G4Media.ro

Sondaj: Corupția, principala urgență națională pentru tinerii din România

Sondaj: Corupția, principala urgență națională pentru tinerii din România

Corupţia (30%), sănătatea (27%) şi eliminarea sărăciei (19%) sunt principalele urgenţe naţionale pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, după cum arată un sondaj IRSOP. Aceste teme vor influenţa şi prezenţa tinerilor la vot şi opţiunea lor politică la viitoarele alegeri, potrivit analizei făcute de autorii cercetării.

Cele mai mari motive de îngrijorare pentru tineri sunt sănătatea (46%) şi locurile de muncă (32%), inclusiv pregătirea profesională, rezultatele fiind influențate de pandemia de coronavirus.

În ceea ce privește relația cu liderii politici, două treimi (65%) dintre respondenți au încredere foarte mică în politicienii care ne conduc, iar 70% cred că peste zece ani viaţa în România va fi la fel sau mai rea.

Context. Cercetarea IRSOP s-a realizat telefonic, pe un eșantion de 712 tineri între 18 şi 29 de ani, în perioada 22-30 iunie 2020. Toleranţa de eşantionare este de ± 3,7%.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. i se rupe pzdului de tineri…mosii si rapciugosii isterici sa primeasca un leu la pensie sau asistenta sociala .Restul ” /fuck them all/ ca oricum nu ne voteaza”.
    iar tinerii care se panicheaza la gandul coruptiei si sistemului de sanatate sa lase draq tik-tok-ul si sa mearga la vot daca nu vor sa moara in spital din cauza coruptiei

  2. Tinerii să facă bine să dea dovadă de simț civic, să iasă la vot, să fie vocali când lucrurile se petrec greșit și să participe activ la viața societății, dacă vor asista pasivi, vor sta în casă și vor uza de rețelele sociale, nu vor schimba nimic. Temerile și lucrurile greșit făcute pot fi eliminate doar prin implicare și acțiune, altfel degeaba ne alarmăm.

  3. Minim ce pot face e sa voteze
    Adica pentru 30 de minute cu tot cu deplasare o data la 4 ani… logic ar fi sa vedem prezenta 70-80% pt tineri, inclusiv la sat ca au toti telefoane acum.
    Daca vreti sa vedeti porci gen Nicolae, etc … atunci stati acasa inca 1 ora pe TikTok

    • Adevarul e ca guvernul actual penelist reflecta rezultatul alegerilor. Cat a luat PNL, 22%? A iesit macar pe 2?

      In fine, intrebari retorice, de vreme ce guvernul Orban e votat in functie de parlamentarii PSD.

      Cat despre rezultatele referendumurilor, alea sunt mereu litera de lege. L-am dmis pe basescu, am micsorat parlamentul! Votul e arma, fratilor! Gata, mai pe seara ma duc sa votez!!!!1

      Cineva trebuie sa valideze sufrageristii.

    • postacul PSD de mai sus va spune sa nu votati, fiindca PSD se teme de vot

  4. va lamureste Sinistrul tericeanu care-i treaba cu bulsit caraptia !

  5. Tinerilor, iesiti la vot, asadar!
    Nu va pisati pe el, ca acum 4 ani.
    SI nu, nu votati cu PSD-ul, evident.

  6. Dacă nu vă supărați…ați vrea să ieșiți si la vot?? Nu de alta , da’ asta e singura soluție…

  7. Asta e gogonata rau,tinerii si coruptia ,hahahahahaha.

  8. Cu un DNA castrat de pzd si starea de urgenta se fura ca in codru. Iar la vot votezi cu cine trebuie in functie de anturaj sau interes. Oare dc cere STS buletinul? Eu cred ca sa ghiceasca cu cine ati votat, asa pe probabilitati. Daca nu stii intrebi administratorul de bloc sau vezi la cine face propaganda primarul.

  9. Studentii nu pot sa voteze deoarece majoritatea nu se afla in localitatea sau judetul de domiciliu atunci cand se organizeaza alegeri parlamentare iar deplasarea de la facultate acasa si inapoi, i-ar costa ceva bani si cel putin o zi pierduta, asa ca studentii nu au reprezentare in parlament. Cea mai mare reprezentare o au pensionarii care se afla in preajma sectiei de votare si sunt nerabdatori sa mai voteze o marire de pensie, cu inflatia aferenta.
    Aceeasi piedica o au si cei care lucreaza in alt oras/judet decat cel de domiciliu, nu se pot deplasa ca sa voteze pentru parlament.
    Este nevoie ca guvernul sa ia masuri ca sa faciliteze accesul acestor categorii: sa se declare zi libera legala ziua de luni de dupa vot si sa se dea gratuitate la biletele de tren timp de 3 zile incepand cu ziua de dinaintea alegerilor.

    • Până la urmă e o alegere simplă: pierzi banii de autobuz sau pierzi 4-8 ani din viață?

      După un mandat de 4 ani de furat, un ales local/un parlamentar are mai multe relații cu infractori ca el, are mai multe unelte de șantaj, are mai mulți bani de cumpărat voturi, etc. De-aia zic că e mai ușor să facem în așa fel să nu ajungă la sacul cu bani, că după aia ne va fi și mai greu să ne scăpăm de ei.

      50 de lei și o zi pierdută pe drum e varianta mai ieftină și mai rapidă să ne scăpăm de comuniști.

  10. Tinerii sunt mereu cu capul în nori!
    De unde au scos urgenta cu corupția?
    Ei nu au auzit ca pentru CSAT și Președinte corupția e doar un detaliu minor?!