G4Media.ro

Guvernele să măsoare pierderile de învățare din pandemie, îndeamnă UNESCO, UNICEF, Banca…

sursa foto: Pexels.com

Guvernele să măsoare pierderile de învățare din pandemie, îndeamnă UNESCO, UNICEF, Banca Mondială și OECD. Organizațiile insistă pe nevoia de acțiuni remediale, care nu există deloc într-o treime dintre țările lumii

Țările lumii care nu au evaluat pierderile de învățare ale elevilor în timpul pandemiei Covid-19 sunt îndemnate să o facă, într-un raport comun publicat marți de UNESCO, UNICEF, Banca Mondială și OECD. Documentul, bazat pe un al treilea sondaj pe tema școlii în pandemie realizat în rândul autorităților din 143 de națiuni ale lumii în februarie-mai 2021, arată că, în perioadele de predare la distanță, profesorii au primit sprijin considerabil, dar de multe ori insuficient, având în vedere proporțiile problemelor apărute. Pe de altă parte, la nivelul elevilor, pierderile de învățare au fost majore și necesită acțiuni remediale care, în continuare, în circa o treime din țările lumii nu există deloc.

Potrivit raportului citat, în 2020, la nivel global, școlile fuseseră închise timp de 79 de zile în medie, valoare considerabil mai mică, de sub două luni (53 de zile) în țările bogate, dar de aproape 4 luni (115 zile) în țările cu venituri mici și mijlocii. La 1 februarie 2021, una din cinci țări avea încă școlile închise din cauza pandemiei.

Acest lucru a însemnat că elevii afectați au avut parte de o scădere abruptă a nivelului de învățare și de un progres mult mai lent decât într-un an obișnuit. Organizațiile care au realizat raportul îndeamnă statele lumii să facă eforturi pentru a măsura pierderile de învățare înregistrate, pentru a putea estima clar acțiunile de recuperare pe care trebuie să le ia sistemele de educație. Și aceasta, în condițiile în care doar o treime dintre statele participante la studiu au declarat că au luat măsuri pentru a măsura pierderile de învățare învățământul primar și gimnazial, prin evaluări standardizate, în 2020, 58% dintre țări făcând evaluări la clasă.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter