
Sindicatul Europol cere schimbarea șefilor de la IPJ-urile din Mureș, Bistrița și Oradea, implicați în cazul Gânj / ”Pe parcurs ce au constatat că nu au pistele cele mai bune pentru prinderea autorului”
Sindicatul Europol cere schimbarea șefilor de la IPJ-urile din Mureș, Bistrița și Oradea pentru gestionarea defectuoasă a cazului Emil Gânj (foto), suspectul crimei din Miheșu de Câmpie, jud. Mureș, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Din perspectiva Sindicatului Europol, incursiunile în teren ale polițiștilor pentru prinderea criminalului fugar sunt ineficiente, consumă resurse de sute de mii de euro și sunt reflectate mediatic subiectiv.
Președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica subliniază că, în mod clar, teritoriul nu este dominat de forțele de ordine și că șefii de la IGP au lăsat comunicarea pe seama inspectoratelor județene. Liderul sindical cere schimbarea șefilor IPJ unde se efectuează căutări pentru prinderea infractorului.
„Această strategie de comunicare a avut la bază faptul că vor fi prezenți șefii Inspectoratul General al Poliției Române la Mureș și probabil că, în decurs de 48-72 de ore vor reuși să-l prindă și vor defila cu acest rezultat. Din păcate, această strategie a avut strict un scop de PR care acum se întoarce împotriva instituției. Cineva trebuie să răspundă pentru acest lucru! Pe parcurs ce au constatat că nu au pistele cele mai bune pentru prinderea autorului, cei de la București încet-încet s-au descotorosit de comunicare și au lăsat în sarcina purtătorilor de cuvânt de la nivelul IPJ-urilor unde s-au mai făcut căutări. La acest moment, nu vedem nicio soluție pe care să o adopte cei care conduc aceste căutări, lucru care ar determina o decizie de a-i schimba din funcție pe acești șefi, la Mureș, Bistrița, Oradea”, spune sindicalistul.
Cosmin Andreica consideră nefiresc faptul ca sindicatul să asigure mâncarea polițiștilor implicați în căutarea infractorului și spune că în mod normal, prima preocupare a instituției ar fi fost protejarea oamenilor din teren și nu protejarea cu orice preț a imaginii publice a Poliției.
În replică, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș prin vocea purtătorului de cuvânt afirmă că situațiile punctuale apărute în zone greu accesibile sunt „tratate operativ” în așa fel încât să nu fie afectate desfășurarea activităților și personalul implicat. Inspector de poliție Alexandra Luca.
„Intervenţiile sunt dinamice şi presupun adaptare permanentă în funcţie de teren, informaţiile primite şi evoluţia cazului. Regretăm orice percepţie publică nedreaptă care ar putea minimiza efortul real, implicarea şi profesionalismul poliţiştilor din teren”.
Facem precizarea că până la această dată nu sunt informații noi legate de persoana fugarului Emil Gânj și unde s-ar putea ascunde acesta. Cercetările organelor legii continuă.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.