G4Media.ro

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019: Patru medalii pentru echipa României.…

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019: Patru medalii pentru echipa României. Cine sunt olimpicele și de la ce licee provin

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019 a adus patru medalii pentru echipa României. Lotul feminin de matematică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Alexandra Timofte, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Informatică „Tudor Vianu” din București. În EGMO 2019 au intrat în competiție 196 de concurente din 50 de țări.

Aceasta a fost a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete/European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO), care se desfășoară la Kiev, în perioada 7 – 13 aprilie 2019.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Si in ce tari vor emigra? Ca doar n-o sa stea aici, printre vitele care nu voteaza.

  2. Vaaaaaaai, dar este corect politic asa ceva?!?! Intolerabil, zau asa! Nț, nț, nţ …

  3. Daca era Base la putere apareau Olimpicii pe sticla la A3, … ca uite ce idiot ne conduce…dar acum nu mai apar la A3, ca A3 sustine cozile de topor analfabetii si imbecilii. Daca aduc olimpici in platou se vor intreba apoi pensionarii ca de ce noi o avem pe doamna Prostila in guvern si nu punem la cârma un roman mai capabi, de ex. un Olimpic?

  4. Nu vi se pare că se face o discrimanre pozitivă în felul ăsta? Cum vi s-ar părea o olimpiadă destinată exclusiv băieților? A promova pe cineva pe criterii de sex nu aduce un plus de valoare în societate. Din contră. N-ar trebui să fie de la sine înțeles că femeile trebuie să fie reprezentate la nivel cel puțin egal cu bărbații în toate profesiile ori funcțiile. Asta fără a mai spune că dacă balanța ar înclina spre partea feminină, bărbaților nu li s-ar recunoaște dreptul de a se supăra.
    Atât în profesie, cât și în familie, trebuie să promoveze, respectiv să ia deciziile cel care se dovedește mai apt pentru asta. Dacă se întâmplă să fie femeia, nicio supărare. Dar și invers.

  5. Persoanele de mai sus, comentatorii se refereau la articol? …

    De ce nu scoateti, Dumnezeului, comentatorii, macar din subsolul articolelor mai incitante? Socializare nu inseamna deturnarea atentiei. Ar fi cam cum contaminam imaginea unui copil genial cu imaginea unui mafiot miliardar analfabet. Polarizarea de genul asta e specifica Romaniei, dar nu acesta e subiectul.

    *** Revenind la subiect. Am vazut.o la tv azi pe Alexandra Timofte, e absolut simpatica!
    Zice, „eu, cand nu lucrez 10 ore pe zi la matematica, am senzatia ca nu mai sunt aceeasi”. Mi s-a parut super! Ce simpatica si cool e degajarea unui Alexandra geniale.
    Probabil, Alexandra Timofte inseamna 1 la 22 de milioane…
    E adevarat, cand nu lucrezi la matematica 10 ore pe zi, creierul nu iti mai proceseaza la acelasi nivel inalt. Asa a zis ea despre ea, receptarea fiind placuta si haioasa! E cea mai inteligenta studenta (la nivel de studenta …doctoranda) pe care am vazut.o vreodata. Personalitatea si dezinhibarea unui om cu gandire …autonoma, care traieste in regulile lui inalt-mentale, cam la asta se referea si Solomon Marcus cand vorbea de elitele studentesti (care nu au nimic a face cu…”sindicatele”, cu popularizarea unui anumit gen de universitati , cu marketingul).
    Imi place Alexandra grozav. Ea lucreaza acolo, linistita, cel putin 10 ore pe zi la matematica, pe caietele ei. Detasarea de context , si, desigur, talentul de matematician, o vor proiecta intr.o lume mai buna, nu ministerele patriei.
    Dar lumea ei e deja foarte buna!
    Premiul ei nu inseamna deloc prestigiul Romaniei, si nu are nicio legatura cu „poporul”. Chestia asta cu „prestigiul Romaniei” e doar o asumare jurnalistica si politicianista, de sindicat, un fel de comunizare. Un matematician genial este foarte individualist, putin ii pasa ei de festivitati si de „recunoastere”. Se uita ca prin sticla, zambind, la madame ministru.
    Alexandra este, fara sa vrea, unul dintre simbolurile rezistentei impotriva exterminarii creierelor, intr.o societate comunista imbacsita.
    In orice caz, un Solomon Marcus ar fi adorat.o!