G4Media.ro

Șapte urși relocați din Sinaia în Gorj fac ravagii în gospodăriile oamenilor…

Sursa foto: Pixabay

Șapte urși relocați din Sinaia în Gorj fac ravagii în gospodăriile oamenilor / Localnicii cer ca urșii să fie mutați în altă parte / Primar: ”Urșii din habitatul nostru se sperie și nu au atâta îndrăzneală”

Primarul localității Polovragi, județul Gorj, a anunțat că a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze șapte urși aduși din Sinaia departe de gospodăriile din zonă, relatează Observatorul Prahovean.

„Șapte urși au fost relocați de la Sinaia la Polovragi, la propunerea echipei de intervenție către Garda Forestieră și cu acordul gestionarul fondului cinegetic nr. 69 denumit Olteț, din județul Gorj, în luna iulie 2022″, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, care a primit un răspuns oficial de la Garda de Mediu.

Primarul localității Polovragi a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze urșii aduși din Sinaia departe de gospodăriile gorjenilor.

„Cred că soluția cea mai bună este de relocare a acestor exemplare, pentru că există un pericol al agresivității acestora. Faptul că nu se speriau de petarde și că nu se speriau de prezența oamenilor ne-a făcut să credem că sunt relocați din alte zone, deoarece urșii din habitatul nostru se sperie și nu au atâta îndrăzneală. Am cerut relocarea urșilor. Acum, că a venit și răspunsul de la Garda Națională de Mediu sunt sigur că urșii sunt dintre cei aduși din alte zone“, a precizat peimarul de la Polovragi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. As schimba titlul articolului cu ceva de genul „Cum se mai poate găuri bugetul” sau „Uite așa se toaca aiurea bani de la stat” . Motivarea ar fi: angajații implicați în prindere, asistenta medicala, relocare, pază și alții presupun că nu fac asta in timpul liber ci în timpul programului lor de lucru, platit de statul nostru de 2 bani. Posibil că aceștia să primească inclusiv diurne și sporuri pentru deplasarea prin țară cu ursii după ei, pentru relocare. Presupunând că nu merg pe jos, mai mult ca sigur că le trebuie mașini cu niste dotări in plus pentru siguranța animalelor și a oamenilor. Utilizarea acestora, consumul de combustibil, mentenanța preventiva și altele presupun alte costuri. Îmi închipui că pentru activități de genul asta se cheltuie bani serioși. In acest timp, meleagurile noastre au devenit nesigure pentru plimbări în aer liber pentru că nu știi de unde apare ursul!