G4Media.ro

Ministrul de Interne: Facem tot ce ţine de noi să reducem deficitul…

sursa foto: SNPPC

Ministrul de Interne: Facem tot ce ţine de noi să reducem deficitul de 30.000 de oameni din MAI/ El crede că ar trebui schimbate criteriile de concurs/ 30% dintre candidații din acest an au picat proba sportivă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, la Vaslui că autorităţile iau toate măsurile pentru reducerea deficitului de personal din Ministerul de Interne, care este unul foarte mare şi a ajuns la aproximativ 30.000 de oameni.

Ela menţionat că se constată o scădere drastică a numărului candidaţilor la şcolile care pregătesc cadre pentru structurile Ministerului de Interne, situaţie ce poate avea la bază faptul că nu au mai fost modificate de mult timp criteriile de concurs.”Anul trecut, au intrat în structurile MAI peste 12.000 de oameni, ceea ce nu este puţin lucru, vorbim de şcolile postliceale, recrutare din sursă externă, respectiv Academia de Poliţie. Acum, sâmbătă, vom avea examenul pentru şcolile de agenţi. A fost o concurenţă de 1,4 pe un loc. Într-adevăr, vremurile când aveam 4, 5, 6 pe un loc nu mai sunt acum. Posibil şi pentru faptul că noi nu am mai modificat criteriile de concurs. Probele sportive, examenul medical, examenul psihologic au rămas aceleaşi, deci cerinţele sunt aceleaşi, iar disponibilitatea este mai mică şi prin faptul că am organizat mai multe concursuri. O preocupare a noastră este să facem tot ce ţine de noi ca să reducem acest deficit care este unul foarte mare. Suntem la aproape 30.000 de oameni, de efective lipsă în cadrul MAI”, a subliniat Lucian Bode.

Luni, Sindicatul național al polițiștilor și personalului contractual a anunțat, într-un comunicat, că 30% dintre candidații la școlile MAI au fost declarați nepromovați.

”Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc. Sau, așa cum MApN a decis, recent, în premieră națională: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă, doar pe bază de dosar și probe eliminatorii”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sindicaliștilor, concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni, iar trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțină probele finale

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Da, fix proba sportiva e problema, de aia nu mai vor oamenii sa se angajeze in ministerul se interne. Și eu care credeam ca e excesiv de politizat in care nu poți face perfomanta și trebuie mereu “sa te orientezi”. Un sistem corupt de sus pana jos, cu generali care ies la pensie la 45 de ani, au pensie specială și cumul salariu cu pensie.
    Iar puținii care își fac treaba, precum cel cu Horodiceanu, sunt luați la întrebări, puși oe linie moarta. Sa îți fie Rușine Bode ca nu ai curajul sa faci o reforma in sistem, pateticule…

  2. Criteriile sa fie nepotismul, amantlâcul și șpaga!

  3. Ce, a și început să aibă glas imediat după smecheria cu Comisia lui Burduja?!

  4. Ca să il parafrazăm pe hoțul de Adrian Severin care a cugetat: «Dacă toţi suntem corupţi, înseamnă că nimeni nu e corupt», duomnu doctor Buode poate cugeta „Dacă toți e grasi, atunci nimeni nu e gras” și așa să elimine probele sportive. Am scris greșit decât da înțeleagă dom’ doctor

  5. De vină pentru puținii candidați e salariul mic și vârsta de pensionare mare. Dacă ar fi invers nu cred c-ar duce lipsă de candidați.