G4Media.ro

Sorina Pintea confirmă că diploma așa-zisului medic de la Spitalul Județean Ilfov…

Sorina Pintea confirmă că diploma așa-zisului medic de la Spitalul Județean Ilfov este falsă / Săptămâna trecută urechea clinicile private unde a operat italianul impostor, susținând că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că este fals documentul prezentat de Raluca Daniela Bârsan referitor la faptul că este confirmată ca medic rezident, în momentul în care a încheiat contractul de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov.

„Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals, acest lucru putându-se verifica şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secţiunea rezidenţiat.ms.ro, în sensul că această persoană nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidenţiat, nu a fost confirmată niciodată ca şi medic rezident şi, pe de altă parte, ea nu a avut niciodată niciun contract încheiat cu un spital plătitor, pentru că medicii rezidenţi, în momentul în care intră în rezidenţiat, încheie un contract de muncă pe perioadă determinată cu un spital plătitor. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsă”, a arătat ministrul, într-o declaraţie de presă.

Săptămâna trecută, în plin scandal iscat de descoperirea italianului impostor care s-a dat drept medic și a operat la mai multe clinici private din București, Sorina Pintea a ținut să atragă atenția asupra faptului că în sistemul public nu se poate întâmpla așa ceva.

„Clinicile private nu sunt conştiente de ceea ce trebuie să facă, adică să presteze servicii de calitate şi în siguranţă pacienţilor. Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla”, a susținut Pintea pe 6 februarie.

Întrebată atunci dacă mai există şi alte cazuri similare, ea a spus că nu are în toate datele.

Libertatea a dezvăluit marți că Raluca Daniela Bîrsan activează de zece ani la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov, în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor.

Citeşte întreaga ştire: Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea: ”Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. La Spitalul Jud. Ilfov din Bucuresti exista o reclamatie (plangere, zice ministra) impotriva medicului fals din anul 2016!!!!!!!!!!!
    Hotia si nesimtirea institutiilor statului, oricare ar fi ele, sunt infinite!

  2. Interesantă gândirea ministrului sănătății. La stat nu se întâmplă nasoleli ca la privat.
    OK, dar funcționarul care i-a eliberat parafa cu care italianul a păcălit spitalul privat, unde lucrează?

  3. Tot o treaba pe madam pesede de la sanatate; manarelile lui dark-nea nu se vad ca madame se implica in chestiuni care sa distraga atentia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.