G4Media.ro

Primăria Cluj-Napoca investește 20% din impozitele și taxele locale pentru dotarea școlilor…

Primăria Cluj-Napoca investește 20% din impozitele și taxele locale pentru dotarea școlilor și activități educaționale, a anunțat Emil Boc

La Cluj-Napoca 20% din impozitele și taxele locale sunt investite anual în școli, a anunțat primarul Emil Boc la conferința pe teme de educație SuperTeach. Boc a declarat, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că banii pentru modernizarea sistemului de învățământ sunt alocați în fiecare an. La nivelul țării finanțarea suplimentară a Educației de către primării și autorități locale a fost calculată de Curtea de Conturi în 2016 la doar 0,6% din totalul finanțării anuale, adică 21 de lei per elev.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: Facebook.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Cînd Emil Boc era prim-ministrul României, prostimea făcea misto de el. În frunte cu pesediștii, fac și acum. De educația lor se ocupă cu sîrg mama Dăncilă.
    Cluj-Napoca și Boc – un model despre cum se administrează foarte bine un oraș!
    Felicitări, Emil Boc!

  2. Dovada ca se poate. Respect! Si la cat mai multe realizari! Javra de Oprisan de la Vrancea vede? Portofele, portofele! Hot de buzunare a fost, hot de buzunare a ramas, nemernicul.

  3. Investitiile sunt o problema sensibila, regula generala pentru alte sectoare fiind ca ele trebuie sa fie recuperate si sa aduca profit. Pentru educatie ar fi necesar ca ele sa dea rezultate, insa rezultatele depind in mare masura de stradaniile parintilor , de calitatea informatiei din manuale, de numarul de copii dintr-o clasa si de eforturile si corectitudinea cadrelor didactice. Rezultatele depind deci mai mult de eforturile individuale ale celor implicati si mai putin de dotari. Probabil ca este mai convenabil si exista motive pentru care este preferata educatia , unde rezultatele sunt mai greu de evaluat, decat a investi acolo unde investitiile trebuie sa fie recuperate sau realizeze profit.

    • Adica investeste in educatie ca sa nu se vada ca nu obtine rezultate din investitii?

      Deci ar trebui sa NU cheltuiasca banii aiurea cu chestii atat de putin dependente de finantare ca educatia?

    • Educația trebuie și este de o enormă importanta , as zice capitala , investind in copii investești în viitorul tău că țara . Din sisteme că Învățământul și sănătatea nu se vad rezultatele imediat se vad în timp , nu trebuie să scoți profit din orice , poți să mergi și pe minus daca o chestie ca asta îți salvează o țară , Io unu cred că e vital sa avem un sistem de învățământ , sanitar bine finanțate pentru că asta ne asigura continuitatea noastră că popor .

  4. Foarte frumos! Dar inseamna asta o alocare importanta sau nu?

    Ne-ar mai trebui o informatie: cat la suta reprezinta veniturile din taxe si impozite in totalul veniturilor Primariei!

  5. Respekt Boc!

  6. Vad ca Boc e din ce in ce mai prezent in presa centrala cu promisiuni, din pacate toate sunt numai penteu imagine asa ca repet…
    Daca nu esti din Cluj-Napoca ti se par wow….orasul e super
    Daca locuiesti aici stii ca toate promisiunile lui Boc au ramas pe planse frumos coloralte gen : Somesul navigabil, pasaje supraterane, linie metropolitana, centura, metroul etc Vine campania hop promisiunile de prostit prosti apoi pauza, doar afacerile imobiliare a lui Alin Tise presedintele consiliului judetean finul lui Boc prospera.
    Orasul sufera de lipsa de infrastructura, desi avem distante mici ele se parcurg greu din cauza aglomeratiei, de mentionat Florestiul lipit de Cluj-Napoca (aprox 60k locuitori) cea mai mare comuna din tara care are aceleasi probleme. Bonus pica spitalele pe noi, va recomand o vizita la spitalul CFR, Neurologie, UPU, ORL, Fiziologie sa va convingeti.
    Concluzia ar fi sa il ia cine vrea pe Boc la el in oras ca doar reclama mincinoasa este de Cluj-Napoca, spre deosebire Bolojan din Oradea care e cu totul si cu totul altceva daca ne uitam la realizari

    • Tu nu stai in Cluj, daca nu vezi diferenta, schimbarea in bine. Sigur ca mai sunt multe de facut, dar suntem pe drumul cel bun.

    • in afara de lozinca de la partid ai un argument concret la exemplele mele?

    • aaaammm….. Domnule….. nu prea ai inteles multe in legatura cu atributiile primarului….
      1. Spitalele sunt in subordinea MINISTERULUI SANATATII…… (primaria nu are ca sa faca cu ele).
      2. Aglomeratie? primaria sa faca ce??? sa demoleze trotuare??/ blocuri???? spatii verzi???? ce?? sa iti faca tie mai multe bezi/paracari?
      3. Centurile ocolitoare, daca trec pe teritoriul altei localitati nu le mai poate face primarul (vezi centura floresti/cluj). (acestea sunt facute de guvern).
      4. Despre aglomeratie… e CLAR vina lui Boc!!! el conduce 200-300k masini…. nu noi! si apoi injuram ca nu avem noi loc de noi in trafic…..

  7. Boc este un foarte bun administrator. Dupa parerea mea a fost si un bun prim ministru. Din pacare ghiortanii din Romanika nu au apreciat felul in care a rezolvat pentru Romania efectele unei crize mondiale. El nu avea de unde imprumuta si a trebuit sa taie din salarii si pensii. Spre comparatie, Canada a avut in acea perioada doi ani de deficit FEDERAL (ca mai sunt, separat, si deficitele provinciale) de cca. 50 miliarde CDN$ (1 euroi = 1.5CDN$ give or take). Iar Canada are buzunare adanci, spre deosebire de Romania. Traian Basescu si-a asumat raspunderea si a avut de platit costul politic al reducerilor, care, dupa parerea mea, au fost necesare. Sa nu uitam ca pe vremea lui Boc/Boagiu se faceau autostrazi.
    Ce problema vad cu ceea ce a facut in Cluj: vor fi multi din jur, din localitati limitrofe gen Floresti, care isi vor da copiii la scoli din Cluj ca sa beneficieze de conditiile mai bune. Ce a facut Boc ar trebui facut in toata tara. Educatia copiilor este in opinia mea prima prioritate. A doua este sanatatea Romanilor, realizata in primul rand printr-un sistem eficient si comprehensiv de preventie.