G4Media.ro

Ministrul Năsui, criticat de deputatul liberal Pavel Popescu, unul dintre promotorii legislației…

Foto: Pavel Popescu / Facebook

Ministrul Năsui, criticat de deputatul liberal Pavel Popescu, unul dintre promotorii legislației anti-Huawei: ”Gest incalificabil, cu o astfel de greșeală plec acasă instant”

Deputatul liberal Pavel Popescu, membru în Comisia pentru apărare și Comisia pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaților, a criticat dur cererea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de amânare a adoptării Legii pentru rețelele 5G pentru că ar fi necesară informarea Comisiei Europene.

”Îl cunosc pe Claudiu și cred că este unul dintre colegii din coaliție foarte bine intenționați. Totuși, gestul prin care a transmis acea comunicare spre conducerea Parlamentului a fost unul incalificabil, punând la îndoială în fața „spectatorilor” spamați deja de propagandă, încrederea, profesionalismul și capacitatea statului român de a-și proteja interesele economice și de securitate. Cu o astfel de greșeală pleci acasă instant din orice guvern”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.

Popescu este unul dintre cei mai activi promotori ai legislației anti-Huawei.

”Claudiu, chiar dacă Președintele și Premierul au fost de data asta indulgenți cu tine, aștept să vedem instant demisia celor care ți-au pus acea comunicare în față, pentru semnat. Pentru că acea comunicare conține niște formulari pe care le-am văzut cu toții în zeci de adrese și comunicări transmise de specia lașpăgarilor în ultimii 2 ani, pentru a bloca această lege”, a mai scris Popescu.

Context. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a cerut Parlamentului să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru rețelele 5G, în ciuda faptului că textul a fost adoptat de guvern și agreat în cadrul coaliției. O decizie care l-a „surprins” pe premierul Florin Cîțu, care spune că nu a știut nimic despre inițiativa colegului său de guvern.

„Instituţia noastră (n.r. – Ministerul Economiei) a primit mesaje de atenţionare atât din partea COM (n.r- Comisiei Europene), cât şi din partea operatorilor economici, referitoare la obligativitatea respectării procedurii de notificare a proiectului de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementăruu reţelelor 5G”, se arată în adresa trimisă de Claudiu Năsui preşedintei Senatului, Anca Dragu, la 27 aprilie și citată de Adevarul.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat joi de ziariști cum comentează inițiativa ministrului USR. „Mă surprinde o astfel de decizie. Nu știam că a luat o astfel de decizie”, a răspuns Cîțu. (Foto: Pavel Popescu / Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Mă nene dar sar peneliștii…colegiali, n-am ce zice, respectă acordul ăla nou cum respectă Alexe legea.

    • Pai ce credeai? O fi cedat Orban usor ministerele astea mari si importante, dar cum se intampla ceva, cum au profitat sa atace ca sa arate lumii ca USR nu stie nimic. Practic, faptul ca li s-a propus sa guverneze impreuna a fost mar otravit. PNL avea nevoie de majoritate. Atat.

      Uita-te la Stelian Ion. Cand a aplicat ce ziceau UE si GRECO a sarit Iohannis ca nu e de acord. Cand VV facea date publice, a sarit Citu ca nu e de acord. Cand USR a pus prefectul lor zicand ca vor reforme a fost blocat de Nicusor Dan care ii e dator vandut PNlului pentru ca a obtinut Primaria.

      Stii ce ar fi ideal pentru PNL? Mai mult decat sa guverneze cu PSD? Sa guverneze singuri. Dar deh, nu au avut voturi suficiente asa ca au inghitit in sec si au luat USR-ul in carca. Dar sa fim seriosi, cand e vorba de reforme si schimbare, PNL e la fel de reticent ca PSD.

      O avea hibele lui USR-ul, dar prefer asa decat injunghierea asta pe la spate si calcatul pe cadavre practicat de PNL. Si imi place ca o data sau de doua ori a avut tupeu sa critice USR pe PNL si pe bune dreptate ca au sarit aia mari din PNL zicand ca nu e normal sa se critize intre ei partnerii de coalitie. Si de atunci USR a lasat-o moale, dar PNL a bagat strambe la greu.

      Ipocrizia e mare si nu degeaba zice lumea PNL = PSD.

    • e și normal să sară când colegii usr-iști, protestatari – sigur, bine intenționați – ajunși miniștri, iau astfel de decizii, lipsite de cea mai elementară logică sau strategie (în serviciul apărării intereselor statului român). Și asta ți-o spune unu` care i-a votat.

    • În 1986, la un an după nașterea lui Claudiu Iulius Gavril, Dorel Năsui, tatăl acestuia, „fuge” din țară, în SUA. În mod inexplicabil, nici fratele său și nici cumnata, unul economist principal în Centrala Peștelui, cealaltă angajată într-o firmă de comerț exterior, nu au de suferit în urma fugii lui Dorel Năsui, într-o epocă în care a avea rude în străinătate era un păcat capital.
      În SUA, Dorel Năsui lucrează pentru Motorola, iar în 1990 revine pe cai mari în România, ca reprezentant al companiei americane, alături de fratele său, Simion Ștefan Năsui. Cei doi vând, în două tranșe, Ministerului Apărării, condus de către Victor Atanasie Stănculescu, echipamentele Motorola la prețuri supraevaluate, producând un prejudiciu de 8.053.147 USD. Primul mare tun financiar post-decembrist al Secu.
      Mai mult, bagă în combinație și Întreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea, pe care o chelesc de valuta aflată în conturi, via fratele său, Simon Năsui care lucra ca economist în Centrala Peștelui, soția lui lucrând și ea la Întreprinderea de Comerț Exterior Dunărea. Nu-i așa că vă sună cunoscut? Firma Crescent făcea doar afaceri cu firma securiștilor de la ICE Dunărea…
      Pe schema păgubirii MAPN au urmat și alte instituții ale statului român – MAI și SRI. De dată mai recentă, din 2015 și STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) care prin achiziții directe are nu mai puțin de 82 de contracte cu Ageximco, plus cele peste 600 de licitații cu companii și autorități ale statului.
      Cel mai recent documentar în presă datează din 23 martie 2020, la șase zile după decretarea stării de urgență – un contract în valoare de 261.850 de euro.
      În același mod achiziționează echipamente Motorola de la frații Năsui și Ministerul de Interne și SRI. Afacerea cu Armata patriotică a fraților Năsui devine dosar penal. Însă dosarul este tergiversat, iar în 2002 faptele se prescriu și toți inculpații scapă cu fața curată.
      Ca și în cazul îmbogățirii familiei DIE Burduja, averea lui Dorel Năsui nu este străină de aripa protectoare a Securității, gen SIE pe model nou. Și, uite-așa, oamenii noi din politica românească nu sunt nimic altceva decât copiii oamenilor vechi, ai acelora care ne-au tras la greu de prin buzunare și înainte, dar și după 1989.”
      Dorel Năsui tatăl lui Claudiu Năsui s-a înscris în PCR în 1978 pe când avea 22 de ani și era student în anul 2 la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Ajunge inginer la Întreprinderea de aparate electronice de măsură și industriale (IEMI) din București, unde îl cunoaște pe Ion Afedulis, ofițer operativ DIE însărcinat cu misiuni speciale de spionaj tehnologic (era specializat în copierea de patente aflate în etapa proof of technology).
      „În State mă aștepta un tovarăș”, povestește Dorel Năsui într-un interviu acordat presei de business. Adică omul de legătură care avea să-l coordoneze. Era 1986, un an după nașterea deputatului demisionar și viitor deputat, Claudiu Năsui. Dorel se angajează la Motorola Inc Chicago.
      „Am fost trimis să fac comerț. Eram acolo să prospectez ce se poate vinde din electronica pe care o dezvoltam noi în țară. În State mă aștepta un tovăraș, un „atașat economic”, cum se numea atunci. Toți atașații economici erau de la vechea Securitate, dupa cum se știe. El stătea tot timpul cu mine. Am fost la New York, am vizitat împreună o mulțime de clienți și, la un moment dat, am dispărut la Chicago”, povestea acum câțiva ani tatăl lui Claudiu Năsui.
      Devine rapid vicepreședinte al propriei firme American International Radio (AIR), o companie paravan a DIE atunci și care funcționează și azi ca o companie onorabilă însă, cu contracte în peste 60 de țări, cum declara Năsui în presa de business. Compania avea ca obiect de activitate distribuția la nivel internațional și integrarea sistemelor de comunicații Motorola.
      Creierul „afacerii Motorola” a fost și un alt” român” stabilit în Silicon Valley, Robert Deutsch, fiul nomenclaturistei Olga Deutsch, o comunistă care a lucrat cu celebra Ghizela Vass – KGB la Secţia Externă (numită şi Relaţii Internaţionale) din cadrul Partidului Comunist.Tatăl său a fost plantat de DIE în State acum 34 de ani (nu a fugit și nici azil politic nu a primit, cum susține) „cu aproape o mie de dolari, diurnă primită atunci de statul comunist”, recunoaște Dorel Năsui. Diurne din bani publici blamate azi de fiul său.De la diurna comunistă de 1.000 de dolari, Dorel Năsui a ajuns unul dintre cei mai bogați români din diaspora.

  2. Mult zgomot făcut de analfabetul funcțional Popescu.
    Nu ma mir ca a ajuns in Parlament doar sa ridice mâna ca sa iasă numărul de voturi .

  3. Cred ca următorul plecat din guvern este Nasui, iar o va lua personal Catu

    • Eu cred ca urmatorii din opozitie vor fi pnl daca mai dau ministri usr afara cand li se nazare. Aia de la pnl sunt PRAF nu stiu ce tot critica la altii atata. La interne mai avem un pic si fac legile clanurile mafiote dar nimeni nu zice nimic. Turcan o freaca. Etc. Si au si ministere usoare.

  4. pavele animalele politice sunt la voi…. nu am auzit nimic de „plecat acasa” spagari de tabla, master club, pedefe…

  5. Caractere mari PNL-iștii…

  6. Peste 10 ani China va conduce lumea .Atunci aș vrea să văd fețele acestor spălați pe creeraș cum își vor pune cenușă în capetele lor mici unde mintea stă lejeră dar cred că vor dispărea în negura istoriei alături de alți trădători ai neamului pentru un pumn de arginți.

    • nu cred că miniștrii USR-iști iau astfel de decizii pentru că ”trădează” ci pur și simplu din incompetență și lipsă de viziune, nu se ridică la înălțimea funcției, nici la nivel politic și nici la nivel administrativ, și pentru că se înconjoară de consilieri dotați cu (aproximativ) bune intenții și atât.

    • Despre Cioloș aveți aceiași părere?

  7. Îmi pare rău pentru urseristi, dar Nasui nu este nici pregătit și nici matur! Nu are ce căuta într-o funcție de ministru cât timp e necopt.