G4Media.ro

Primarul Brașovului, achitat de Tribunal în dosarul RAT; sentinţa nu este definitivă

Primarul Brașovului, achitat de Tribunal în dosarul RAT; sentinţa nu este definitivă

O instanţă a Tribunalului Braşov l-a achitat luni, pe primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, în „dosarul RAT”, în care era judecat pentru infracţiuni de corupţie. În acelaşi dosar, directorul RAT, Radu Cristian, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, relatează Agerpres.

Sentinţa nu este definitivă.

„(…) achită inculpatul Scripcaru George sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (…) achită inculpatul Scripcaru George sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit, (…) lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă SC RATBV SA Braşov împotriva inculpatului Scripcaru George. Menţine măsura asiguratorie a popririi asupra conturilor aparţinând inculpatului Scripcaru George (…) condamnă inculpatul Radu Cristian – pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei rezultante a închisorii şi pedeapsa accesorie pe durata unui termen de 2 ani”, se arată în soluţia instanţei, postată pe portalul Tribunalului Braşov.

Totodată, instanţa a decis că fostul director al RAT trebuie să plătească societăţii suma de 8.746,8 lei cu titlu de despăgubiri şi a respins celelalte pretenţii formulate împotriva acestuia.

George Scripcaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA la sfârşitul anului 2016, fiind acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, şi participaţie improprie la această infracţiune.

„În perioada 2007 – 2015, inculpatul Scripcaru George, în calitatea menţionată mai sus, şi-a exercitat influenţa reală asupra directorului Regiei Autonomă de Transport (R.A.T.) Braşov şi l-a determinat să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să achiziţioneze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziţia primăriei Braşov, semnându-se în acest sens mai multe contracte şi acte adiţionale. Scopurile urmărite de edil au fost obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosinţa exclusivă a maşinilor respective, dar şi neplata costurilor pentru întreţinerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii şi reparaţii)”, se afirma în referatul procurorilor DNA de la momentul trimiterii în judecată.

Sursa foto: Universul juridic

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Cine ar fi crezut că CCR ar ajunge linia întâi în lupta pentru corupţie?

  2. Hai procurorii!
    Atacați aceasta sentinta!
    Poate vor judeca alti judecători mai curajosi si neifluentati de mafia de partid.
    La puscărie pentru coruptie!

  3. Mai copii, asta e in administratia locala brasov din ’96. Ii stie pe toti ca pe propiile buzunare!

  4. asta e primarele care a spus ca nu pleaca de la primarie pana nu face 200 de milioane de ieuro ?
    i-o fi facut ? vrea acum 400 ?

  5. De 15 ani ne-am pus de gat eticheta de corupti, in timp ce am pierdut probabil multe miliarde ca fonduri si mult mai valoroasa resursa umana, in numar foarte mare.
    Dar barem puscariile sunt pline cu corupti si banii recuperati….NOT.

  6. Propun o imbunatatire de management la dna, anume in cazurile de mica coruptie, vezi octaviile lui scripcaru sau pusca de vanatoare a lui oprisan, sa negocieze recuperarea prejudiciului cu netrimiterea in instanta al dosarului si doar inscris in cazier. Apai daca dna isi consuma resursele cu asa rahaturi, atunci cu ce si cand mai starpim coruptia mare din politica si administratie, vezi meleordarii: mazare, n ctinescu, draqnea, fierea, pandelica, blaga, oprisan, cpt etc. Sau uitatii oprescu, dip, mitrea, nastase etc. Dezamagitor sa i vezi p astia de la dna si diicot cat sunt de heirupisti, asteptarile sunt altele la experienta si expertiza lor. De vina s ar putea sa fie si sistemul de promovare, care promoveaza cantitatea de dosare, dar nu si calitatea lor.