G4Media.ro

România și alte 22 de state, sub amenințarea măsurii de infringement a…

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeana

România și alte 22 de state, sub amenințarea măsurii de infringement a UE pentru legislația privind drepturile de autor

Comisia Europeană a decis să demareze procedura de infringement împotriva mai multor state membre, printre care şi România, pentru că nu au comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/790 privind dreptul de autor, transmite Agerpres.

Comisia Europeană a cerut Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franţei, Croaţiei, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei şi Slovaciei să trimită informaţii cu privire la modul în care regulile prevăzute în Directiva (UE) 2019/790 sunt transpuse în legislaţia lor naţională, transmite Agerpres.

De asemenea, Comisia Europeană a cerut Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franţei, Croaţiei, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei şi Slovaciei să trimită informaţii cu privire la modul în care Directiva (UE) 2019/789 cu privire la programele de radio şi televiziune online sunt transpuse în legislaţia lor naţională. ″În condiţiile în care statele membre menţionate mai sus nu au comunicat măsurile de transpunere sau au făcut acest lucru doar parţial”, Comisia a decis luni să demareze proceduri de infringement prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

Cele două directive sunt destinate modernizării regulilor UE cu privire la drepturile de autor şi să permită consumatorilor şi creatorilor să profite la maximum de lumea digitală.

Aceste state membre au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde la scrisorile de punere în întârziere şi a lua măsurile necesare. În lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Ce înseamnă procedura de infringement

În baza tratatelor UE, Comisia poate iniția proceduri judiciare (numite proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor) împotriva unui stat membru care nu aplică legislația UE. Astfel, Comisia poate introduce o acțiune la Curtea de Justiție care, în anumite cazuri, poate impune sancțiuni financiare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. N-a zis Dragnea ca nu are nevoie sa fie Romania in UE?
    Dancila e acolo unde e sa se asigure ca nu vom trece la euro.
    E prima care e platita pentru munca facuta de altii.

  2. Eu nu inteleg, daca 22 de state tergiverseaza implementarea directivei asteia, cum de a fost adoptata? De fapt stiu, cu lobby al unor corporatii, pentru ca nu e o directiva care sa imbunatateasca viata cetatenilor, ci una care sa umple buzunarele corporatiilor.

  3. UE…..esti pe faras si sper sa dispari mai repede din viata noastra.Fiecare stat din Europa este si trebuie sa fie suveran nu in genunchi in fata intereselor unor ONG -uri,unor interese financiare si economice ale unor tari din vest.