G4Media.ro

Raed Arafat: Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că…

sursa foto: Pexels

Raed Arafat: Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut / Noi astăzi am avut în plus 14 persoane în terapiile intensive / Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă, luni seară, că ne apropiem de momentul în care se vor ridica o parte dintre restricţii, dar acest lucru trebuie făcut după o analiză serioasă. ”Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut”, a declarat Arafat, precizând că numărul cazurilor din ATI este în creştere.

”Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut. Noi astăzi am avut în plus 14 persoane în terapiile intensive din ţară, adică, chiar dacă numărul total al cazurilor este în scădere, pe secţiile de terapie intensivă încă vedem o continuă creştere a numărului cazurilor”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, Raed Arafat.

Acesta a adăugat: ”Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără nicio discuţie, cum au luat toate celelalte ţări din jurul nostru, dar acest moment va fi corelat, bineînţeles, cu scăderea impactului pe partea de spitale, de secţie de terapie intensivă”.

Secretarul de stat a apreciat că este necesară o analiză.

”Vedem o scăderea numărului de cazuri, asta nu poate fi negat, scade semnificativ numărul cazurilor, dar în continuare avem un număr semnificativ la terapie intensivă şi cu o uşoară creştere zilnică. Va mai dura puţin timp până vom vedea că începe să scadă şi numărul cazurilor pe secţiile de terapie intensivă”, a adăugat Raed Arafat.

Şeful DSU consideră că, dacă se ajunge din nou la un număr de cazuri care pune presiune pe sistemul medical, va fi un semnal de alarmă.

”Orice creştere care vine cu impact pe partea medicală ridică un semnal de alarmă. Dacă este fără impact pe partea medicală, atunci nu are de ce să ridice semnalul de alarmă. Orice creştere care vine cu impact pe secţiile de terapie intensivă, cu capacităţile de internare şi implicit pe unităţile de primiri urgenţe poate să fie un motiv de îngrijorare şi să fie analizat dacă sunt de luat anumite măsuri sau nu” a adăugat Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, ”cazurile de ATI vin din urmă”.

”Noi am avut săptămâna trecută zeci de mii de infectări, dar nu putem compara ce se întâmplă acum cu ce s-a întâmplat în valul trecut. În valul trecut, cazurile erau mult mai puţine şi ajunseserăm deja la 1.600 – 1.700 chiar mai multe cazuri de terapie intensivă şi cu un aproape blocaj la unităţile de primiri urgenţă care erau pline de cazuri de terapie intensivă. La acest moment, din fericire, nu ne confruntăm cu o situaţie asemănătoare”, a adăugat Arafat.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Mi-e ca ne apropiem de momentul in care o sa infunzi pus caria.

    • Ce infracțiuni considerați că a comis?

    • Infracțiunile uzuale de corupție, de exemplu o izoleta plătita cat un Mercedes nou.

    • Aveți informații în acest sens, domnule care îmi folosiți numele? Puteți indica sursa?

    • Care s-au achiziționat, de unde , in ce perioadă, cine a semnat contractul? Aveți detalii concrete sau ziceți așa din auzite? De unde știți că ai costat 17, 000, ați văzut contractul?

  2. Nu am înțeles niciodată de ce Arafat si dna Pistol decid restricțiile in tara asta. Sau toți specialiștii din domeniu au plecat la munca in UE si au rams ăștia doi + aproape medicii Jurma si Cherecheș?

    • La care specialiști în domeniu va referiți, cum se numesc?

    • Nu stiu Draggy, asta era întrebarea – unde sunt restul de nu zic nimic?
      Nu ma refer la oculiști, psihiatri, pediatri, ginecologi, stomatologi, etc. – ci la epidemiologi.

    • Asta întrebam, domnule care îmi folosiți numele, de care specialiști epidemiologi vorbiți, cum ii cheamă?

    • mai sus se poate observa o discutie intre muti si surzi .
      Intrebare de clasa 2-a.
      Exista epidemiologi in Romania?

    • Asta incercam și eu să aflu, in calitate de mut pentru că deschid gura și întreb și de surd, pentru că nu aud ce nici nu mi se răspunde. Lămuriți-ne dvs daca știți sau ați vrut doar sa verificați că dvs nu sunteți nici mut nici surd și să vă auziți vorbind?

  3. Dacă ești smecher adevărat faci publice toate contractele din timpul pandemiei, sa vedem pe ce s au dus zeci de miliarde de euro.

  4. Acest personaj a depășit cu mult virsta de relaxare către o pensie speciala….

  5. ”Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut”

    Dacă masurile alea sunt sau nu eficiente, nu ne interesează.

  6. Dacă Rafila impunea vaccinarea obligatorie, toți votanți PSD migrau la Aur

  7. Domnule Arafat când va veți prezenta demisia pentru implementarea acelui document inutil denumit LPF?

  8. se joc baietii de a tikitaka , inca nu ati prins voi o miscare mai zdravana ca ati prostit oamenii cu textul ca imediat relaxam, dar sa vedeti voi minune numai sa lasati vrajeala de certificat ….

  9. Campanie electorala intre postaci de toate culorile. Sa-l aresteze pe ministrul sanatatii din 2022 pentru izoletele cumparate de Orban si pe urmatorul pentru ca a folosit Catu banii de antivirale sa plateasca alegerile interne din PNL(celebrul A. Saligny).
    In rest o declaratie normala a MS (nu e vreo mare descoperire): Se relaxeaza restrictiile cand va scadea numarul internarilor.

  10. Pana una alta,spre deosebire de marionetele de ministrii ai sanatatii conduse de Orban si Catu(lipsa medicamente,testare inexistenta,morti ascunse, primiri urgente nefunctionale,operatii amanate,etc.),in mandatul ciumatului rosu lucrurile au fost mult mai ok. Ca tulpina a fost mai usoara,ca a crescut testarea,ca a creat centrele de evaluare,ca s-au putut prezenta la testare oamenii cu masina personala,ca a degrevat urgentele de povara testarii si cautarii de paturi pentru pacientii covid… nu mai conteaza, important e ca a fost ministrul SANATATII (nu a neglijat pacientii non covid) si nu ministrul PANDEMIEI ca cei care au fost inaintea lui.

  11. Perfect logic. In pregatirea valului Omicron era absolut necesara vaccinarea obligatorie, pe cand declararea vaccinarii incheiate cu succes inainte de valul Delta, si cheltuirea banilor de medicamente pe spaguirea primarilor P.N.L. a fost ok. Vaccinarea obligatorie ajuta inainte de valul 4 cand au murit 20.000 de covid si inca pe atatia de alte boli pentru ca nu i-a bagat nimeni in seama,acum pentru ce sa faci vaccinarea obligatorie ,pentru pregatirea sezonului estival?