G4Media.ro

Peter Szijjarto, citat în presa rusă: ”UE nu ar trebui să fabrice…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Peter Szijjarto, citat în presa rusă: ”UE nu ar trebui să fabrice arme și să antreneze soldați în Ucraina” / ”O astfel de decizie ar atrage imediat Uniunea Europeană în război”

Ungaria nu susține ideea ca UE să ia parte la producția de arme și la antrenarea soldaților în Ucraina, deoarece acest lucru ar însemna ca țările membre ale blocului să fie antrenate în operațiuni militare împotriva Rusiei, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, după o întâlnire cu omologii săi din UE la Luxemburg, relatează agenția de presă rusă TASS.

„Producția de arme sau antrenarea militarilor pe teritoriul Ucrainei, în zona de luptă, este absolut inacceptabilă pentru noi, deoarece o astfel de decizie ar atrage imediat Uniunea Europeană în război”, a declarat ministrul în declarații televizate pentru jurnaliștii ungari, conform TASS.

El a insistat că UE este un bloc politic și economic, nu o alianță militară.

Szijjarto a mai spus că Ungaria nu va permite exercitarea de presiuni asupra țării sale în cadrul eforturilor de accelerare a procesului de admitere a Ucrainei în UE.

„Uniunea Europeană nu este o organizație de securitate, ci de integrare politică și economică, astfel încât este complet inacceptabil pentru noi să justificăm viitoarea aderare a unei singure țări prin considerente de securitate”, a declarat Szijjarto, citat de TASS.

În 17 octombrie, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban, la Beijing, unde au participat la un forum economic, alături de mai mulți șefi de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. ce nu fac ei pentru gaz ieftin…

  2. Sa-i opreasca cineva pe astia din Ungaristan, joaca pe tot terenul Prostiei, sunt de neegalat!

  3. Asta e noua filozofie militară liberală?
    Apărarea prin dezarmare și dezangajare. Pai să-și desființeze Statul Ungar armata și să iasă din Nato, că Nato prin definiție se opune Rusiei, de asta a fost creat.

  4. Vorbește prostii la indemnul Kremlinului. Există prevederi de apărare colectivă și în tratatul de constituire a UE. Ungaria nu le-a citit? Că doar au aserat în primul val. Sau e facultativ pentru ei?

  5. Nu sunteți altceva decât o adunătură de clasă politică de slăbănogi!!!

  6. La fel gândea și Hrușciov: „Tovarăși, vrem dezarmare atât în Vest cât și în Apus!”

  7. Revizionismul maghiar se întâlnește cu revizionismul rusesc.

    În absența NATO, cum ar putea adopta UE o decizie de securitate, prin vot unanim?! Franța și Germania or fi dorind o apărare europeană, dar caii troieni ai Rusiei , respectiv Austria și Ungaria, vor decide în permanență acțiunile ei. Acesta este încă un motiv pentru ca NATO să își întărească prezența pe flancul sud-estic.

  8. Am impresia că Ungaria se pregătește încet să ajungă la periferia Uniunii . Mă refer la proiectul de reformă a Uniunii, sub forma unui document de dezbatere, de lucru, elaborat de Franța și Germania și prezentat la începutul lunii Septembrie. Este vorba de necesitatea îmbunătățirii mecanismelor de funcționare a Uniunii înaintea aderării altor membri care așteaptă la coadă ( Turcia, state ale Balcanilor de vest, Moldova, Ucraina, poate Georgia ). Fără modificarea mecanismelor de funcționare, guvernabilitatea Uniunii ar deveni qvazi- imposibilă. Proiectul pune în discuție eliminarea dreptului de veto în luarea deciziilor și aplicarea majorității calificate, un parlament, comisie, comisari mai mici / mai puțini, verificarea strictă a respectării criteriilor statului de drept etc. Cel mai important este componența Uniunii, cu mai multe ”viteze” ( patru categorii de state membre : 1 cercul de centru cu moneda euro, 2 state cu respectarea criteriilor dar fără monedă euro, 3 state care crează sitematic probleme de funcționare și în final 4 statele care așteaptă să fie primite ). Ungaria ar fi în a treia categorie, cu legături laxe comerciale și cu obligații dar și cu finanțări mult lai ”lejere”. Va mai fi nevoie de timp pentru aplicarea acestor modificări, dar se pare că Ungaria a luat-o clar spre Est. Având în vedere că schimbarea lui Orban este improbabilă, tot ce decide este pus în practică și de popândăii din jur. Dealtfel, toată presa ungară, care contează ( 444.hu / Portofolio/HVG / Nepszavaetc ) tratează acest viitor potențial al Ungariei.

  9. ungaria și austria 2 state europene, care nu au ce căuta în UE, și nici în NATO.
    Slugile moscovei.
    Ar trebui să se autosuspende singure, dar așa ceva nu vor face.