G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Interesul major pentru începerea școlilor se păstrează / Scenariul hibrid…

Sursa foto: Facebook / ISMB

Sorin Cîmpeanu: Interesul major pentru începerea școlilor se păstrează / Scenariul hibrid s-a dovedit ineficient

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică dimineață, că „se păstrează” interesul pentru începerea școlilor din semestrul al doilea și că rezultatele testelor de secvențiere genomică la angajații școlii din Capitală suspecți că ar fi infectați cu noua tulpină britanică a coronavirusului vor apărea într-o săptămână.

Ministrul a spus, într-o intervenție la Digi 24, că situația este îngrijorătoare, dar că încă nu este confirmată infectarea cu noua tulpină SARS-COV-2

„Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați, celălalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă școlile vor începe în format fizic, în urma apariției unor cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, mai contagioasă, ministrul a spus: „Interesul major pentru începerea școlilor se păstrează”.

Sorin Cîmpeanu a apreciat că „scenariul hibrid s-a dovedit ineficient”.

În privința recuperării materiei, ministrul a spus că este de dorit ca acest lucru să se întâmple începând cu luna februarie, odată cu reîntoarcerea copiilor în școală.

„Avem un program (…) cu cinci ore, numărul mediu pe săptămână, vreme de 16 săptămâni, februarie -martie, aprilie-mai. (…) Dacă sunt cinci ore pe săptămână, e ușor de imaginat o oră în plus în fiecare zi sau poate mai puțin, sau poate mai mult”, a spus ministrul, adăugând că programul de recuperare a materiei va fi stabilit în urma evaluării făcute de fiecăre cadru didactic.

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că nouă din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Potrivit Ministerului, pacientul lucrează la o școală din București.

„În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021). În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile”, precizează Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că nu este cazul să fie redeschise școlile.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. „Copii” trebuie sa invete!! Incompetent e Campeanu asta, bai baiatule „copii” nu invata din alte motive, nu din cauza covid, sau ca stau acasa, nivelul educatiei a scazut in ultimii 30 de ani din motive cum ar fi fabricile de diplome, gen Spiru Haret, a scazut din cauza desfiintarii scolilor profesionale si introducerii unor „copi” care isi doreau sa profeseze o meserie, nu sa petreaca timpul pe la licee si universitati doar ca sa poata fi angajati la un atelier auto.

    Ce cred eu e ca profesorii pun presiune mare pe el, pentru ca veniturile lor au scazut drastic, va dati seama ca meditatii nu mai face nimeni, sporuri nu mai primesc si asa mai departe, plus treaba asta cu 100 de ron pe ora, e un fel de stimulent care transforma profesorii in niste capitalisti rapace.

    Nu te gandesti, mai camasa cu buzunar ce esti, cati batrani poate or sa moara din cauza asta? De ce peste tot se inchide tot de frica noilor tulpini si noi nu stim cum sa deschidem? Doar noi suntem destepti?

  2. Demisia traseist politic incompetent ce esti.

    Tu vrei sa deschizi scolile cand colcaie noua tulpina de covid?!

    Cum rezolvi problema claselor supraglomerate cu cate 34 de copii unde nu se poate asigura distantarea fizica??? Sau expui toti copiii si familiile lor din dorinta de a deschide cu orice pret scolile?

    • Ai copiii? Daca nu stai jos. Copilul meu de 10 ani a făcut intr-un an doar doua săptămâni de școală efectiva, in rest doar mizerie de on-line. Si nu sunt nici pe departe genul de parinte care are oroare sa stea copilul acasa si il ajut cu temele cat de mult este posibil. Insa mizeria on-line nu funcționează. Copiii învață enorm din interacțiunea dintre ei si cadrele didactice. Nu din uitat într-un monitor. De ce crezi ca toate celelalte țări ultimul lucru pe care l-au inchis au fost scolile? Sunt aia mai prosti ca noi? Scolile trebuiau deschise de multa vreme.

    • @Alt Ion: Da, am copil de o varsta apropiata cu copilul tau. EU iti pot spune doar din experienta proprie: copilul meu se descurca ft bine cu scoala online; la fel si colegii lui. Nu am auzit un singur copil sa se planga ca invata online (eu muncind de acasa, ii aud). De asemenea nici parintilor lor nu s-au plans de aceasta metoda de predare.

      Si culmea invatatoarea este trecuta de prima tinerete insa isi tine orele online foarte bine; la fel si cei de engleza, sport si religie.

      Stimate domn asa cum sunt copii care iau 10 sunt si copii care iau 7. Asa cum unii invata ft bine online, altii nu se adapteaza. Dvs vreti sa va trimiteti copilul la scoala pt ca nu se descurca cu scoala online. Aceasta este doar experienta dvs. Nu este insa a tuturor. Sunt atatea cazuri de copii care se descurca.

  3. Presiunea e pusă pe guvernanți în primul rând de către părinți cărora nervii au început să cedeze, având și dimineața copii în casă. Majoritatea profesorilor nu fac meditații deci nu cred că pun presiune. Copiii sunt dornici de socializare. Școala în scenariul verde va fi o catastrofă epidemiologică și nici în scenariul hibrid nu e sigur că nu declanșează valul doi. Citeam câteva studii în care o persoană infectată transmite virusul la cel puțin două persoane chiar dacă toți poartă măști. Eu suficientă prezența de câteva ore în același spațiu închis. Și ăsta fără să luăm în calcul noile tulpini ale virusului. Soluția: Vaccinare obligatorie și cât mai rapidă, doar o comisie medicală scutind de vaccinare anumite persoane.

  4. Școala online va distruge o generație.
    Câți copii din mediul rural nu au făcut deloc școală timp de un an?
    Scenariul hibrid a fost un dezastru. Indiferent de forma. Copii din clasele primare care o săptămână au mers la școală și două săptămâni acasă fără ore….

    • Copiii care au vrut sa invete au invata foarte bine si online. Asta este o scuza jalnica a parintilor satui sa stea toata ziua cu copilul. Ei cred ca a fi parinte inseamna doar sa vezi si sa ai grija de copil cateva ore pe zi si in weekend in restul timpului fiind responsabilitatea scolii/after school-ului/bunicilor. Ei bine, cum zicea presedintele, ghinon.

      Problema este intr-adevar la copiii care nu au avut acces la scoala online dar asta este vina exclusiva a guvernantilor care nu au asigurat tablete cu internet. Totusi nu se poate lua decizia deschiderii scolilor doar pentru ca o minoritate sa aiba parte la educatie punand in pericol sananatea tuturor inclusiv a celor care participa la cursuri online.

    • @Cetățean. Nu va distruge nimic școala online! Sunt excepții cei care nu au avut acces la internet și din cauza asta nu au putut face școală. Majoritatea au avut toate condițiile, dar… mai trebuie să și vrei să faci școală! Mă refer mai ales la clasele V_XII. Acum s-a văzut cine e într-adevăr interesat de școală, pentru că online s-a învățat clasic, adică transmitere de cunoștințe și aplicare de competențe. Nu socializare, nu parada modei și a mașinilor, nu fumat în wc-uri, nu bulling, nu discotecă în pauze, nu consiliul elevilor, nu balul bobocilor, nu butonat telefoane pe sub bănci etc, etc. Cei interesați să învețe au învățat chiar mai bine online, nederanjați de colegi obraznici sau gălăgioși, profesorul s-a putut dedica predării, nemaifăcând pe agentul de pază. Deci, ce a distrus școala online?

  5. Foarte bine copiii trebuie să meargă la școală, cârciumarii închiși, pensionarii să stea dreaqu n casă nu să belească toată ziua ochii prin piețe, mijloace de transport în comun sau bazaruri, limitarea deplasării pt populația inactivă, reintroducerea declarației

  6. Foarte bine copiii trebuie să meargă la școală, cârciumarii închiși, pensionarii să stea dreaqu n casă nu să be lească toată ziua ochii prin piețe, mijloace de transport în comun sau bazaruri, limitarea deplasării pt populația inactivă, reintroducerea declarației

  7. Domnul ministru știe că sunt clase cu 38 de elevi la gimnaziu și în învățământul primar?? Unde e acolo interesul major pentru educație? Ne plângem de rezultate slabe, dar a venit măcar un oficial să ne demonstreze cum se predă eficient într-o asemenea clasă supradimensionată, astfel încât la sfârșitul orei fiecare elev să plece cu lecția învățată? Cum se pot integra copiii cu CES (cerințe speciale) într-o clasă cu 38 de elevi de vârstă mică, unde fiecare cere atenție exclusivă?

  8. Am ajuns sa ne vaitam ca stam acasa si sa inventam ca este mai bine la scoala , in clasele atit de urite , murdare , cu wwc-uri in fundul curtii , cu fumatul la pisoar (ce scribosenie) , cu profesorii ce doar recita cea ce nici ei (unii )nu stiu .Viitorul este online , indiferent citi mistri nu vor sa accepte asta din motivele cunoscute de toata lumea .

    • toate marile firme ofera posibilitatea de a munci de acasa , doar invatamintul romanesc nu vrea si pace .

  9. La fel de ineficient precum conducerea acestei țări.

  10. Greu e ca nu înțelegi nimic.
    Lasa locul liber.
    Sau ia-ti doi consilieri deștepți!
    Daca tii la ciolan!

  11. Gargara!
    Începe scoala dar nu ai niciun scenariu.
    Azi e alba!
    Maine e neagra!
    De ce nu schimbi orarul?
    O luna vin la scoala elevii pentru disciplinele real.
    O luna vin elevii la scoala pentru disciplină pian si altele.
    Le predai Online Una luna apoi lucrări scrise la scoala o luna pentru disciplinele real.
    Si acolo unde testul a scris a si notat in catalog si nu mai exista suspiciunea ca elevul a trisat.
    Ca are instalat un program care rezolva instant testele online.
    Prin orar nou si flexibil o parte sunt online pentru predat iar cealalta e la scoala.
    In acest fel nu va mai fi scoala un puhoi de copii care socializeaza!
    Care se aglomerează, se infecteaza, se vaccineaza bla.bla.

    Organizare !
    Nu gargara!

  12. Sunt parintele unui copil de gradinita. Lucrez. Angajatorul a dat dovada de flexibilitate, nu m-a lasat in telemunca, dar a inteles ca nu am cu cine sa las copilul.
    In iunie am gasit o tanti batrana, pe care am luat-o ca bona. La bugetul pe care-l puteam duce. 2 luni. In care am platit si contributii si impozite pe salariu. Si bona.
    Din August am dus copilul la un after school. Pe bani. Mut banii intre salariu si card de credit. Lucrez ca sa pot lucra.
    Din Octombrie am dus copilul din nou la after school. Pe bani.
    Diferenta: 200 lei/luna gradinita de stat; 1400 lei/luna dadaca sau after school.
    In Noiembrie am luat covid. Mi-as fi dorit sa nu iau. Am avut o forma sub medie, as zice, ca gravitate.
    Dupa izolare, am dus copilul la after school, ca sa pot lucra, ca sa am ce lucra.
    In Martie, in curand, va fi 1 an de cand a inceput. Pandemia.
    Am stat inchisi in casa. Sa ne protejam. Sa protejam categorii vulnerabile, sa ne protejam batranii. Am strans din dinti. Am platit. Platesc.
    Am vorbit mai inainte cu tanti, dacaca. Amical. Nu se vaccineaza. Daca raceste, ia un antibiotic. Nu risca sa-i faca rau vaccinul asta. Nu-i trebuie asa ceva. Nu, nu, nu!
    Strang din dinti si merg inainte. Maine incepe o alta saptamana. Dimineata mergem la after school, la servici. Da, platesc in continuare. Da, lucrez ca sa lucrez. Da, sigur, inteleg ca e mai sigur pt copii in locurile unde parintii platesc, acolo virusul nu ataca. Da, sigur, inteleg ca e firesc ca batranii pe care trebuie sa-i protejez sa nu vrea sa se vaccineze. Da, ei stiu mai bine. Da, sigur, inteleg ca daca spun ca nu am cu cine sa las copilul de gradinita si ca angajatorul nu ma lasa in telemunca, sunt de fapt un parinte iresponsabil care vrea sa foloseasca scoala ca pe o dadaca ieftina, in loc sa imi dau demisia si sa imi gasesc rapid un alt job unde sa gasesc flexibilitate si intelegere. Da, sigur, nu conteaza cati ani ii ia unui dascal bun sa se formeze profesional, eu ca parinte sigur pot fi un dascal mai bun.
    Adevarul e ca m-am saturat de meme, de ironii, de atotstiutori de tastatura din varful patului.
    Marea masa de lucratori nu lucreaza online. Asta e realitatea.
    Ce ar fi sa deschida gradinite pt copiii ai caror parinti nu au cu cine sa-i lase? Si cei care cred ca-si pot scolariza acasa copiii, sa fie lasati sa o faca?
    Fara ura, fara razboaie, fara polarizare sociala.
    Cu declaratia parintelui.

  13. NU SUNT DE ACORD CU REDESCHIDEREA ȘCOLILOR, NU SUNT DE ACORD SA MA VACCINEZ ȘI SUNT TOTAL ÎMPOTRIVA SA VACCINEZ ȘI COPII, ESTE FOARTE BINE SA RĂMÂNĂ MOMENTAN ÎNCHIDE ȘCOLILE, DE ALTFEL AS PREFERA SA II ȘTIU ÎN SIGURANȚĂ ACASĂ, DE CEL MIC MA OCUP EU, DEȘI SUNT O MAMA SG CU 3 COPII ȘI IAU 75%DIN SALARIU, STAU CU CHIRIE DE 400 EUR. AR FACE FOARTE BINE SA SE PRELUNGEASCĂ ORD DE URGENTA 147,PENTRU PĂRINȚII CARE OPTEAZĂ PTR INVATAMINTUL ONLINE. EU UNA SUNT DISPUSA SA RAMIN CU CEL MIC

  14. Atât ministru Sănătății, cât și cel al Educației, au dreptate. Sănătatea este cel mai de preț bun al fiecaruia dintre noi.
    Cat despre școala online, elevii care învață stand în băncile scolii, învață și online.
    Cu atât mai mult cu cât acasă, la biroul lui, orice elev învață cu adevărat. Acolo lucrează, își face temele, asa ca să nu se dea vina pe școală online, ci pe lenea copiilor respectivi.
    Cat despre frauda și documente false sa se facă control riguros asupra dosarelor pe care părinții le fabrica pe bani la medic,pentru ca atunci când se redeschid școlile, sa își scoată copilul cu probleme, forțând profesorii sa facă cu el online și cu restul clasei face to face.
    Nu e vorba de puținele cazuri reale, ci de bolile inventate.