G4Media.ro

Ministrul Mediului: Guvernul va aproba, în curând, actul normativ privind reducerea impactului…

Sursa foto: MTI/Balázs Attila

Ministrul Mediului: Guvernul va aproba, în curând, actul normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului

Draftul actului normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului se află în circuitul de avizare interministerială şi va fi aprobat în curând de Guvern, a scris, miercuri, pe propria pagină de Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Astăzi am participat la o şedinţă – organizată de Green Report – cu reprezentanţii Asociaţiei Berarii României, ai Asociaţiei Producătorilor de Băuturi Răcoritoare, ai Asociaţiei Române pentru Ambalaje şi Mediu, precum şi ai producătorilor de ambalaje, ai reciclatorilor şi ai industriei HoReCa.

În cadrul întrevederii am discutat despre ambalajele acceptate de normele europene, creşterea costului pentru anumite ambalaje, cerinţe de marcare, răspunderea extinsă a producătorilor, fluxul materialelor din ambalaje, calitatea acestora, precum şi costurile pe care le implică sortarea/reciclarea acestora, măsuri de sensibilizare a populaţiei, regândirea contractelor de salubritate, competenţele de control ale autorităţilor.

Guvernul va aproba, în curând, actul normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, care are ca scop, printre altele, promovarea tranziţiei către o economie circulară.

Draftul actului normativ se află în circuitul de avizare interministerială. Implementarea directivei europene Single – Use Plastics în legislaţia României necesită numeroase consfătuiri cu cei implicaţi”, a menţionat Tanczos.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Ar trebui scoase ambalajele de unica folosinta de ex. sticla,iar petul ar trebui impozitat serios ,reciclat.

  2. O să facă un 💩. M-am săturat de actele normative din România care nu se respectă aproape deloc. Trebuie măsuri concrete, practice, autoritățile să sancționeze drastic persoanele care aruncă gunoaiele peste tot.

    • O taxa de 2 lei pe sticla de plastic nu cred ca e moartea nimanui. Taxa care sa se recupereze printr-un voucer in magazine prevazute cu colectoare automate de ambalaje PET. Daca pare mare deranjul de a duce sticlele de plastic inapoi in magazine si acestea se vor arunca in mediul inconjurator, macar sa-i coste pe nesimtiti.

  3. Problema este la producători,ambaltori !
    Nu consumatorul este vinovat, că producătorul folosește plasticul pentru a ambala produsele alimentare și nealimentare.
    Acolo trebuie sa lovească legislația !