G4Media.ro

Traian Băsescu compară cazul Sorinei cu arestarea Crinuței Dumitrean, condamnată în primă…

Traian Băsescu compară cazul Sorinei cu arestarea Crinuței Dumitrean, condamnată în primă instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare: ”A fost mai gravă arestarea fostei șefe ANRP”

Fostul președinte, Traian Băsescu, a fost prezent joi în emisiunea moderată de Ionuț Cristache la TVR unde a comparat cazul Sorinei, fetița adoptată, cu arestarea Crinuței Dumitrean. Proaspăt ales europarlamentar pe listele PMP, Băsescu a declarat că ce i s-a întâmplat Sorinei este o ”continuare a mișeliei de a aresta o femeie în luna a opta” și că arestarea fostei șefe ANRP a fost ”mai gravă” decât ce i s-a întâmplat fetiței adoptate.

Alte declarații ale fostului președinte Traian Băsescu:

  • Eu am făcut o afirmație pe care, în felul meu, am regretat-o și era ocazionat de cazul Rarinca, un caz tipic în care amărâta aia de femeie purtată prin tribunale de președinta ÎCCJ câștigă procesul și pe urmă apare doamna Koveși și face recurs în anulare care se acceptă în 3 zile și o condamnă pe biata femeie. Tipul ăsta de reacție nu face decât să reducă încrederea în Justiție. Nu procurorul pune în executare o hotărâre judecătorească, ci un executor. Ce treabă avea procurorul ăsta? Tot scandalul în jurul acestui copilaș a început în jurul atitudinii doamnei procuror.
  • (despre imaginile cu fetița bruscată de procuror) Nu pot spune că m-au șocat, că am văzut atâtea la viața mea și a fost doar încă o nebunie care s-a adăugat la celelalte dinainte. Dar era o continuare a mișeliei de a aresta o femeie în luna a opta, adică pe fosta șefă ANRP (Crinuța Dumitrean, n.red.) pe care au băgat-o în beciurile cu șobolani și gândaci. Dar lucrurile au fost mai grave în cazul arestării femeii însărcinate în luna a opta.
  • E prea mult ce a făcut astăzi CSM și a mai făcut și în alte ocazii în care au fost abuzuri ale procurorilor, dar validate. Pe de altă parte, nu pot să nu observ că se manifestă un tronson de populație bolnav de demagogie. Dacă nu era scandalul ăsta, copilul era în SUA demult și pe bună dreptate. Nu știu câți dintre vecini nu i-au dat vreun șut acestui copilaș care trăiește în sărăcie. Câți dintre cei pe care i-am văzut astăzi cu pancarte împotriva deciziei judecătorilor din Craiova i-au dat măcar o pereche de săndăluțe?
  • (despre decizia CSM) Singurul care poate vorbi despre acest caz este președintele României, este și conducător al lucrărilor CSM. În mod autorizat, poate să vorbească despre asta.
  • Soluția de azi a secției de procurori din CSM ne spune: ”Vă convine, nu vă convine, asta e!”
  • Eu am fost un adept al acestei Secții Speciale. Eu am o judecată simplă: Atât timp cât IJ ne spune că s-au găsit circa 3000 de dosare cu magistrați în secția din DNA, când ai 3000 de dosare, în total 10.000 de magistrați, ai deja o mare problemă a sistemului. Și atunci structura trebuie creată. Dar mi se pare în neregulă că una dintre primele griji ale secției a fost să retragă nu știu ce dosare ale unor pesediști. Nu știu dacă le-a folosit ce au vrut să arate, dar au discreditat la fel cum au discreditat spectacolele din 2015 și 2016 din fața DNA și arestările care s-au dovedit ilegale. S-au autodiscreditat pripindu-se.

știre în curs de actualizare

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Nu are rost sa ne mai judecam daca fondul respecta legea iar apelul falsurile….

  2. Bărbat ca tine bibicule, mai rar. Îmi vine să vomit, străbunicule preapotent. Silă!

  3. Bai nesimtitilor.
    Grav a fost raptul din banii nostri care s-a petrecut la anrp.

  4. Palma dată copilului a uitat-0! Acum e imaculat? Silă…de asa oameni

  5. Bravo Base ! Nici Gadea raspopitul n-o zicea mai bine .

  6. Tataie crinuta ta retroceda romanika dupa cum vroia pasarica ei , dsr era buna ca facea bani pt partid.

  7. Eu nu mi inchipui un tanar de 18-20 de ani sa si toarne prietenii.E varsta la care omul, neacumuland angoase sau multe alte experiente neplacute, chiar tragice, este loial 100% prieteniei. Cu varsta idealurile frumoase se dilueaza in diverse avantaje,unele mercantile. Astia ticatosi de tineri ce evolutie por avea ?

  8. ohohoooooo codruta dimitrean la ce s-a gandintit cand a incalcat legea ?. Te-ai gandit la amaratia aia pe care borfita asta i-a nedreptait ! S-a gandit numai si numai la ea. A durut-o undeva. S-a bagat intr-un pat sau altul, dupa interes. Si a mai ramas si gravida din acelas motiv. Nu taraiane , nu mai da din gura si las-o si pe udrea sa faca pusacarie si chiar si fetele tale daca si numai daca, au inacalcat legea.

  9. Un fapt este cert : Romania prin ANRP a fost pagubita de sume uriase de bani. Cine i-a incasat ilegal , trebuie sa-i restituie bugetului tarii. Justitia trebuie sa fie corecta si eficienta .

  10. Să înteleg că în cavalcada de dosare care vizează magistrații se înscrie în proporție covârșitoare,cvasiunanima si plângerile penale formulate de justitiabilii nemulțumiți de magistrații care i_au cercetat sau ii cercetează,i_au judecat sau ii judeca îndreptate împotriva acestora și clasabile în mod direct sau după un minim de investigații întrucât sunt subiective
    Acestea ocupă cam 98 la sută din totalul dosarelor care ii vizează pe magistrați.Mai ramane un procent de 2 la suta de dosare propozabile pentru începerea urmăririi penale și eventual punerea în mișcare a acțiunii penale și din acestea nu toate intrunesc conditiile legale pentru trimiterea in judecata(procurorul fiind pus in situatia de a adopta legal o solutie de netrimitere in judecata).
    Ori astfel de circumstanțe nu justifica înființarea unei structuri autonome care sa aiba ca obiect principal de activitate cercetarea penală a magistraților.
    Un departament autonom de parchet care sa aiba ca obiect principal de competență numai cercetarea penală a unei categorii profesionale nu se mai regăsește nicăieri în lume,astfel de secții sau departamente autonome fiind constituite în legătură cu materii de infracțiuni și grad pretabil de complexitate a cauzelor-de exemplu în materie de crimă organizată,terorism,coruptie(vezi Parchetul Național Antimafia în Italia,Parchetul Național Financiar și recentul Parchet Național Antiterorist în Franța,DNA în Romania)în funcție de riscurile si vulnerabilitatile identificate în fiecare țară.Si apoi daca exista o presiune imensă asupra magistraților executată de justitiabilii nemulțumiți cercetați sau judecati,ce logica are sporirea presiunii exercitate asupra lor prin înființarea unei secții speciale de procuratura care sa ii ancheteze?