G4Media.ro

Silicon Valley Bank a fost închisă de autoritățile de reglementare, în cel…

sursa foto: Pexels

Silicon Valley Bank a fost închisă de autoritățile de reglementare, în cel mai mare faliment bancar de la criza financiară globală/ Când vor avea acces clienții la depozite

Autoritățile de reglementare financiară au închis Silicon Valley Bank și au preluat controlul asupra depozitelor sale, a anunțat vineri Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), în ceea ce reprezintă cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară globală de acum mai bine de un deceniu, transmite cnbc.com.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) a precizat în anunț că deponenții asigurați vor avea acces la depozitele lor cel târziu luni dimineață. Sucursalele SVB se vor redeschide, de asemenea, în acel moment, sub controlul autorității de reglementare.

Asigurarea standard a FDIC acoperă până la 250.000 de dolari per deponent, per bancă, pentru fiecare categorie de proprietate a contului.

Prăbușirea SVB, un jucător cheie în comunitatea tehnologică și de capital de risc, lasă companiile și persoanele bogate în mare parte nesigure de ceea ce se va întâmpla cu banii lor.

Potrivit comunicatului de presă, cecurile oficiale ale SVB vor continua să fie compensate.

Asigurarea standard a FDIC acoperă până la 250.000 de dolari per deponent, per bancă, pentru fiecare categorie de proprietate a contului. FDIC a declarat că deponenții neasigurați vor primi certificate de administrare judiciară pentru soldurile lor.

Autoritatea de reglementare a mai spus că va plăti deponenților neasigurați dividende în avans în cursul săptămânii viitoare, cu potențiale plăți suplimentare de dividende pe măsură ce autoritatea de reglementare va vinde activele SVB.

Dacă deponenții cu mai mult de 250.000 de dolari își vor primi în cele din urmă toți banii înapoi va fi determinat de suma de bani pe care autoritatea de reglementare o va obține pe măsură ce vinde activele Silicon Valley sau dacă o altă bancă preia în proprietate activele rămase. Au existat îngrijorări în comunitatea tehnologică că, până la desfășurarea acestui proces, unele companii ar putea avea probleme în a plăti salariile.

La sfârșitul lunii decembrie, SVB avea active totale de aproximativ 209 miliarde de dolari și depozite totale de 175,4 miliarde de dolari, potrivit comunicatului de presă. FDIC a precizat că nu este clar ce parte din aceste depozite se află peste limita de asigurare.

Ultimul faliment bancar american de o asemenea amploare a fost cel al Washington Mutual în 2008, care avea active de 307 miliarde de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...