G4Media.ro

Pentagonul suspendă livrările de avioane de luptă F-35 după descoperirea unei componente…

Sursa foto: Wikipedia - U.S. Air Force / Staff Sgt. Alexander Cook

Pentagonul suspendă livrările de avioane de luptă F-35 după descoperirea unei componente fabricate în China

Pentagonul a anunțat că suspendă temporar livrările de avioane F-35 ale Lockheed Martin Corp. după ce a aflat de la producător că un aliaj fabricat în China se afla într-o componentă a avionului de vânătoare invizibil, încălcând astfel normele federale de achiziție în domeniul apărării, relatează CNN.

Pentagonul a declarat că un magnet care conținea aliajul utilizat într-o parte a pachetului de putere integrat nu a pus probleme de securitate.

„Am confirmat că magnetul nu transmite informații și nu afectează integritatea aeronavei și nu există riscuri de performanță, calitate, siguranță sau securitate asociate cu această problemă, iar operațiunile de zbor pentru flota F-35 în serviciu vor continua în mod normal”, a declarat Russ Goemaere, purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

Pentagonul a precizat că Lockheed Martin a găsit deja o sursă alternativă de aliaj pentru livrările viitoare.

Compania a raportat în mod voluntar neconformitatea, iar o analiză este în curs de desfășurare pentru a determina cum s-a întâmplat. Pentagonul nu a dezvăluit câte livrări de avioane sunt acum întârziate sau câte au avut aliajul chinezesc. Compania este programată să livreze până la 153 de avioane F-35 în 2022 și a livrat 88 până acum.

F-35 este unul dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume. SUA operează sute de avioane, care vin în trei configurații: F-35A, cu decolare și aterizare convențională, pilotate de Forțele Aeriene, F-35B ale Corpului de Marină, care pot ateriza pe verticală, și F-35C, configurat pentru operațiuni pe portavioane.

„Lucrăm cu partenerii noștri și cu Departamentul Apărării pentru a asigura conformitatea contractuală în cadrul lanțului de aprovizionare. Magnetul nu are vizibilitate sau acces la informații sensibile ale programului. F-35 rămâne sigur pentru zbor și lucrăm cu Departamentul Apărării pentru a rezolva problema cât mai repede posibil pentru a relua livrările”, a declarat Lockheed Martin într-un comunicat. Aliajul este utilizat într-un sistem fabricat de Honeywell pentru Lockheed Martin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. e vorba de corpul puscasilor marini, de fapt.

    in alta ordine de idei, ma bucur ca au descoperit ca magnetul nu transmite informatii… puteam sa le spun si eu, daca ma intrebau, dar n-a, poate ca nu ma credeau pe cuvant…

  2. Specialistii din Israel au trimis informatii dintr-un calculator izolat si nelegat la retea prin modularea viteziei unui ventilator de catre un malware ascuns. Variatiile de viteza ale motorului cu magnet permanent au dus la fluctuatii de camp care au fost citite la distanta si datele scoase din calculatorul considerat perfect securizat Asa ca nici magnetii in rotatie nu sunt foarte siguri

  3. Abureli😁 De fapt acei magneti exista in industria chinezeasca dar a ridicat mingea la filet …cv de genul ” noi nu ne incredem in chinezarii” a fost si un mesaj de preludiu pt chinezarii 😄

  4. militaru’ tot militar, cum ai da-o: „Am confirmat că magnetul nu transmite informații și nu afectează integritatea aeronavei”.

  5. Sa renunte si la ifoane, ca si alea sunt fabricate in China.