G4Media.ro

Raritate în fauna României – căprioară albă în Parcul Natural Bucegi

Facebook, Romsliva, Credit foto: Obancea Cătalin, Parcul Natural Bucegi

Raritate în fauna României – căprioară albă în Parcul Natural Bucegi

O căprioară complet albă a fost fotografiată de o cameră cu senzori la unul din punctele de hrănire monitorizate de Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi.

Acest „colorit” al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului, explică Romsilva, pe pagina sa de Facebook.

Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte mult în evidență, în afara sezonului hibernal.

În lumea animală, apariția exemplarelor albinoase este, de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pac, pac… nimic?

  2. Densitate mare? Mmmm… nu se poate datora faptului ca sunt constranse la un teritoriu fix, adica nu au cum sa “migreze” spre alte teritorii? De jur imprejur sunt sate, caini, sosele..Masculii sunt cei ce pleaca din turma in cautarea altor femele cu care sa-si faca propria turma. Poate ca nu gasesc culoare sa migreze. Poate ca sunt vanati masculii alfa si cei tineri raman si se imperecheaza cu turma in care au crescut..Poate e graba mare cand se zice ca densitatea e de vina.
    “apariția exemplarelor albinoase este, de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite.”
    Odata ce am zis culoare de trecere, probabil ca o sa ploua cu in jurituri.