va ridica garduri sau bariere la frontiere, subliniind că Zagrebul nu se va abate de la această politică.

Controalele între Croaţia şi celelalte state UE au fost abolite la frontierele terestre şi maritime, urmând ca din 26 martie acest lucru să se întâmple şi la frontierele aeriene.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Pentru unii ciuma, pentru alții muma. Aceasta este UE. În toată Europa mișună rusii ca la ei acasă, însă mamaia nemtoaica din Berleymont se face ca nu vede, la fel cum se preface ca pune sancțiuni Rusiei. Cloaca europeana trebuie curățată de astfel de viermuși politici.

    • Dublul standard si incalcarea drepturilor omului este la ordinea zile in ue.
      Ue are zilele numarate si nemtalaii o sa plateasca cu varf si indesat pentru aroganta si dictatura adusa in ue.

  2. G4 a devenit oficina UE în care se face propaganda.

    • O data in plus sa „multumim” clasei politice. De la Iliescu care nu-si vindea tara la hotii corupti din ziua de azi….

  3. Doamna Ursula von der Leyen a putut oferi și un Argument rațional pentru care Croația a fost admisă in Schengen, iar România nu?!

    Ori, nimeni nu i-a cerut?

    • Daca n-ati observat, Ursula a facut tot ce i-a stat in putere ca Romania sa adere. Cum îndeplinim criteriile de convergenta la zona euro, asa rezolvam si celelalte probleme. Rupti in fund dar mândri nevoie mare.

    • I-a cerut prietenul meu Ciuca. I-a zis că ambii suntem niste sacări la fel că aia care ne-au votat.

    • Uite aici un argument rational.
      VDL nu are treaba cu niciunele, nu putea sa treaca peste veto-ul Austriei. Neadmiterea Romaniei este un esec si pentru ea la nivelul conducerii UE.
      Insa initial si Croatia era pe lista neagra a guvernului austriac. Argumentul legat de migratie avea sens cu veto pentru Bulgaria si Croatia – iar Romania era victima colaterala.
      Dar croatii au stiut cum sa isi joace cartile si nu au politicieni ca Bode sau Rares Bogdan la inaintare. Sau un mutulica care tace perfect in limba germana, de fata cu reprezentantii Austriei la aceeasi conferinta.

  4. Greșeală clasei actuale politice e că au pus pe tapet aderarea. Cei de acum 5_10 ani știau că vom fi respinși. Cred că în viitorii 20 de ani nimeni nu mai are tupeul să ceară aderarea.

  5. Am scăpat de ba ba Merkel. De vulpea asta când scăpăm?

  6. Sincer, băgați-vă shenghenul în cur ! Cit mai asinc !!!