G4Media.ro

Sindicatul polițiștilor: 30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat…

sursa foto: SNPPC

Sindicatul polițiștilor: 30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă / Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților triați să fie sub cel al locurilor scoase la concurs

Sindicatul național al polițiștilor și personalului contractual anunță, într-un comunicat, că 30% dintre candidații la școlile MAI au fost declarați nepromovați.

”Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc. Sau, așa cum MApN a decis, recent, în premieră națională: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă, doar pe bază de dosar și probe eliminatorii”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliștii au tras mai multe semnale de alarmă referitoare la atractivitatea, în scădere dramatică, față de anii anteriori, vizavi de instituțiile de formare profesională inițială polițienești și militare, pe fondul predicitibilității tot mai precare în cele trei sisteme de referință care definesc interesul oricărui tânăr ce își dorește să îmbrace uniforma statului: sistemul carierei, sistemul salarizării și sistemul de pensionare.

Potrivit sursei citate, concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni, iar trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțină probele finale.

U

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ei, mai modificați si voi legea un pic mai închideți ochii, mai uitați-va in altă parte măcar pentru amante și nepoți! Si apoi trai neneacă din banii fraierilor.

  2. Păi, dacă băieții își iau scutiri medicale pentru sport că sunt bolnavi de lene, la ce să te aștepți?!

  3. Se naruie visul pufoşilor care de sub fusta mamei sau aripa tatalui se viseaza viitori pensionari de lux la 45 de anişori? Mai lasati micutilor neputinciosi suculețul si shaormica, eventual si țigāruşele ca de-aia nu puteti urca treptele afirmării nici macar pana la etajul doi.