G4Media.ro

Poluarea din Braşov, Iaşi şi Bucureşti, în analiză la Ministerul Mediului/ România…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Poluarea din Braşov, Iaşi şi Bucureşti, în analiză la Ministerul Mediului/ România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat luni, 20 ianuarie, reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Concluziile discuţiilor cu reprezentanţii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti vor fi făcute publice, în jurul orei 15:00, de către ministrul Mediului.

La începutul acestei săptămâni, Costel Alexe susţinea că România se află în situaţia în care aşteaptă verdictul în privinţa poluării din Bucureşti, ceea ce poate aduce o amendă cuprinsă între 100.000 şi 400.000 de euro.

„Din păcate, în ultimii ani, poluarea aerului în Bucureşti a fost din ce în ce mai mare şi mai alarmantă de la an la an. Deşi aveam la Bucureşti un plan de măsuri, el nu este implementat aşa cum ar trebui. Dacă ar fi implementat aşa cum ar trebui, nu mai aveam atât de multe zile cu valori ridicate sau depăşiri în fiecare an. Primăria Capitalei, având în vedere că este astăzi în procedură de contencios cu Comisia Europeană şi din păcate nu a reuşit ani la rând să convingă Comisia că situaţia se îmbunătăţeşte, suntem astăzi în situaţia în care doar aşteptăm verdictul. Nici măcar nu am mai dat voie României să se apere în faţa Comisiei Europene, aşteptăm din moment în moment verdictul, care va însemna pentru România o amendă de între 100.000 şi 400.000 de euro până vom reuşi să ajungem să avem zile fără depăşiri”, preciza ministrul Mediului.

El a subliniat că în prezent România se află, în relaţia cu Comisia Europeană, în procedura de infringement pe cele trei oraşe, Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

„Le-am anunţat instituţional (administraţiile celor trei oraşe – n. r.) că le-am invitat pe data de 20 ianuarie la minister să discutăm despre ceea ce ar trebui să facă, pentru că Ministerul Mediului este cel care poartă corespondenţa cu CE. Braşov, Iaşi şi Bucureşti, din păcate Bucureşti fiind în această procedură de contencios”, a mai spus Alexe.

Citește și

EXCLUSIV Dezastrul ecologic din România, pedepsit de Comisia Europeană. UE va declanșa procedura de infringement din cauza gropilor de gunoi periculoase pentru sănătatea cetățenilor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sumele de bani pierdute ca dobanda la returnarea taxei auto * de mediu le calculeaza cineva?
    Statul e o vaca de muls in care moartea e singurul lucru cert. Toți mulg la ea

    • + mai si Dzeu care le vorbeste celor de la CCR dar nu le da voie sa ne spuna si noua adevarul decat daca le adresam intrebarea corecta

  2. Pe primari ii doar in (..) Chirica – de pilda – a distrus tot ce putea distruge in Iasi – spatii verzi, parcuri, centura oarașului – in cârdasie cu mafia imobiliara si pentru șpagi grase (pentru el, amante si neveste si-a tras câteva vile). Parcările in Iasi sunt ocupate de masini care fac reclama pentru „hot girls” si chaturi. Tot Copoul e plin de mautoturisme publicitare cu reclamae pentru prostituate („Heylux, cîștigă pana la 6500 lei pe zi!”). Cândva Copoul era cartierul lui Eminescu, dar penrtu Chirica cuvântul cultura e doar un scuipat in gura lui de politruc traseist si complice al infractorilor. Iesenii au parte de ce au votat – un primar ticalos, gropar al orasului.

  3. Poluarea din Suceava, mai ales cea din zona comerciala, zona mallurilor si valea sucevei de ce nu intra in atentia ministerului mediului?
    Cartierele centru, itcani si burdujeni si toata valwa sucevei sunt super poluate de la poluatorii industriali de pe valea sucevei si de la fosta groapa de gunoi unde in mod sistematic cineva arde gunoaie ce intoxica populatia.
    Dar daca vor fi controale si monitorizari de cateva ore si anuntate din timp, nu va exista nicio poluare, factorii implicati avand grija sa nu polueze.
    Dar daca se va face monitorizare pemanenta, se va vedea ca poluatorii intoxica populatia in mod constant, mai ales noaptea si in week-end.
    Exista o statie de monitorizare a aerul7i in cartierul Burdujeni, dar ea e ascunsa sub niste cooaci dintr-un parc dintr-o curte interioara a unor blocuri. Si nu functioneaza tot timpul si e si decalibrata. Ar trebui puse statii in zone deschise si sa functioneze tot timpul.
    Iar garda de mediu,agentia pentru protectia mediului, primaria, presa locala nu zic nimic si nu sufla o vorba. Iar populatia e intoxicata in mod constant.
    Parerea mea