G4Media.ro

Tinerii care intră acum pe piața muncii au nevoie mai mult ca…

FOTO: Photo by Moose Photos from Pexels

Tinerii care intră acum pe piața muncii au nevoie mai mult ca oricând de orientare în carieră – 10 principii propuse de OECD pentru sprijinul pe care trebuie să îl ofere școlile

Orientarea în carieră nu a fost niciodată considerată mai importantă pentru tineri decât în prezent, când persoanele aflate la început de carieră sunt afectate grav de recesiunea economică produsă de pandemia Covid-19, iar școlile au un rol hotărâtor în sprijinirea acestora, arată Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) într-un nou raport.

Tinerii sunt printre primii care întâmpină greutăți pe piața muncii într-o recesiune, arată documentul, care explică:

  • Tinerii sunt o forță de muncă mai ieftină, dar au mai puțină experiență și de obicei mai puține cunoștințe despre cum să găsească de muncă
  • În recesiune, angajatorii au mai multe opțiuni pentru recrutare, pe măsură ce mai mulți oameni luptă pentru locurile de muncă.
  • În criza financiară din 2008, rata șomajului în rândul tinerilor aflați la începutul carierei, în țările OECD, a crescut în medie cu 44%, de peste două ori mai mult decât în rândul persoanelor de peste 25 de ani.
  • Rata șomajului a scăzut la nivelul de dinaintea acelei recesiuni abia în 2017. Chiar și așa, înaintea declanșării pandemiei, la nivelul țărilor OECD o persoană din cinci, în categoria de vârstă 15-24 de ani, nu era nici la școală, nici în câmpul muncii. În același timp, probabilitatea ca cei angajați să fie slab salarizați sau să fie angajați în locuri de muncă nesigure, din cauza automatizării, era mult mai mare.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Va spun eu pe scurt.
    Daca stii matematica,pot activa cam in orice domeniu tehnic.
    Daca nu stii,poti activa in cam orice domeniu care nu iti cere matematica,pt ca oricum nu iti alegi tu acolo,faci ce prinzi.
    Atat.

    P.S
    Cei care au scris articolul laolalta cu cei are au scris principiile OECD nu stiu matematica,de aia pare totul atat de complex si divers si simt nevoia irezistibila de a tot vorbi.