G4Media.ro

Producătorii auto au început fabricarea de echipamente medicale, inclusiv ventilatoare. Cine și…

Sursa foto: Twitter Ford Motor

Producătorii auto au început fabricarea de echipamente medicale, inclusiv ventilatoare. Cine și ce livrează?

Din momentul în care a devenit evidentă gravitatea pandemiei de coronavirus, autoritățile din toată lumea și-au dat seama că mai devreme sau mai târziu se vor confrunta cu lipsa echipamentelor medicale, în special a ventilatoarelor mecanice și a măștilor de protecție.

Furnizorii de echipamente medicale nu au capacitate suficientă de producție și nici timpul necesar pentru a crește producția, astfel încât să acopere cererea nou creată de această pandemie, astfel autoritățile au fost nevoite să apeleze la industria auto (explicația aici) pentru a acoperi penuria.

Companiile auto, afectate la rândul lor de pandemie, prin întreruperi ale activității și de scăderea cererii, și-au adaptat într-un timp foarte scurt facilitățile, în funcție de posibilități, pentru a începe producția de echipamente (ventilatoare, componente pentru ventilatoare, măști de protecție).

În unele cazuri companiile din domeniul auto au cooptat și firme din domeniul medical pentru a le asista în încercarea de a produce echipamente.

BMW va produce componente pentru ventilatoare mecanice în mai multe locații, cu ajutorul imprimantelor 3D.

Ferrari împreună cu Siare Engeenering (companie din domeniul medical) va produce la Maranello componente pentru ventilatoare.

Fiat-Chrystler vor produce și ei componente pentru ventilatoare în Italia tot cu ajutorul Siare Engeenering, iar la o locație din China vor produce 1 milion de măști de protecție pe lună. Și Magnetti Corporation, un furnizor important al grupului Fiat, va produce componente pentru ventilatoare tot cu ajutorul Siare.

Ford împreună cu divizia healthcare a General Electric va produce 50.000 de ventilatoare la uzina din Michigan, SUA până în 4 Iulie.

General Motors va produce cu ajutorul Ventec Life Systems 30.000 de ventilatoare la fabrica sa din statul Indianna, SUA până la sfârșitul lunii August.

Grupul Jaguar-Land Rover va produce 20.000 de măști de protecție la una din uzinele sale din Marea Britanie. Măștile vor fi produse cu ajutorul imprimantelor 3D.

Compania indiană Mahindra produce viziere de protecție și încearcă să dezvolte un ventilator low-cost, care să coste sub 7.500 de dolari.

McLaren și Nissan fac parte dintr-un consorțiu de firme din Marea Britanie care vor dezvolta și produce ventilatoare.

Echipa de Formula 1 Mercedes va produce până la 1.000 de concentratoare de oxigen pe zi.

Seat va folosi motorașul care acționează ștergătoarele modelului Leon în cadrul ventilatorului produs la uzina Martorell. Și roțile dințate vor fi produse tot în interiorul fabricii cu ajutorul imprimantelor 3D.

Tesla împreună cu Medtronic vor construi la uzina din California ventilatoare. Piese de pe modele Tesla vor fi folosite pentru construcția ventilatoarelor.

Toyota va produce în SUA măști de protecție și filtre pentru ventilatoare cu ajutorul imprimantelor 3D.

Volkswagen va produce componente pentru ventilatoare în mai multe locații. 125 de imprimante 3D vor folosite în acest scop.

Sursa: just-auto.com

Sursa foto: Twitter Ford Motor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tarziut.