G4Media.ro

Ministrul digitalizării, Ciprian Teleman, dezbatere pe Facebook despre restricționările arbitrare aplicate de…

sursa foto: Pexels

Ministrul digitalizării, Ciprian Teleman, dezbatere pe Facebook despre restricționările arbitrare aplicate de Facebook: Ar trebui ca autoritățile publice din România să ia poziție în mod oficial?

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Ciprian Teleman, lansează pe Facebook o dezbatere pe tema poziției pe care autoritățile din România ar trebui să o adopte după ce mai mulți utilizatori de Facebook au reclamat restricționara accesului la rețea.

Ministrul Teleman a indicat într-o postare cazul G4Media.ro, pagina de Facebook a site-ului fiind restricționată pe data de 14 iunie în mod arbitrar.

G4Media a încercat la vremea respectivă să conteste decizia Facebook, însă nu am identificat niciun instrument, mijloc, metodă sau persoană de contact prin intermediul căruia să ne susținem cauza și să ne apărăm punctul de vedere.

Redăm integral postarea ministrul digitalizării:

”În ultimii ani un număr de utilizatori din România ai rețelei de socializare Facebook, persoane fizice sau entități private, reclamă restricționarea accesului la rețea sau penalizarea prin restrângerea facilităților oferite de platformă, acestea generând prejudicii de imagine sau materiale. În plus, comunicarea cu furnizorul de servicii este dificilă iar motivele acestor măsuri nu sunt comunicate explicit.

Ar trebui ca autoritățile publice din România să ia poziție în mod oficial pentru îmbunătățirea acestei situații?

Apreciem răspunsurile care conduc la un punct de vedere pe care ministerul să-l poată folosi pentru demersuri eventuale ulterioare.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Vai, dar nu va place sa fiti cenzurati de altii!!!!! Eh, uite asa-i cenzuratii si voi pe cititorii vostri care comenteaza. Naspa!

    • S-a trezit Teleman?…G4, nu te juca cu focul, algoritmii FB te pun iar pe mute, traficul scade pe urma…., vei fi nevoit sa bati la poarta PSD sau PNL, aia inca mai platesc site-uri….sa nu se supere si Google, astia mari sunt mana in mana, daca nu e platit la aia din America, care aveau domeniu si numele vostru e groasa…va scot toate motoarele din cautari…poate tik-toc va mai promoveaza

    • G4 e cu Amazon, hostat in Germania sa zboare rapid. N-are nevoie de Google, il promoveaza biziday

  2. Tara arde și nătărăul se piaptănă. La nivel național asta era ultima piatra de hotar in calea digitalizării?? Cum se zice in fotbal cere-te afara !!! 🤡🤡🙉🙉

  3. un natarau isi da cu parerea despre o afarace privata, unde nu are nici cea mai mica influenta :)))))

    valorea de piata a lui FB : 138 miliarde
    pib RO: 240 miliarde

    cifrele de mai sus ar trebui sa va ofere o imagine despre magnitudinea FB si incompetenta/impotenta baiatului de la telecomunicatii (probabil el a ramasla dialup)

    • Ai niste cifre cam vechi. Valoarea FB nu este de 138 de miliarde, ci de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, adica un trilon de coco. FB valoreaza mai mult decat PIB-ul Romaniei pe 4 ani.

    • alexei alias timinica….
      … haha … ti-i necaz ca e mai bun ca tine ….
      ….

    • @ela

      ar fi fost ciudat sa spui altceva avand in vedere linia de partid :)))

      fa-te ca lucrezi, leafa merge …..

    • Valoarea de piață a Facebook este de 1000 de miliarde de dolari, deci de 4 ori PIB-ul României.
      Dl Teleman este o imagine tristă a “noilor oameni în politică”, un sub-mediocru care nu face absolut nimic pe portofoliul său și nici nu ar avea ce să facă, că dumnealui este geolog cu activitate de trainer.

  4. Eu am luat atitudine. Mi-am inchis contul. Desi l-am inchis, Facebook pastreaza toate informatiile mele inca 5 ani. Habar nu avem in ce lume traim.

    • Ma bucur ca mai sunt si oameni care gandesc pe aici.

  5. Facebook are cata putere ii dam noi. Daca voua va convine sa fiti sclavii Facebook, felicitari dar nu va asteptati sa va asculte o tara intreaga daca postati pe Facebook. Mai diversificati si voi.

  6. Dezbatem, dezbatem, cat timp nu e despre bani e moka, până adormim dezbatem.

    Despre o aplicatie online in care sa apara toate petițiile validate ale cetatenilor catre institutiile statului (anpc, etc. sau legea 544) si raspunsurile aferente cand VORBIM?

    • Multe institutii publice uita sa publice, din oficiu, informatiile obligatorii, pe urma iti dau un raspuns ininteligibil…dar exista si excesul de petitionare, la mediu e cazul tipic, dupa faza cu ursul ala, au venit 5000 de petitii identice, via Declic….sau un exemplu, unul vrea sa mute un cuib de barza, aude vecinul si ai doua petitii antagonice…..pe ANPC e grava treaba, o mana de oameni nu pot procesa reclamatiile, acum, dupa liberalizarea energiei e jale, inainte era cu bancile….la Avocatul Poporului e plin de petitii…..am avut multe spete in instanta, am anulat multe acte emise de autoritati, ANI, ministere, DLAF, Consiliu Concurentei, inclusiv exceptii de neconstitutionalitate, statul e prea mare, e anchilozat in proceduri greoaie, de asta e nevoie de un stat minimal si digital….daca totul e clar si transparent, nu trebuie aprobare la aprobare, nu ai nevoie de 15 hartii pentru o autorizatie, nu mai ai treaba cu statul, poate doar atunci cand trebuie sa platesti taxele

    • Presupun ca ai prins ideea.
      Toti se prefac ca fac ceva.
      Nu zic ca e usor sa lucrezi la stat, doar ca daca nu iti faci temeinic treaba si lasi ca merge si asa nu o sa ne fie niciodata bine.
      Ma refer la cazurile penale in care statul se asteapta sa te descurci singur.