G4Media.ro

Noua înarmare din Balcani. Pe cine contează NATO și Rusia în regiune

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Este doar o schimbare de paradigma, o inlocuire a capacitatlor militare invechite (marea majoritate rusesti )cu alte capacitati noi , de regula americane si europene . Este absolut necesara aceasta masura ,pentru a face posibila interconectabilitatea intre – ARME – avind in vedere noua apartenenta militara la NATO. Singura natie , din fosta Europa comunista, ce se alatura Rusiei, este Serbia ,deja ramasa singulara intr-un context european mai larg .Restructurarea se face functie de necesitatile militare NATO si contine doar capacitati militare, aprobate de NATOsi in curind capacitati militare europene complementare , incluzind si tehnica de lupta si capacitati de razboi electronic , drone , si tot ceea ce foloseste NATO si UE.Potentialul pericol de conflict intre etnii si intre categorii religioase , exista de cind exista si Europa . Nimic nou sub soare ,dar asta nu inseamna razboi .Este gresit sa aduci in fata publicului, interpretari personale de aceasta factura . Europa de azi este o Europa a pacii si nu a razboiului . In mod special Germania , arata clar dorinta comuna de neimplicare militara si cererea expresa a Europei la PACE si BUNASTAREA adusa de aceasta .

    • Razboiul viitorului, daca va fi, va fi purtat de armate robotizate. Toate achizitiile astea de care vorbeste articolul sint deja cumparaturi de armament invechit pentru armate conceptual invechite.

  2. Ma baetzi. Exista macar o singura poza sa nu zicproba cu tancurile acelea oprite pe Dunare de autoritatile din Romania?

    • Da, asta-i alta ceață, a fost o stire născută de sirbi, ministerul nostru de externe a dat un comunicat in care nu se afirma nimic clar, prin urmare o ceață deasă.

  3. @quovadis Asa este, articolul da o interpretare voit apocaliptica doar de dragul traficului. Din nefericire presa a devenit mercantila in ultimul grad (si aici ma refer si la presa aservita unei parti sau alta, politice in general).In ceea ce priveste o Europa a pacii si nu a razboiului, doar sper din tot sufletul ca asa este.

  4. Ati uitat sa mentionati ca Turcia a cumparat sistemul S400 pt cca 2.2 miliarde dolari si a si sosit in tara pe 12 iulie a.c.

    In plus, nu mentionati ca S300 a fost vandut Bulgariei, Slovaciei si Greciei, desi sunt tari membre NATO. Alaturi de Turcia. Deci, practic, tari membre NATO /dont give a damn/ ca sunt in alianta cu SUA.

    Ati uitat sa spuneti ca F35, avion de generatia a 5a, are o serie de probleme structurale, de soft, etc. si sunt foarte scumpe, cateva sute de milioane dolari. Nu degeaba, Turcia, membra NATO, dupa ce i-a fost amanata posibilitatea de a cumparat avioane F35, se orienteaza spre Su37 care este la jumatate de pret si aparent superioare F35.

    Romania, cu nu mai mult de 30% din fosta armata, cu un arsenal militar invechit si o serie de /kowtowing yes-men/ din guvern si parlament, este impinsa spre razboi cu Rusia. Totul bazat pe minciuni, false-flag, adevaruri trunchiate, etc. Si multa manipulare si din partea mass mediei. Si a voastra.

    Sistemul anti-racheta de la Deveselu, care in cca 15 minute se poate transforma in sistem ofensiv prin inlocuirea soft-ului, este si va fi mereu operat de americani. Nu de romani. Romanii au ajuns mercenari platiti.

    Voi cei din mass media si politicienii RO veti avea pe constiinta milioane de romani. Ia uitati-va cate milioane de refugiati provin din Iraq, Siria, Afganistan, Sudan, Eritrea, Yemen. Ultima tara fiind total distrusa de Arabia Saudita-EUA cu arme anglo-americane.

    Cu cat sunteti platiti sa prezentati doar o parte a realitatii???

    • Sa ne aducem aminte ca Romania este membru NATO si UE . Dupa ce ne asiguram ca stim toate astea ,putem sa ne exprimam .A cumpara este usor . Motivele care stau la baza acestor achizitii, sunt poate greu de inteles . Daca ai un sistem militar deja integrat ,ce nu permite, decit achizitia de armament ce poate fi operabil ca un intreg ,atunci ideea ca ai sa cumperi altceva , are o alta conotatie . nimeni nu va cumpara de dragul de a cumpara decit in anumite situatii si cu acordul celor care iti furnizeaza intreaga interoperativitate , incepind cu structura informatica compatibila si terminid daca vreti cu munitie aferenta , in cantitati substantiale . Asa ca lasati sentimentele sau credintele proprii si priviti mai departe de atit

    • Much ado about nothing…

      In primul rand nu stii cum functioneaza regulile virgulei. Adica, sintaxa este low-level. Pe urma, afirmatia ce deschide comentiarul este extrem de puerila. In general, comentariul este /blowing in the wind/, nimic concret, doar teorie stupida.

      /Motivele care stau la baza ../ – BS! Citeste mai departe din alte surse motivele pt care Turcia, spre ex.a cumparat S400. Cross-reference, etc.

      Apoi, nimeni vreodata nu poate opri vreo tara membra NATO sau UE sa cumpere /de la dusmani/ Care-s ei? Cei care sunt promovati de mass-media, politicieni, servicii de informatii, lobby-isti, etc.

      Cat despre /sentimente/ si /credinte proprii/ se pare ca nu argumentezi logic.

      Pana si consilierii SUA, Israel si Rusia se intalnesc si stabilesc anumite proritati strategice, cum a fost de pilda cel din iunie intre Bolto, Patrushev si Ben Shabbat. Deci, serviciile se intalnesc cross/inter si voi, adica ce e pe la noi sunt mono si opaci!

  5. Eu vad doar ca toti inlocuiesc armele vechi cu unele noi pentru tara respectiva dar vechi la nivel mondial.
    Este doar o spoliere a acestor tari, chiar daca armele costa putin, intretinerea lor acopera productia lor.
    Cine stie care e costul de productie? Nimeni! Asa ca costul de modernizare ar putea la fel de bine sa acopere costul de productie. Tarile care vand acest armament vechi baga bani astfel in noile tehnologii pe care le tin doar pentru ele.
    Probabil peste altii 50 ani le vor vinde la fel.

    • Trebuie inteles , ti se asigura un armament ce iti permite un sacrificiu in caz de razboi de zile , nu de luni , asta pina vin fortele NATO in apararea ta . Daca intelegi asta intelegi si ce armament ai nevoie, ca doar nu o sa fie Romania cea mai tare din parcare . O gluma de final .

  6. Ce baieti destepti romanii care au stopat transportul de arme pentru Serbia! Ca de obicei dam cu stangu in dreptu!!! Ce treaba aveau romanii cu cateva arme care se indreptau spre Serbia!? Ramai blocat de ce baieti avem in dotare…