
Percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, într-un caz privind delapidarea unor cantităţi importante de îngrăşăminte şi pesticide de la o societate comercială / Prejudiciul depășește şapte milioane de lei / Cum acţionau presupuşii infractori
Poliţiştii fac, joi, peste 30 de percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, într-un caz de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidarea în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, a unor cantităţi importante de îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei societăţi comerciale. Din grupul infracţional făcea parte şi un angajat al firmei respective, care ar fi întocmit comenzi fictive folosind identitatea unor clienţi care nu ştiau despre aceste operaţiuni. Ulterior, îngrăşămintele şi pesticidele erau preluate şi vândute altor societăţi cu profil agricol la preţuri cu aproximativ 50% sub valoarea de piaţă. Valoarea prejudiciului depăşeşte şapte milioane de lei, transmite News.ro.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, ffac, joi, 15 mai, 32 de percheziţii domiciliare, şi în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Galaţi, Bacău şi Cluj, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi tăinuire, informează Poliţia Română.
Din materialul probator administrat a reieşsit că, începând cu luna august 2022, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, până în luna martie 2023, în mod coordonat, în scopul delapidării unor cantităţi semnificative de îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei societăţi comerciale.
Unul dintre membrii grupului, în calitate de angajat al societăţii respective, ar fi întocmit comenzi fictive utilizând identitatea unor clienţi care nu aveau cunoştinţă despre aceste operaţiuni. Ulterior, comenzile astfel întocmite ar fi fost confirmate de compartimentul financiar-contabil al persoanei vătămate.
Cercetările au evidenţiat că, după preluarea cantităţilor de îngrăşăminte şi pesticide, şoferii mijloacelor de transport ar fi fost direcţionaţi de ceilalţi membri ai grupului către alte societăţi cu profil agricol, unde bunurile ar fi fost descărcate şi comercializate la preţuri, cu aproximativ 50% sub valoarea de piaţă.
Pentru crearea unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor, administratorii societăţilor comerciale beneficiare ar fi procedat, în baza unor înţelegeri prealabile cu membri grupului infracţional, la înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi, în care ar fi atestat date nereale cu privire la provenienţa bunurilor achiziţionate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională desfăşurată de către membrii grupului este estimat la 7.266.586,81 de lei.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi aduse 17 persoane, pentru a fi audiate.
Acţiunea a fost făcută împreună cu poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Piteşti, Bacău, Galaţi, Cluj-Napoca şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Călăraşi şi Ialomiţa.
Activităţile judiciare au fost realizate cu sprijinul structurilor teritoriale ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.