G4Media.ro

Tribunalul Prahova a suspendat o hotărâre a Consiliului Local Ploiești prin care…

sursa foto: Unsplash/ Julian Hochgesang

Tribunalul Prahova a suspendat o hotărâre a Consiliului Local Ploiești prin care era majorat tariful la gigacalorie/ Procesul a fost deschis de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari

Tribunalul Prahova a decis suspendarea aplicării unei Hotărâri a Consiliului Local Ploieşti care a fost adoptată în luna februarie şi care prevedea majorarea tarifului la gigacalorie pentru ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Procesul a fost intentat de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari, iar decizia poate fi contestată.

„Dispune suspendarea executării HCL Ploieşti nr. 60/10.02.2022 până la pronunţarea instanţei de fond asupra cererii în anulare. Executorie. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs se va depune la Tribunalul Prahova”, este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a atacat în instanţă Hotărârea Consiliului Local Ploieşti nr. 60/ 10 februarie 2022, privind aprobarea ajustării preţului pentru energia termică destinată SACET al Municipiului Ploieşti şi a diferenţelor unitare de recuperat înregistrate în urma modificării, în perioada 01 august 2021 – 31 octombrie 2021, a preţului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrată de către Veolia Energie Prahova S.R.L.

Conform hotărârii Consiliului Local, majorarea de tarif se face de la valoarea de 448 lei pentru gigacalorie, la 605/Gigacalorie, fără TVA.

Hotărârea nu afectează preţul local al energiei termice facturate populaţiei care este de 186,97 lei exclusiv TVA, restul fiind suportat de la bugetul local prin acordarea subvenţiei, conform Hotărârii Consiliului Local al Ploieştiului.

Anterior, UAP ceruse autorităţilor locale revocarea actului care are putere de reglementare locală.

Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu declara, pentru News.ro că prin adoptarea acestei hotărâri că s-a încălcat legea transparenţei decizionale, dar şi că documentul a fost adoptat pe data de 10 februarie, având efect retroactiv, de la 1 februarie.

sursa: News.ro, sursa foto: Unsplash/ Julian Hochgesang

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Baieti deștepți, nu ca bucurestenii! Oi mai mari și mai multe ca în Capitală nu există nicaieri!

    • Pare logic, de ce sa platesti mai mult cand poti sa nu platesti aproape deloc? bineinteles ca cineva trebuie sa subventioneze pana la 100% pretul real, dar sa dea statul ca de aia e stat.

    • Nu conumatorii au produs și perpetuat pierderile din rețea!
      RADET a preferat să țină zeci de ani mii de angajați și să-i plătească pe majoritatea degeaba în loc să-și folosească fondurile pentru reparații!

  2. Diferența o suporta ministerul de justiție?Nu înțeleg cum instanta poate hotara asupra banilor de care dispune o instituție.Am văzut ca pana și organigrama unei instituții face obiectul unui proces !!!???

  3. Iar borfas de la Primaria Craiovei e lasata sa mareasca imens gigacaloria si sa lase lumea in frig, ea cumarand pietricele colorate de sute de mii de euro.A tocat 1 milion de euro pe craiova capitala culturala in timp ce Clujul a cheltuit 85000 euro.Normal craiova a pierdut.Deh olteanca e smechera , nu si cand bea.