G4Media.ro

Omegle, chat-ul video unde cunoșteai oameni la întâmplare, s-a închis definitiv după…

sursa foto: Captură foto Omegle

Omegle, chat-ul video unde cunoșteai oameni la întâmplare, s-a închis definitiv după 14 ani în urma acuzațiilor de pedofilie, anunță fondatorul Leif K-Brooks

După 14 ani de existență, Omegle, celebrul site american de chat video, s-a închis definitiv, anunță fondatorul acestuia, Leif K-Brooks, chiar pe pagina oficială. Pagina s-a închis în urma acuzațiilor de pedofilie și abuz sexual împotriva copiilor. Site-ul avea aproximativ 73 de milioane de vizitatori pe lună, potrivit analiștilor de la Semrush, care se ocupă de monitorizarea site-urilor web, majoritatea din India, SUA, Marea Britanie, Mexic și Australia.

Serviciul, care plasa utilizatorii în mod aleatoriu în chat-uri online cu necunoscuți, a crescut în popularitate în rândul copiilor și tinerilor în timpul pandemiei Covid. Dar site-ul a fost menționat în peste 50 de cazuri de pedofilie în ultimii doi ani, transmite BBC. 

Fondatorul Leif Brooks a declarat că operarea site-ului „nu mai este sustenabilă, nici din punct de vedere financiar, nici psihologic”.

„Nu se poate face o contabilitate onestă a Omegle fără a recunoaște că unii oameni l-au folosit în mod abuziv, inclusiv pentru a comite crime de o atrocitate incalificabilă”, a spus el.

„Oricât de mult mi-aș dori ca circumstanțele să fie diferite, stresul și cheltuielile acestei lupte – împreună cu stresul și cheltuielile existente pentru operarea Omegle și combaterea utilizării sale abuzive – sunt pur și simplu prea mari.

„Sincer, nu vreau să am un atac de cord la 30 de ani”.

Anunțul de închidere a Omegle a inclus o imagine a logo-ului său pe o piatră funerară.

Platformele de social media se confruntă cu o supraveghere sporită din partea autorităților de reglementare din întreaga lume.

Brooks a lansat Omegle în 2009, la vârsta de 18 ani. El a descris-o ca fiind „ideea de „a cunoaște oameni noi” până aproape de idealul său platonic” și s-a bazat pe ceea ce el a văzut ca fiind „avantajele intrinseci de siguranță ale internetului, utilizatorii fiind anonimi unul față de celălalt în mod implicit”.

La începutul acestui an, BBC a descoperit că Omegle a fost menționat în zeci de cazuri împotriva pedofililor în țări precum Marea Britanie, SUA și Australia.

Platforma de partajare de videoclipuri TikTok a interzis partajarea de linkuri către Omegle, după ce o investigație a BBC din 2021 a descoperit ceea ce păreau a fi copii care se expuneau în fața unor străini pe site.

O tânără a ajuns sclava sexuală a unui pedofil

Pe când era tânără, Alice (nume fictiv) s-a conectat la popularul site de chat video live Omegle și a fost cuplată la întâmplare cu un pedofil, care a obligat-o să devină sclava sa sexuală digitală, arată BBC. 

Acest videoclip are un conținut deranjant. De la casa familiei sale din Canada, acesta a obligat-o pe fata americană să-i trimită imagini și videoclipuri explicite cu ea timp de trei ani.

El se află acum în spatele gratiilor, dar Alice a dat în judecată Omegle într-un caz istoric care ar putea deschide calea pentru multe alte procese împotriva altor platforme sociale.

știre în curs de actualizare

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...