
Ministrul Oana Ţoiu la Chișinău: Împreună cu Republica Moldova, putem asigura gestionarea şi prevenirea atacurilor hibride
România, alături de Republica Moldova, poate asigura gestionarea şi prevenirea atacurilor hibride, a declarat, marţi, la Chişinău, ministrul Afacerilor Externe, Oana Ţoiu, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologul său din Republica Moldova, Mihai Popşoi, transmite Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„L-am asigurat pe domnul ministru Popşoi că România va continua să sprijine Republica Moldova ca şi până acum, în obiectivul rezilienţei sale. Împreună, dar şi alături de alţi parteneri europeni, putem asigura gestionarea şi prevenirea atacurilor hibride”, a arătat Ţoiu.
Ea a evocat rezistenţa societăţii în faţa unor asemenea fenomene.
„Noi toţi învăţăm împreună cum să fim rezilienţi în faţa acestor influenţe şi la nivelul instituţiilor şi la nivelul echipelor comune, dar în special la nivelul societăţii. Noi am văzut şi în România şi vedem asta şi în Republica Moldova, cât de importantă este rezilienţa socială. În special, cel mai puternic instrument pe care îl avem este să clarificăm prosperitatea şi pacea ca obiective comune, ca obiective ale apartenenţei la Uniunea Europeană şi a drumului european al Republicii Moldova”, a punctat ea.
Ţoiu a apreciat că proiectele comune România – Republica Moldova „avansează foarte bine”.
„Eu am încredere în Republica Moldova. Şi România învaţă de la Republica Moldova”, a spus ministrul.
În ceea ce priveşte dosarele de aderare la UE ale Republicii Moldova şi Ucrainei, ministrul român a reiterat că evaluarea este făcută pe baza meritelor fiecărei ţări şi a apreciat că Moldova a făcut „progrese extraordinare” în acest sens, iar Ucraina, „progrese semnificative”.
Totodată, afirmat că există motive pentru deschiderea mai multor clustere de negociere cu cele două ţări până la finalul anului.
La rândul său, Mihai Popşoi a afirmat că România este principalul partener strategic al ţării sale, iar „sprijinul său multidimensional este esenţial în transformarea şi integrarea europeană a Republicii Moldova”.
„Dialogul politic activ şi colaborarea sectorială reflectă acest parteneriat”, a arătat el.
Totodată, a evocat colaborarea trilaterală România – Republica Moldova – Ucraina şi a subliniat intenţia organizării unei reuniuni la nivel de miniştri în viitorul apropiat.
„Republica Moldova îşi doreşte să fie membră a Uniunii Europene împreună cu Ucraina”, a spus Popşoi.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.