G4Media.ro

Tribunalul Prahova a amânat din nou pronunţarea pe redeschiderea dosarului în care…

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Tribunalul Prahova a amânat din nou pronunţarea pe redeschiderea dosarului în care doi foşti şefi din ISU au fost acuzaţi că au favorizat funcţionarea Fermei Dacilor fără aviz

Tribunalul Prahova a amânat din nou, luni, pronunţarea în privinţa redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care doi foşti angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au fost cercetaţi pentru favorizarea funcţionării fără autorizaţie a complexului turistic Ferma Dacilor, care a ars, în a doua zi de Crăciun, opt persoane fiind ucise, transmite News.ro.

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, din nou, să amâne pronunţarea în dosarul care are ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale faţă de fostul şef al ISU Prahova Elisei Tiberiu Dumitru şi faţă de o fostă angajată la Inspecţia prevenire din cadrul acestei instituţii, care au fost cercetaţi de DNA pentru că au permis funcţionarea fără aviz a complexului turistic Ferma Dacilor din Tohani.

Un nou termen pentru pronunţare a fost stabilit pentru marţi.

Iniţial, dosarul a fost clasat, dar s-a propus instanţei de judecată redeschiderea cercetărilor după incendiul care a mistuit Ferma Dacilor şi în care opt oameni au murit.

Elisei Tiberiu Dumitru şi Cristina Chelba au calitatea de intimaţi în dosar.

Elisei Tiberiu Dumitru a condus ISU Prahova şi s-a pensionat în anul 2021, şeful DSU, Raed Arafat dezvăluind public, după incendiul de la Ferma Dacilor, că pensionarea acestuia şi a unui alt fost şef din cadrul ISU Prahova nu s-a făcut ”cu voia lor”.

Cristina Chelba a fost ofiţer specialist I în cadrul Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova. De mai mult timp ea a avansat, iar surse din instituţie au declarat pentru News.ro că lucrează în cadrul IGSU, pe o funcţie superioară celei pe care o deţinea în ISU Prahova, având atribuţii care îi permit să îi controleze pe foştii ei colegi de la Prahova.

De altfel, numele Cristinei Chelba apare pe ”Lista auditorilor desemnaţi pentru efectuarea auditului de supraveghere la persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor, potrivit prevederilor OMAI nr. 87/2010”, listă întocmită la nivelul Centrului Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi care datează din mai 2018. Numele Cristinei Chelba apare pe lista cu auditori desemnaţi pentru ISU Prahova. “Consider o provocare munca în acest domeniu, pentru că noi, femeile, putem demonstra că suntem la fel de bine pregătite în cele mai multe domenii, ca şi bărbaţii. (…) Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi dobândi în cadrul ISU, cu greu poate fi acumulată în alt domeniu.”, declara locotenentul Cristina Chelba pentru portalul forum.pompierii.info care a publicat un material despre femeile pompier din ISU Prahova, în urmă cu mai mulţi ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...