G4Media.ro

Rușii se înghesuie în Belarus pentru un turism de cumpărături după ce…

Sursa Foto: Facebook/ Azzam Ameen

Rușii se înghesuie în Belarus pentru un turism de cumpărături după ce mărcile occidentale au părăsit Rusia

Un număr tot mai mare de ruși aleg Belarusul vecin pentru următoarea lor vacanță, în încercarea de a avea acces la bunuri și servicii financiare occidentale care nu mai sunt disponibile în țara lor din cauza sancțiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei din Ucraina, relatează The Moscow Times.

Spre deosebire de Rusia, majoritatea comercianților cu amănuntul străini și a principalelor companii de plăți își păstrează prezența în Belarusul ex-sovietic, care este adesea supranumit „ultima dictatură din Europa”.

„Mărci precum H&M, Bershka și Pull & Bear au părăsit Rusia, dar noi [cei care călătorim în Belarus] ne putem îmbrăca în ele din cap până în picioare”, a declarat Yelena Shitikova, director la agenția de turism Family Travel din regiunea Arkhangelsk, care oferă excursii în Belarus.

„Totul acolo funcționează, nu există sancțiuni”, a adăugat ea.

Cu mai multe zboruri și trenuri zilnice între Moscova și Minsk, Belarus a devenit o destinație din ce în ce mai populară pentru rușii care doresc să cumpere bunuri occidentale sau să deschidă un cont bancar care să emită carduri de debit Visa sau MasterCard, care nu mai sunt disponibile în Rusia.

Condusă de un aliat apropiat al Kremlinului, Alexander Lukașenko, Belarus a fost folosită ca zonă de pregătire pentru trupele rusești și lansatoare de rachete în timpul invaziei din Ucraina. Dar – în ciuda îngrijorărilor exprimate de Kiev – Lukașenko a negat că armata belarusă a trecut pe teritoriul ucrainean, permițând astfel Minskului să evite cele mai severe sancțiuni occidentale. –

A existat o creștere de peste 60% a rezervărilor de excursii în Belarus, a declarat luna trecută Anna Ovsyanikina, care se ocupă de rezervările pentru Belarus pentru agenția de turism Delfin, citată de Asociația operatorilor de turism din Rusia.

Agenția de turism FUN&SUN a lansat la sfârșitul lunii august tururi de cumpărături de patru zile în capitala belarusă Minsk, la prețuri începând de la 16.750 de ruble (279 de dolari) de persoană.

„Turiștii au început să meargă mai des în Belarus și am observat, de asemenea, că, printre altele, merg la cumpărături, așa că am decis să oferim acest produs”, a declarat un purtător de cuvânt al FUN&SUN pentru The Moscow Times.

„Cererea a fost foarte mare pentru prima excursie, dar și pentru cele ulterioare”.

Agentul de turism Shitikova a declarat că s-a îndrăgostit de Belarus după ce a vizitat această țară la începutul acestui an.

La întoarcerea în Rusia, ea a observat o cerere „neașteptat de mare” pentru călătorii în această țară și a decis să ofere excursii speciale clienților agenției sale.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. SA CURGA BANII….

  2. Situația e temporara. În curând rusii o sa importe cârpele (hm, inditex) direct din Bangladesh, fără intermediari.
    Cam asta e problema „sancțiunilor” UE. Privează Rusia de niște produse pe care UE nu le face ea însăși ci le importa din terțe tari. Un fel de vândut pielea ursului din pădure. Iar ursul rusesc s-ar putea sa se ducă singur după ala din pădure dacă chiar are chef.
    Europa din păcate trebuie sa se trezească la realitate. Fie ajunge la înțelegere cu putin (dezonorant) fie ii declara război pe bune (periculos dar onoarea are prețul ei). Cale de mijloc nu exista și pachetele de sancțiuni doar amână deznodământul. De făcut frigul în case la iarnă asta e garantat

    • Eu cred ca esti trol rusnac. Toate marcile au fugit catre tari subdezvoltate ca sa le cumperi tu cu 40 de lei din mall

    • @anonim o iei in dos

    • @stefan popescu
      Eu cred ca tu ești pur și simplu prost.
      Mai citește o data ce am scris despre deznodământul nodului gordian al relației cu Rusia. Din păcate occidentul care nici măcar nu vorbește pe o singura voce nu a reușit sa ii traseze Rusiei o linie roșie dincolo de care nu mai exista decât alternativa războiului. Speranțe ca rusii se vor revolta împotriva lui Putin pentru ca nu mai au acces la cârpe hm sau junkfood de la macdonalds au doar aia reduși mintal. Rușii nu asculta decât de cnut.

    • @anonim Mvai, „vine ursu’ si isi ia cand are chef”. Mestere, vezi ca ursul tau are raie, e orb de un ochi si schioapata dintr-un picior. Tu trebuie sa te trezesti la realitate, n-avea tu grija Europei, se descurca si fara primitivii aia de rusi, stai linistit. Dar nu esti decat un troll rusnac insignifiant, care crede el ca poate influenta parerile oamenilor postand incontinuu pe un site de stiri.

  3. @anonim
    Mi se pare mie sau tu ții cu ursul? :)))

    • Ți se pare. Nu țin cu ursul. Nu țin nici cu prostii care cred ca poți pune ursul pe labe facă nu ii mai dai margele de sticla.
      Chiar asa, cine s-a iubit atâta cu ursul de a făcut nu una ci doua conducte de gaz în colaborare cu ursul? Cine l-a „sancționat” pe urs după ce în 2014 a ocupat Crimeea atât de tare încât în 2022 a atacat toată Ucraina?
      Cam asta e situația. Occidentul nu i-a trasat ursului o linie roșie dincolo de care e razboi ba chiar a făcut afaceri cu Rusia și după ce Rusia a dat dovada de rea credință.

  4. Îmi aduc aminte că demult într-o excursie la Moscova și Leningrad ghida îl lăuda pe tov Brejnev la fiecare colț de stradă. Noaptea însă, umbla prin hotel după sutiene triumph și tricouri cu ” cracadilul”.