G4Media.ro

Ministrul Deca, despre legile educaţiei: Vor fi făcute publice după finalizarea procesului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Deca, despre legile educaţiei: Vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică, la începutul anului viitor, după vacanţă / Vor viza bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii în sistem, ar trebui aşteptate cu bucurie

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, despre legile educaţiei, că vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică, la începutul anului viitor, după vacanţă şi cel mai probabil vor ajunge în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din februarie, relatează News.ro.

Ea a arătat că aceste legi vor viza bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii în sistem, astfel că ar trebui aşteptate cu bucurie. Despre întârzierea adoptării pachetului, Deca a arătat că proiectul legislativ nu a fost asumat de ea, ca şi consilier prezidenţial ci de către ministrul Cîmpeanu, când a fost lansat în dezbatere publică, iar după comentariile venite în dezbaterea publică şi-a luat timpul necesar pentru a integra cele mai bune soluţii care au ajuns la minister.

Ministrul Educaţiei a declarat despre stadiul legilor educaţiei, că aşa cum a afirmat şi în alte dăţi, ”vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică şi integrare a feedback-ului, la începutul anului viitor, după perioada de vacanţă”. ”Vorbim de începutul anului viitor. (..) Odată ce ele sunt făcute publice, în primă lectură, în Guvern, apoi în avizare interministerială şi după adoptare cât mai devreme la începutul sesiunii parlamentare viitoare, le vom vedea şi în procedură parlamentară”, a spus ministrul.

Întrebată ce le transmite părinţilor care aşteaptă aceste schimbări în educaţie, ministrul a spus: ”Am afirmat încă de când am preluat mandatul că una din priorităţile pe care mi-o asum este predictibilitatea în sistem. Aş dori să le transmit părinţilor că nu vor exista schimbări bruşte şi că orice modificare relevantă pentru parcursul educaţional al copilului va fi anunţată din timp, fără a crea dezechilibre în sistem. Vom avea în vedere o perioadă de tranziţie, suficientă în aşa fel încât toţi cei vizaţi de reformele educaţionale să aibă timpul necesar pentru adaptare şi să aibă toate informaţiille necesare. Legile vor viza tocmai bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii şi calităţii în sistem. Deci cred că ele ar trebui aşteptate cu bucurie”.

Ligia deca a menţionat că a preluat mandatul acum mai puţin de 3 luni şi este firesc ca atunci când un ministru îşi asumă politic un cadru legislativ atât de amplu să facă toate acele discuţii pentru ca asumarea cadrului legislativ să fie în conformitate cu cele mai bune soluţii identificate.

”Nu mi se pare un timp nerezonabil pentru un nou ministru, înţeleg aşteptarea din sistem şi promit că la începutul anului viitor ea va avea ca rezultat acest nou pachet legislativ în spaţiul public”, a declarat Ligia Deca.

Despre proiectul anunţat deja de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, ea a afirmat că a lucrat la proiectul şi la viziunea România educată, dar ”proiectul legislativ a fost asumat de către ministerul Educaţiei şi de către ministrul Sorin Cîmpeanu”.

”Există desigur comunicare interinstituţională, dar proiectul legislativ nu a fost asumat de către mine, ca şi consilier prezidenţial ci de către ministrul Cîmpeanu, când a fost lansat în dezbatere publică. După comentariile venite în dezbaterea publică am luat timpul necesar pentru a integra cele mai bune soluţii care au ajuns la minister”, a mai spus Deca.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. N-am înțeles – sunt in dezbatere “publica”, adică in cerc restrâns nepublic? Sau o sa facă publice proiecte modificate după feedback-ul se la consultare ?

  2. Deca ia pe toata lumea la misto: ce fel de consultare publica e asta daca legile „vor fi făcute publice DUPA finalizarea procesului de consultare publica”???

  3. Care nu a predat o ora. Ce pretenții aveți de la ea? Voi chiar uitați că trăim în România? Plina de plagiatori. Unde românii se vând pentru două zile libere și o găleată?

  4. nu prea are proprietatea termenilor, cu tot doctoratul ei aiuristic prin Luxemburg: „vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică”. Pare mai bîlbîită decît Ciucă și Bode.

  5. Nu va mai luati de doamna, ca nu ea face si decide. A spus clar Campeanu ca el o sa fie papusarul.

  6. „Vor viza bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii în sistem, ar trebui aşteptate cu bucurie .”?!
    Ha;ucinant!!
    Femeia asta nu numai ca e paralela cu competenta si cu domeniul, dar e si dusa cu pluta, rau de tot!!!!
    Se pare ca la Cotroceni s-a „infectat” si ea, „boala” asta e contagioasa!!!

  7. Alta NEAVENITA – INCOMPETENTA si HABARNISTA la Min. Educatiei !!! Mai fata ! Nu de „echitate” si alte fandoseli are nevoe EDUCATIA ROMANEASCA ! Ci de ….. EDUCATIE ! Cat mai serios facuta ! Eu am avut ghinionul sa fiu in prima serie la reformele din 1945 si 1948 ! Daca as fi ramas cu ce prevedea „programa'” de atunci eram cam la nivelul unui Grindeanu – Dragnea sau alte „varfuri” actuale ! Dar si cand copilul meu a mers la scoala – liceu – facultate ( 1977 – 1996) scoala era MULT MAI BUNA DECAT AZI ! Pe atunci Fac. de Medicina Bucuresti, Iasi, Cluj aveau o inalta tinuta si absolventii – doctori erau acceptatioriunde in lume – si nu categorie inferioara ! Azi …..

  8. Pacat ca abia dupa Anul Nou. ☹️

    Ar fi mers perfect in programul de revelion. La varietati si comicarie. 🤡

    O sa ne verificam, la anul … dar nu chiar in ianuarie, ci mai pe final de mandat al lui Iohannis, românul educat. 💡

  9. „Bunăstarea elevilor” ??????
    „Creșterea echității” ??????
    „Vor fi așteptate cu bucurie” ??????
    Habarnista asta cu lipsă totală de logică (vezi treaba cu consultarea publică) se pare că se crede la Ministerul Muncii.