G4Media.ro

Monica Anisie: Avem în jur de 250.000 de elevi care nu au…

Monica Anisie: Avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că sunt aproximativ 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie şi care nu pot urmări cursurile online din această perioadă, precizând că ministerul va lua măsuri în cazul în care şi din toamnă va exista o asemenea situaţie, transmite News.ro.

Monica Anisie a declarat duminică, la Digi 24, că pentru elevii care nu au acces la tehnologie în această perioadă, unităţile de învăţământ trebuie să transmită acestora resurse de învăţare şi fişe de lucru.

“Ministerul Educaţiei a elaborat o instrucţiune, aceasta are două componente, pe de o parte se referă la acei elevi care au posibilitatea de a participa la cursurile online, deci deţin o tabletă, un laptop şi aşa mai departe şi aceste lecţii vor continua şi cea de-a doua parte a instrucţiunii prevede măsuri pentru acei elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, unităţile de învăţământ împreună cu inspectoratele şcolare trebuie să transmită elevilor resurse de învăţare şi fişe de lucru pe toată această perioadă în care nu au acces la tehnologie”, a spus ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a precizat că aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie.

“Acum vreo două, trei săptămâni, înainte de vacanţa de Paşte, chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online. Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor. (…) Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educaţiei. Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puşi în faţa….”, a transmis ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a precizat că va primi din partea inspectoratelor şcolare şi o situaţie a cadrelor didactice care nu au acces la tehnologie.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Cadre didactice care nu au acces la tehnologie????Dar, domnii directori au fost intrebati de ce nu accesat platforma on line pe bani europeni?Toti „defavorizatii” au plasme, combine muzicale, bani de bautura si tigari…etc, dar pentru copii lor nu au, asteapta sa le dea statul.Pentru unii ca acestia sunt bune institutiile de protectie din Norvegia! Oameni ramasi in feudalism.

  2. Daca prin acces la tehnologie doamna ministru intelege un amarat de smartphone ( adesea vechi, cu ecranul crapat, la mana a n-a), poate spuse dansei s-ar justifica. Poti sa stai cu ochii intr-un smartphone minim 3 ore pe zi, sa urmaresti lectii online, sa scrii teme, etc? Daca vrei sa lucrezi SERIOS, raspunsul este unul singur, NU! Pentru a face educatie online, tehnologia necesara minima este una din variantele: PC, Laptop sau tableta cu ecran de minim 10 inch! Iar tehnologia inseamna partea de jucarie, pentru ca didactica predarii online nu a fost studiata de profesori nici in formarea initiala, nici in multitudinea de cursuri aiurea, obligatorii nu pentru cunostinte sau aplicabilitate ci pentru puncte sau gradatii de merit luate pe kilu de hartii la dosar, nu prin implicarea fata de copii de la clasa!
    Adevarul este ca acum se lucreaza in regim de avarie, profesorii si elevii se chinuie sa incropeasca fiecare dupa mintea lor, iar dotarile sunt atat de variate si neuniforme ca iese un ghiveci!
    In ordinul ”instructiune” emis de ministru, se spune ca scolile trebuie sa dea profesorilor si elevilor misjoace de calcul in folosinta! De cand o scoala are sute si mii de astfel de dispozitive? Ca sa existe o baza uniforma de lucru!
    Scoateti armata de neprofesionisti din ministere si inspectorate pentru a pregatii cu adevarat un invatamant performant, conectat la nevoile societatii actuale! Altfel, facem din Smartphone instrument optim pentru invatarea online! Adica NIMIC!

    • Aveti 100% dreptate.

    • Erata :
      In ordinul ”instructiune” emis de ministru, se spune ca scolile trebuie sa dea profesorilor si elevilor mijloace de calcul in folosinta! De cand o scoala are sute si/ sau mii de astfel de dispozitive? Ca sa existe o baza uniforma de lucru!

    • Domnilor directori care v-ati luat banii pe management si v-ati rezervat ore de predare, ati efectuat schimb de experienta pe afara, documentare, etc., unde sunt proiectele de atragere de fonduri UE ca unele scoli s- au dotat foarte bine.Excursii, schimb de experienta…mama ce frumos e afara..inapoiatilor..de fapt spagarilor si involuatilor numiti pe criterii politice.

  3. Se pot inregistra toate lectile, predate de profesori buni(de ex. de profesori universitari de la fac. de matematica, fizica , filologie si limbi straine etc etc) si sa fie puse pe net la dispozitia tuturor (elevilor si chiar adultilor interesati) . Mai mult, la fiecare lectie poate adaugate cate o ora in care sa fie rezolvate aplicatii si oferite explicatii suplimentare. Se poate infiinta un canal tv al televiziunii publice care sa fie dedicat educatiei, unde sa fie difuzate lectiile respective.