G4Media.ro

UE respinge solicitările din sectorul oțelului, privind reducerea cotelor pentru importurile de…

sursa foto: Comisia Europeană

UE respinge solicitările din sectorul oțelului, privind reducerea cotelor pentru importurile de oțel

Uniunea Europeană n-a făcut prea mari modificări la măsurile sale de protejare a sectorului oţelului, ceea ce a provocat reacţii dure din partea reprezentanților industriei, care au cerut reducerea cotelor pentru importurile de oţel – transmite Reuters.

În 23 martie 2018 au intrat în vigoare tarife vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, iar începând cu data de 1 iunie au fost aplicate şi producătorilor din UE. Impunerea tarifelor a dus la închiderea efectivă a pieţei SUA şi la majorarea exporturilor către UE.

În 2018, UE a introdus cote pentru importurile de oţel, pentru a proteja sectorul de importurile provocate de tarifele introduse de SUA.

Într-un document publicat marţi în Jurnalul Oficial al UE, se admite că industria oţelului a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar se consideră că nu sunt necesare schimbări drastice, deoarece actualele cote pentru importurile de oţel nu sunt utilizate integral.

Producătorii şi sindicatele din industrie au cerut o întâlnire de urgenţă cu liderii UE.

„Aceasta este cea mai gravă criză pe care am văzut-o în ultimele decenii…şi ar putea fi în pericol mii de locuri de muncă”, a afirmat Luis Colunga, adjunctul secretarului general al sindicatului Industri All Europe, conform Agerpres.

Din martie, cererea de oţel în UE a scăzut cu aproximativ 50%, ceea ce a dus la închiderea temporară a multor oţelării, se arată într-un comunicat al producătorilor şi sindicatelor din industrie.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

 

Sursa foto: Comisia Europeană

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Fara productie proprie de otel ne sabotam multe alte ramuri industriale. Nu se poate ca intreaga populatie activa a UE sa treaca peste noapte la dezvoltat software si oferit solutii fabless. Europenii nici macar nu au demonstrat ca sunt buni la asta, cel mai bine stau companiile americane iar acum China vine destul de rapid din urma pe aceste domenii.
    Deci cu ce va functiona economia UE peste 2 decenii, in afara de taxa pe internet anti-Google, taxa pe aerul respirat si taxa pe gunoiul produs?

    • aku s buni rushii si „chinejii”…

      inca o dovada ca ueSS nu e creata pt binele omului de rand, ci pt multinationale

      americanii s au trezit si incearca sa isi refaca industria proprie si sa nu mai importe de la chinezi

  2. UE continua sa pupe China si Rusia pentru ca nemtii si francezii au interes sa exporte acolo. Sper sa apara alti sefi decat M&M (Merkel si Macron).