G4Media.ro

Raed Arafat: Dacă industria HoReCa vrea şi la 10 la mie situaţia…

Protest al HoReCa în Centrul Vechi din București Sursa foto Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Raed Arafat: Dacă industria HoReCa vrea şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat le răspunde reprezentanţilor din industria ospitalităţii care se declară nemulţumiţi şi reclamă că înregistrează pierderi în urma implementării certificatului verde COVID. „Dacă industria HoReCa vrea să ne spună acuma că să lăsăm şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă toate conferinţele şi cursurile şi business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată”, afirmă medicul, citat de News.ro.

„Nu putem combate pandemia şi când ajungem la faza în care suntem acuma pe dorinţele industriei HoReCa – îmi pare rău! Deci industria HoReCa, la fiecare val, a avut supărări şi nu era mulţumită şi am înţeles cu toţii, a înţeles şi Guvernul, a înţeles toată lumea. La acest moment, industria HoReCa funcţionează mai departe, nu s-au închis restaurantele, nu s-au închis cafenelele, nu s-au închis hotelurile, dar s-au pus nişte reguli. Industria HoReCa trebuie să înţeleagă că, dacă acest lucru nu se făcea în acest mod, în această fază se ajungea la închidere. Dar nu s-au închis, s-au pus nişte reguli. Dacă industria HoReCa vrea să ne spună acuma că să lăsăm şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă toate conferinţele şi cursurile şi business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată. Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră care combatem această pandemie, şi combatem acest virus şi efectele lui. Am ajuns la o fază în care va trebui, la acest moment, controlată. Controlul s-a ales să nu se facă printr-un lockdown total, dar totuşi anumite măsuri trebuie să se implementeze”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

Vorbind despre cei nemulţumiţi de restricţiile impuse, Raed Arafat a arătat că, „chiar dacă aparent am ajuns la un plafon pe care sperăm să îl ţinem, să înceapă să scadă, totuşi trebuie să înţelegem un lucru: sunt 16.000 de cazuri pe zi”, el subliniind că la acest număr există în continuare presiune pe sistemul medical.

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. A invatat Arafat o expresie in engleza!

  2. Moare horecaaa…

  3. Si noi am vrea ca voi medicii sa ramaneti fara job.

  4. Eu zic ca românii în mare parte au respectat deciziile, au stat închiși în casa, au mers de s au vaccinat s au supus restricțiilor dar autoritățile ce au făcut????? Gafe după gafe ,nu au fost in stare sa dea o lege cum trebuie au conținut tot felul de excepții, s au jucat cu raportarile după interese , cine răspunde ptr astea ????

    • Noi, cetățenii, cine să răspundă. Noi suntem de vină, întotdeauna. Nu te-ai învățat până acum?

  5. Si noi te vrem condamnat f g m de jarla

  6. Mai bine închid afacerile !
    Vaccinații nu vor putea NICIODATĂ Să susțină economia !
    E mai rentabil să închizi ,decât să ții deschisă afacerea pentru doar 3-4 clienți pe zi.

  7. Dragi români, plecați din țara asta de căcat, cât încă mai este gratis și ni se mai permite acest lucru. România este un stat eșuat, din toate punctele de vedere.

  8. Precum ganditi asa ganditi…Nu o sa controlati situația niciodata daca nu ati controlat la 1 la mie cand se cunostea si observa unghiul de panta al contagiozitatii noului virus. Mai mult decat atat ati camuflat pericolul si relaxat total masurile de prevenire a dezastrului. Pandemia se va opri de la sine in Romania.

  9. Bun, în teorie sună bine, dar în practică vii cu 💩uri gen pelerinaje și mersul la biserică e activitate esențială care nu are nevoie de suport științific. Deci ce vorbim? Unde e credibilitatea?

    • Ateii sau creștinii nepracticanti sunt în minoritate în tara asta. Marea masa a populației e pro-biserica, sau măcar nu sunt contra/nu „hulesc”. Pentru multi mersul la biserica e activitate esențială si probabil ca acum, în pandemie, și mai mulți se vor îndrepta către biserica ca să ii „salveze”.

  10. Cineva zicea asta-vara ca am invins pandemia. iar tov. Arafat nu a avut atunci nimic de comentat.
    O demisie, ceva?

  11. GIVE ME A BREACK horeca,industria unde preturile cresc si salariile stagneaza.

    • Ce m.ții m-tii inseamna ” am inteles cu totii ca industria horeca e nemultumita”? Ce ati inteles? Ca ati bagat industrii intregi in groapa? Si, dupa ce ati inteles, ce ati facut? Ati facut programe de granturi pentru 1% din firmele care sufera si care nu sunt implentate nici dupa 2 ani de pandemie? Ca schema horeca este inca in evaluare si conditiile puse vor face sa fie subcontractata cu 30-50%.
      Asa ca ma pis pe intelegerea ta, ca nu ma ajuta pe mine im horeca. Ca nu plateste chiria si nici angajatii.
      In timp ce toti doctorii au cabinete sau lucreaza pentru cabinete care se bogatesc din teste PCR de doi ani de zile. Si in timp ce curg furaciunile la Unifarm. Deci ati inteles ca pandemia e buna daca esti conectat la conducta de bani. Asta ati inteles.

    • Cum gestionați voi pandemia? De aproape 2 ani tot restricții și vaccinuri și nu se vede nicio ameliorare, tot vin valuri peste valuri, lasati-ne in p*** mea sa ne trăim viața.

  12. Toata vara, din luna mai, pana in octombrie glasul lui Arafat nu s-a auzit. Era vremea concediilor aglomerate si fara masca, a zecilor de festivaluri si concerte, a congresului PNL, a nerespectarii regulilor de deplasare in transportul public, reducerii controlului turistilor si pasagerilor la granite. Acum cand virusul isi face de cap, acest Arafat a iesit ca musca la arat, ca are nevoie sa consume cele 12 milioane de vaccinuri cumparate. Nu se gaseste nimeni sa il dea la o parte. Caci ramanerea lui in Ro de la 15 ani a avut desigur si girul Securitatii de atunci, dar si de acum ?!!!

  13. La 30.000 euro salar lunar, voi credeți că îl interesează pe aburitul asta de corcitura de noi?

  14. Vaaai Arahat iti dai tu seama 10 dintr-o mie?!?!? E enorm!!! 0,1%… unde s-a mai vazut asa ceva si cat tupeu pe Horeca sa vrea sa nu falimenteze….Dar, vin si te intreb, daca situatia era grava chiar mai mergeau oamenii la restaurant?! Instinctul de conservare ar fi functionat, dar asta e plandemie, nu pandemie si oamenii simt… si se duc la restaurant in ciuda alauia 0,1%

    • 10 la mie înseamnă 1%.
      Nu procentul in sine este relevant pentru noi, ci gradul de ocupare al spitalelor.