G4Media.ro

Noua Comisie Europeană, întârziată până în decembrie pentru a da timp României,…

sursa foto: Facebook

Noua Comisie Europeană, întârziată până în decembrie pentru a da timp României, Ungariei și Franței să propună noi candidați. Guvernul Orban ar putea face propunerea de candidat dacă e votat până atunci

Instalarea noii Comisii Europene va fi cel mai probabil amânată cu o lună, până în decembrie, pentru ca România, Ungaria și Franța să propună noi candidați în locul celor respinși de Parlamentul European, au declarat surse oficiale pentru Reuters. Și Josep Borell, viitorul responsabil pentru afacerile externe, a declarat că o amânare până la 1 decembrie e ”rezonabilă”.

Această amânare ar putea da prilejul guvernului Ludovic Orban, dacă va fi învestit în funcție, să facă o nouă propunere de comisar european, după ce președintele-ales Ursula von der Leyen l-a respins de facto pe Dan Nica, propus de premierul Viorica Dăncilă după eșecul Rovanei Plumb.

”Programul învestirii noii Comisii Europene e în mâinile celor trei guvern și ale Parlamentului European”, a spus un oficial UE pentru Reuters.

Sursa citată a spus că data posibilă pentru votul decisiv asupra Comisiei Europene în Parlamentul European ar putea fi 28 noiembrie.

Foto: Ursula von der Leyen (Twitter)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Problema nu este reprezentata de noile propuneri pentru functia ce comisari europeni . Prelungirea este facuta pentru a da posibilitatea fostei conduceri UE sa rezolve BREXIT.

  2. Barna, vulpoiul din Pinocchio.

    G4Media, v-a scapat ceva : https://www.riseproject.ro/articol/adevarul-despre-dan-barna

  3. Exact ceea ce am scris de prima oara cand au fost refuzati cei propusi. Comisia este tributara tarilor, nu invers. Daca una din cele trei tari intarzie, comisia nu poate numi un alt personaj, al altei tari 😉
    E foarte bine gandit procesul. Mme Leyen a invatat pe pielea ei, ca nu est sefa Europei, ci este 100% dependenta de TOATE tariel care compun uniunea. Altfel spus, o tara a uniunii poate functiona 100% fara comisie, in timp ce comisia nu poate functiona fara 100% din tari

    • Corect este organizatie prin tratat. Tratat intre tari. Deci nu este o federatie sau o Uniune Sovietica precum ar vrea unii.

    • @Victor
      Asa este. Parlamentul se ocupa cu directive, cu tot ceea ce doreste insa, nu impune politica interna/externa nici unui stat, membru de plin drept al uniunii (prin tratat, cium bine ati completat)
      Toata cele 28 (viitoare 27) state sunt pe deplin suverane si nu depinde de parlamentul european. De aceea au si aderat, in nici un caz nu au aderat la pierderea suveranitatii.

      O federatie, de ce nu? Insa in conditiile actuale, nu îsi are rostul. Tratatul UE contine cel mai important (principal) amanun: neagresiunea niciunuia dintre celelalte state membre.
      Acesta este principalul rost/sens al uniunii. Mai ales dupa 2 razboaie mondiale intr-un secol.

  4. Ursula a fost o greseala din start. Ceva spaniol se putea ? Mai limpezea ochii … Asa, sexism si lacrimi.

  5. Este o intamplare ca am avut comisari sovietici si comisari europeni?