G4Media.ro

Şeful uriaşului fond BlackRock: Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus capăt…

Sursa foto: Ministry of Defense of Ukraine via Wikimedia Commons

Şeful uriaşului fond BlackRock: Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus capăt globalizării din ultimele decenii / ”A exacerbat polarizarea şi comportamentul extremist pe care îl vedem în societatea de astăzi”

Larry Fink, CEO şi preşedinte al celui mai mare fond de administrare de active din lume, BlackRock, a declarat joi că invadarea Ucrainei de către Rusia a schimbat ordinea mondială care exista de la sfârşitul Războiului Rece, punând capăt globalizării din ultimele decenii, transmite News.ro, care citează CNBC.

”Invazia rusă în Ucraina a pus capăt globalizării pe care am experimentat-o ​​în ultimele trei decenii”, a spus Fink în scrisoarea sa din 2022 adresată acţionarilor.

”A lăsat multe comunităţi şi oameni să se simtă izolaţi şi să privească în interior. Cred că acest lucru a exacerbat polarizarea şi comportamentul extremist pe care îl vedem în societatea de astăzi”, a subliniat Fink.

Scrisoarea lui Fink a venit la o lună de la invadarea Ucrainei de către Rusia, forţele Moscovei bombardând oraşe din întreaga ţară şi ucigând civili care nu pot scăpa.

SUA şi aliaţii săi au impus Rusiei sancţiuni fără precedent şi au oferit asistenţă militară Ucrainei.

Fink, al cărui fond gestionează peste 10.000 de miliarde de dolari, a declarat că naţiunile şi guvernele s-au unit şi au lansat ”un război economic” împotriva Rusiei.

El a spus că BlackRock a luat, de asemenea, măsuri pentru a suspenda achiziţionarea oricăror titluri de valoare ruseşti din portofoliile sale active sau indexate.

”În ultimele săptămâni, am vorbit cu nenumărate părţi interesate, inclusiv cu clienţii şi angajaţii noştri, care caută să înţeleagă ce s-ar putea face pentru a preveni dislocarea capitalului în Rusia”, a spus Fink.

La începutul anilor 1990, când lumea a ieşit din Războiul Rece, Rusia a fost binevenită în sistemul financiar global şi a primit acces la pieţele globale de capital, a scris Fink. Expansiunea globalizării a accelerat comerţul internaţional, a crescut pieţele globale de capital şi a crescut creşterea economică, a spus el.

A fost chiar atunci, în urmă cu 34 de ani, când a fost fondat BlackRock, iar compania a beneficiat enorm de pe urma globalizării şi creşterii pieţelor de capital, ceea ce a alimentat nevoia de gestionare a activelor bazată pe tehnologie, a spus Fink.

”Îmi păstrez încrederea pe termen lung în beneficiile globalizării şi în puterea pieţelor globale de capital. Accesul la capitalul global permite companiilor să finanţeze creşterea, ţărilor să sporească dezvoltarea economică şi mai multor oameni să experimenteze bunăstarea financiară”, a spus Fink.

CEO-ul a spus că BlackRock se angajează să monitorizeze impacturile directe şi indirecte ale crizei şi îşi propune să înţeleagă cum să navigheze în acest nou mediu de investiţii.

”Banii pe care îi gestionăm aparţin clienţilor noştri. Şi, pentru a îi servi, lucrăm pentru a înţelege modul în care schimbările din întreaga lume le vor afecta rezultatele investiţiilor”, a spus Fink.

Sursa foto: Ministry of Defense of Ukraine via Wikimedia Commons

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ciocnirea civilizatiilor este inevitabila.
    Pentru ca aceste civilizatii au obiective foarte diferite. Vezi China, rusia, lumea araba, lumea africana…
    Globalizarea este imposibila in aceste conditii.

  2. Daca ne vaccinam toti cu pfizer eram toti ca unul si unul ca toti.

  3. Globalizare- Corupție-Neocolonialism.
    Toată această globalizare economică a fost făcută pe datorii imense.

    • Si scrii asta de pe un software produs de o companie americana cu programatori indieni instalat intr-un dispozitiv construit in China sau Coreea din materii prime din Africa/Rusia si plastic reciclat din Europa. Ce dragut.

  4. Corect. Blackrock și Vanguard practic dețin 25% din economia SUA și cine știe cât din economia mondială. Prea multă putere în mâinile unor personaje care nu sunt alese democratic.

  5. Si cine v-a adus voua confortul in care traiti acum? Nu oare oamenii astia cu bani multi care au investit si au adus progres? E drep, poate de prea multe ori prin mijloace murdare si cu costuri umane si naturale care putea fi evitate, dar asta si cu „ajutorul” polititcienilor corupti si nesatui alesi tot de noi, poporul, din care faci si tu parte, deci omul ala de te conduce e si o mica parte de tine, poate nu direct, poate printr-o ruda cade l-a votat. Deci, totul pleaca de la noi.

  6. Faptul ca a iesit si asta sa declare asa ceva nu face decat sa ad.ancea.sca suspi.ciunile ca de fapt si Putin nu e decat o unealta globalista,”opozitie” controlata, iar razboiul vine ca o man.usa planurilor globaliste.

  7. Fa.ptul ca a iesit si asta sa declare asa ceva nu face decat sa ad.ancea.sca suspi.ciunile ca de fapt si Putin nu e decat o une.alta globa.lista,”opo.zitie” contro.lata, iar razboiul vine ca o man.usa planu.rilor globa.liste.

  8. Confruntarea armata este in Ucraina, dar noi toti traim al treilea razboi mondial – economic, politic, mediatic, informational, cibernetic etc. Ca orice razboi, va lasa cicatrici si va schimba lumea.