G4Media.ro

Rusia are dificultăţi să menţină producţia de petrol redusă, conform angajamentului faţă…

Sursa foto: Pixabay

Rusia are dificultăţi să menţină producţia de petrol redusă, conform angajamentului faţă de OPEC+ / Câmpurile petroliere vechi nu ar putea fi pur şi simplu ”închise” fără a le deteriora capacitatea finală de producţie

Rusia, într-o recunoaştere rară a supraproducţiei sale de petrol, a declarat că şi-a depăşit cota de producţie OPEC+ în aprilie din ”motive tehnice”, o surpriză despre care analiştii şi surse din industrie spun că arată că Moscova se confruntă cu dificultăţi să menţină producţia redusă, transmite News.ro, care citează Reuters.

Rusia, Arabia Saudită, precum şi alţi membri ai grupului OPEC+ au promis reduceri suplimentare ale producţiei de petrol pe lângă ceea ce fusese deja convenită, pentru a sprijini piaţa petrolului, un generator cheie de venituri pentru bugetele lor.

Ministerul rus al Energiei a declarat într-un comunicat că ţara şi-a menţinut producţia sub cotele OPEC+ până în primul trimestru al anului 2024. Acesta a spus că supraproducţia din aprilie este atribuită ”particularităţilor tehnice ale reducerii producţiei cu o cantitate semnificativă”.

Ministerul nu a răspuns la o solicitare de comentarii suplimentare.

Declaraţia a fost emisă în timp ce OPEC+ se pregăteşte să se întâlnească pe 1 iunie pentru a discuta despre politica de producţie.

Alexei Kokin, un analist independent, a spus că unul dintre motivele pentru care Rusia a avut probleme să reducă producţia în aprilie a fost că în luna respectivă a trebuit să fie efectuate aproape trei sferturi din toate reducerile promise de ţară pentru trimestrul al doilea.

Cred că aceasta este ceea ce se înţelege prin ”particularităţi tehnice ale reducerii producţiei cu o cantitate semnificativă. Este imposibil să reducem producţia atât de repede”, a spus el.

Potrivit OPEC, Rusia, al doilea cel mai mare exportator mondial de petrol, a redus producţia de petrol cu 154.000 de barili pe zi (bpd) în aprilie, faţă de 9,29 milioane de barili pe zi în martie.

Producţia de petrol din Rusia a fost în medie de 9,42 milioane de barili pe zi în primul trimestru.

Cota de producţie de petrol a Rusiei, inclusiv reducerile suplimentare voluntare în cadrul OPEC+, a fost de aproximativ 9,09 milioane bpd pentru aprilie, conform calculelor Reuters.

Rusia a clasificat datele privind producţia de petrol de la începutul a ceea ce numeşte ”o operaţiune militară specială” în Ucraina, în februarie 2022.

Ronald Smith, analist senior la firma de brokeraj BCS World of Investments din Moscova, a spus că ”motivele tehnice” ale supraproducţiei ar putea fi legate de managementul câmpurilor, deoarece câmpurile petroliere, în special cele mai vechi, nu pot fi pur şi simplu ”închise” fără a le deteriora capacitatea finală de producţie.

Rusia a redus exporturile de ţiţei şi combustibili cu un total de 500.000 bpd în primul trimestru, pe lângă angajamentul său anterior de a reduce producţia alături de alţi membri ai grupării OPEC+.

Rusia a spus că va atenua treptat reducerile exporturilor: în aprilie, ar fi trebuit să reducă producţia cu 350.000 bpd în plus, exporturile fiind reduse cu 121.000 bpd. În mai, reducerea suplimentară a producţiei va fi de 400.000 bpd, iar exporturile vor fi reduse cu 71.000 bpd.

În iunie, toate reducerile suplimentare vor fi de la producţia de petrol.

O sursă dintr-o companie rusă a mai spus că a fost dificil să se reducă producţia de petrol din cauza procesului de producţie dificil, inclusiv a presiunii ridicate în puţurile de petrol.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vaaaai, dar cum asa? Marea putere? Lasa ca ii ajuta Ucraina. Le trimite niste drone si done deal cu productia.