G4Media.ro

Tanczos Barna participă la prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica/ Ministrul…

sursa foto: Turnul Sfatului

Tanczos Barna participă la prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica/ Ministrul Mediului va alerga alături de Tiberiu Uşeriu, în județul Mureș/ Traseul de 1400 de km străbate zece judeţe şi 107 localități

Ministrul Mediului Tanczos Barna participă duminică la cea de-a şaptea etapă a primei alergări organizate pe traseul Via Transilvanica, el urmând să parcurgă alături de ultra-maratonistului Tiberiu Uşeriu 20 de kilometri, între Brădeţelu – Câmpu Cetăţii, judeţul Mureş.

”Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna TÁNCZOS, va participa, duminică, 18 septembrie, la cea de-a şaptea etapă a primei alergări organizate pe traseul Via Transilvanica. Startul evenimentului sportiv a fost dat pe 12 septembrie, la Putna, iar acesta este programat să se încheie pe 6 octombrie, la Drobeta Turnu-Severin, după parcurgerea unei distanţe de aproximativ 1400 km”, anunţă Ministerul Mediului.

Începând cu ora 15:00, demnitarul i se va alătura ultra-maratonistului Tiberiu Uşeriu, ambasador al proiectului Via Transilvanica, şi celorlalţi alergători, pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii, judeţul Mureş (aproximativ 20 de kilometri).

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis oficial în data de 8 octombrie. Inaugurarea oficială va avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, în cadrul unui eveniment la care vor participa susţinătorii cestui proiect.

Via Transilvanica este primul traseu de lungă distantă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil.

Traseul de lungă distanţă este destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, traversează 7 regiuni cultural-istorice din România şi va fi inaugurat în data de 8 octombrie în cadrul unui eveniment va avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Proiectul a fost dezvoltat de organizaţia Tăşuleasa Social, ONG cu sediul în Pasul Tihuţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud, care desfăşoară acţiuni cu caracter educaţional, social, de mediu, cultural.

„Lansarea proiectului Via Transilvanica a fost făcută în 2018, iar de atunci peste 10.000 de voluntari au fost implicaţi, 107 unităţi administrative teritoriale, 400 comunităţi şi 10 judeţe străbătute şi 1.400 borne amplasate. (…) Este un traseu de drumeţii tematice din România, cu o lungime totală de 1.400 de kilometri ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei şi Banatului montan”, transmit oficialii acestui proiect, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

“În ultimii ani, pe toţi ne-a confiscat proiectul Via Transilvanica, până aproape de epuizare. Când am pornit la drum cu ideea acestui traseu, nu am avut habar până unde-l vom duce şi câţi vom rămâne întregi pe parcurs. Dar iată că a venit şi sfânta zi în care s-a montat şi ultima bornă, iar pe traseu se fac ultimele retuşuri, adică se mai repară din vandalisme. Alba Iulia ne aşteaptă în 8 octombrie să inaugurăm toată poteca”, a declarat Tibi Uşeriu, ambasador Via Transilvanica.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. De ce nu alergi în Apuseni, pe la moții lui Iancu, poate poate!

  2. mda, ministerul kurismului doarme pe el, mai da 1m pt o frunza si isi cumpara genti de 10 koko. iar astia de la privati sau nfp trebuie sa alerge si sa stimuleze industria

  3. Tibi, lasa-l mult in urma!

    • Sa se ducaaaa, sa se tot duca si sa nu se mai opreasca din alergat. E mai sanatos pt Romania sa se duca…

  4. Ministru alaturi de un pușcăriaș.Sa mai explice inca o data pușcăriașul cum a fost el bodyguard la mafioții sarbi.Era criza de zmardoi prin Serbia si el a salvat mafioții sarbi .