G4Media.ro

Urs capturat, tranchilizat şi relocat, la Sighişoara / Primar:” Azi-noapte, în timp…

sursa foto: captura video

Urs capturat, tranchilizat şi relocat, la Sighişoara / Primar:” Azi-noapte, în timp ce sighişorenii erau cu ochii pe numărarea voturilor, eram în pădure, pentru a prinde ursul „

Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Iulian Sîrbu, a susţinut că legislaţia privind metodele de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora trebuie schimbată, după ce a intervenit, în noaptea de duminică spre luni, alături de o echipă specializată, pentru capturarea unui urs de circa 300 de kilograme, care frecventa des zona cartierului Andrei Mureşanu.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„Azi-noapte, în timp ce sighişorenii erau cu ochii pe numărarea voturilor, unii dintre noi eram în pădure, în zona Andrei Mureşanu, pentru a prinde ursul care a stârnit atâta agitaţie şi panică în ultima perioadă. Da, în România, primarul trebuie să coordoneze astfel de acţiuni – alături de gestionarul fondului de vânătoare şi de un medic veterinar, în baza contractelor încheiate în prealabil. Cu siguranţă, legislaţia privind metodele de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora trebuie schimbată! Tranchilizarea unui urs de aproape 300 de kilograme, al cărui scop este supravieţuirea, nu este deloc uşoară şi nici spectaculoasă ca în filme. Este o acţiune riscantă, tensionată, care, de această dată, a fost posibilă doar cu ajutorul unei capcane autorizate”, a postat primarul din Sighişoara, Ioan Iulian Sîrbu, pe Facebook, transmite Agerpres.

Edilul a precizat că, din fericire, toată lumea este în siguranţă, inclusiv ursul, care a fost transportat „acolo unde îi este locul – nu printre oameni”.

„Ursul a fost relocat în acelaşi fond cinegetic, la o distanţă considerabilă. Eu aştept cu interes şi nerăbdare ca, atunci când situaţia o impune, să avem o lege care să protejeze, în primul rând, omul – fie el veterinar expus în cadrul intervenţiei ori un cetăţean care vrea să fie în siguranţă lângă casa lui”, a afirmat Ioan Iulian Sîrbu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu-i așa că e mai ușor să omorâți urșii și să-i exportați pentru trofeu, ca să iasă și niște bănuți?

    Dar n-ar fi mai simplu și mai ieftin să nu-i mai hrăniți și să montați garduri electrice în calea lor?

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.