G4Media.ro

Sebastian Burduja, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, votată la Senat: ”Eu voi vota…

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Sebastian Burduja, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, votată la Senat: ”Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat. Nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, politicienii să se premieze”

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a comentat, joi, la Digi24, votul dat de Senat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, el precizând că va vota împotrivă, în calitatea sa de deputat şi consideră că nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, politicienii să se premieze. El a mai spus că discuta recent cu omologul său din Cipru, o ţară mică din UE şi acesta avea salariul de cinci ori mai mare decât al lui, la nivel de ministru.

Ministrul Cercetării şi Digitalizării a afirmat că va vota împotriva proiectului de lege care a majorat indemnizaţiile demnitarilor, când va ajunge la Camera Deputaţilor.

”Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat şi cred că nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, într-o situaţie regională cu impredictibilitate mare, politicienii să se premieze”, a spus Burduja.

El a precizat că ”discuta recent cu omologul său din Cipru, o ţară mică din UE şi acesta avea salariul de cinci ori mai mare decât al lui, la nivel de ministru”.

”Nu este oportună din punctul meu de vedere această iniţiativă şi voi vota împotrivă”, a arătat el.

Sebastian Burduja a spus că trebuie întrebaţi senatorii de ce au votat pentru acest proiect de lege.

”Aşa cum stau lucrurile acum, nu este o variantă oportună şi cred că mediul politic trebuie să fie solidar”, a arătat el, precizând că guvernele liberale, succesiv au îngheţat salariile demnitarilor, încă de pe vremea guvernului Orban.

”Fără a fi excesiv de populişti, nu este oportun în momentul ăsta”, a mai afirmat el.

Despre majorarea salariilor primarilor, prevăzută în proiect, ministrul a spus că ”ştie că sunt primari care nu mai sunt în funcţie, au avut vreo patru mandate, timp în care au avut nişte răspunderi şi care au o pensie derizorie, de 1.500 – 2.000 de lei”.

”E de analizat dacă dincolo de instinctul nostru de a-i penaliza pe aceşti oameni, dacă au un venit de pensie decent, în raport cu munca prestată şi au fost oameni curaţi care şi-au dus la capăt mandatele, au semnat pe nişte sume de milioane de euro, e de analizat, la rece. Nu cred că trebuie să guverneze nimeni (..) cu gândul la următoarele alegeri. Trebuie să guvernăm cu gândul la ceea ce facem pentru români”, a mai spus Burduja.

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă, împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de aprobare a unei Ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale indemnizaţiilor demnitarilor.

În urmă cu câteva ore, Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor. Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. VORBE GOALE, BLA, BLA PENTRU A PACALI electoratul

    • Asa este. Si daca o sa se voteze legea – si eu cred ca se va vota – el se va „sacrifica” si va lua salariul marit. P.S. As fi de acord ca fiecare parlamentar si ministru sa casige 20k EURO/luna daca lucrurile ar merge bine in tara. Dar considerand ce salarii au acum si alte venituri pe langa ei sunt mult mai mult decat foarte bine platiti pentru rezultatul muncii lor.

  2. Doar nu am ridicat mâna la vot eu,ci voi! vă forțați norocul!

  3. Bancorex nobilul.

  4. Este o cacialma,interesul este sa le urce la primari si celor din primarii.

  5. Mulţumită vouă putem să facem pe moraliştii în parlament, în timp ce colegii de partid devalizează ţara pe pensii speciale şi salarii pentru clanuri!

  6. Cica primarii care au muncit 4 mandate = 16 ani au pensii de 1500 – 2000. Dar aia care au muncit 40 de ani si au mai putin nu il preocupa pe domnul ministru??? Se pare ca nu ca altfel ju ar lua tot de la ei si ar da la speciali.

  7. Păi primarii de unde iau banii?nu tot de la noi,prin creșterea impozitelor pe case,parcări auto?

  8. Ăştia de la PNL vor să fie bogaţi ca să nu mai fure ca să fie cinstiţi, ăia de la PSD au greşit că au fost învăţaţi să greşească constant că nu ştiu niciodată ce votează, ăştia de la USR e clar că numai din noroc nu votează toate prostiile şi nu din ştiinţă ca ăilalţi, ăia de la UDMR se prefac că nu bagă amendamentele PSD, iar ăia de la AUR vor tace chitic ca Iohannis până trece scandalul ca să uitaţi că iarăşi au votat cu ăştia.
    E clar că e prea mult pentru administratori să facă vizibilă o astfel de postare că e periculos să ştie lumea care e părerea reală despre ei deşi nici nu le trece prin cap că dacă nişte proşti ca noi ne-am dat seama ăilalţi care nu sunt proşti sigur ştiu şi ei.

  9. Asa, ma, toti votati „impotriva” ..dar, nu stiu cum, la numaratoare trece legea ca trenul…
    Nehaliti.