G4Media.ro

Sindicaliștii din industria aluminiului anunță trei zile de proteste săptămâna viitoare/ Angajații…

Sursa foto: Agerpres

Sindicaliștii din industria aluminiului anunță trei zile de proteste săptămâna viitoare/ Angajații ALUM Tulcea și ALRO Slatina solicită limitarea prețurilor la energie și gaz pentru cel puțin un an

Membrii de sindicat din industria aluminiului anunţă o serie de proteste, săptămâna viitoare, în faţa sediului Guvernului. Angajaţii din metalurgia neferoasă solicită limitarea preţurilor aplicate la energie şi gaz, la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, arătând că industria aluminiului este grav afectată de tarifele ridicate la energie, fabrici din domeniu fiind nevoie să restrângă activitatea din această cauză.

Protestele de săptămâna viitoare sunt anunţate pentru zilele de luni, marţi şi miercuri, între orele 11:00 şi 13:00, în Capitală.

Sindicatele care reprezintă interesele angajaţilor din fabricile de aluminiu – ALRO Slatina şi ALUM Tulcea – solicită din nou reglementarea pieţei de energie, limitarea preţurilor aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, în condiţiile în care susţin că legea prevede posibilitatea prelungirii până la 3 ani a plafonării.

„Instituirea unei diferenţe de tratament între clienţii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, respectiv cei care au beneficiat de prevederile acestui act normativ, în sensul că cei din urmă nu vor beneficia de plafonarea preţului energiei electrice, nu este bazată pe un criteriu obiectiv. Astfel, această diferenţiere este discriminatorie pentru că nu a fost vorba despre ajutor de stat, ci returnarea sumelor de bani pe care societăţile le-au achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei)”, susţin sindicaliştii într-un comunicat dat publicităţii joi.

Conform acestora, fabrica Alro a închis două hale de electroliză, şi începând cu data de 9 februarie se fac operaţiuni de oprire a unei a treia „fapt ce reprezintă închiderea a 60% din capacitatea de producţie, din cinci hale ramânând funcţionale doar două”.

În aceste condiţii, sindicalişti atrag atenţia că sute de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic şi mii de angajaţi ce depind direct sau indirect de Alro riscă să rămână fără locuri de muncă.

sursa: News.ro, Sursa foto: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sa mearga sa protesteze la poarta rusului, nu aici. I-au invatat rusii de bine, mergeti si protestati la Guvern daca vreti sa va mai tin in fabrica.
    Sindicalistii se pot plange de salarii sau conditiile de munca, nu ce abereaza ei prin cereri. E evident ca protestele astea sunt dirijate din Est.

    • Daca era doar problema ALRO era bine.
      Sunt afectati toti industriasii din tara, direct si indirect. Se va vedea cel mai rapid urmarile inchiderii Azomures dar si scumpirile cimentului si materialelor de constructii care se vor reflecta mai departe in pretul caselor si drumurilor.
      Sa nu uitam ca ALRO produce pentru export. Cu ce vom inlocui aceste exporturi? Mai mult lemn?

    • 👍👍👍

    • Prostovan esti,vere!Nu te doare nimic când debitezi inepțiilea astea?

  2. 2 treimi din consumul de gaz sunt produse in tara. Ar fi utila o analiza care sa scoata in evidenta cum sunt distribuite scumpirile intre producatori si intermediari.
    Am o banuiala ca cel mai mare adaos si l-au tras intermediarii de pe piata de gaz.

  3. pretul pe piata este cam 500 lei/mwh,

    tot ce vand producatorii romani , petrom si romgaz este impozitat de stat cu 80% peste ce depaseste 80 lei/mwh.

    cine castiga cel mai mult de aici???? statul cumva?

  4. 👍👍👍

  5. Care ALUMINIU este de fapt RUSESC !