G4Media.ro

UPDATE Ministerul Cercetării promovează “Standford”: numele reputatei universități americane, scris greșit de…

Foto: captură - Buletin informativ 41 – MCID

UPDATE Ministerul Cercetării promovează “Standford”: numele reputatei universități americane, scris greșit de opt ori într-un “buletin informativ” al instituției conduse de Sebastian Burduja, absolvent Stanford / Ministerul Cercetării: Ministerul: „O eroare pentru care ne cerem scuze”

Standford, creativitate și inovație pe tărâmul tribului Muwekma Ohlone” este titlul unui material despre Universitatea Stanford din SUA, publicat într-un recent buletin informativ promovat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. În materialul ministerului din România, numele instituției apare scris corect de mai multe ori, dar de opt ori apare în forma incorectă “Standford”, în condițiile în care materialul preia segmente largi chiar de pe pagina de Internet a Universității.

  • UPDATE: Ministerul a trimis joi redacției următoarele precizări: „Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) realizează, săptămânal, un buletin informativ publicat pe site-ul instituției. Buletinul reprezintă o colecție de informații și noutăți din domeniile cercetării, inovării și digitalizării, precum și o serie de rubrici de tipul “știați că…”. Dintr-o eroare de scriere, pe care ne-o asumăm și pentru care ne cerem scuze, în ultimul număr al publicației numele prestigioasei instituții de învățământ Stanford a fost scris greșit. Precizăm că eroarea a fost corectată și buletinul republicat.”

Universitatea Stanford este instituția unde actualul ministru al Cercetării, Sebastian Burduja, a obținut licența în științe politice, potrivit propriului CV.

Materialul inclus în buletinul informativ preia, fără menționarea sursei, multe pasaje de pe site-ul Universității menționate, iar numele greșit “Stanford” apare în pasajele traduse, acolo unde au fost modificate pentru a menționa numele universității. Exemplu: “Astăzi, Standford are o comunitate vibrantă de studenți, în jur de 400 dintre aceștia reprezentând peste 50 de triburi, iar “Muwekma-Tah-Ruk ~ Casa Poporului” este o reședință care celebrează diversitatea popoarelor indigene din America și Insulele Pacificului”, se arată în materialul din buletinul Ministerului (varianta de pe site-ul Stanford: “Today, the university has a vibrant community of Native students, faculty, staff, and alumni. More than 400 students on campus represent over 50 tribes, and “Muwekma-Tah-Ruk ~ The House of the People” is a residence that celebrates the diversity of Indigenous peoples throughout the Americas and Pacific Islands.”)

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. ei, asa e cu astia care trec ca gasca prin apa, nici nu stiu ce cursuri au urmat, standford, sorbena (marbela? marbella?), cambrige, harvad si alte universitati de renume. mai era o profesoara universitara la nu stiu ce universitate de pe o alee care zicea ca a terminat standford, dupa aia a zis ca de fapt a facut un curs acolo, desi eu cred ca are doar o poza selfie in fata universitatii…

    • PANA UNA ALTA „justitia” L-A FACUT SCAPAT DIN INCHISOARE SI PE bogdan olteanu.
      URMEAZA REABILITAREA. DUPA CARE, CURAT SI USCAT ISI VA RELUA VECHILE ACTIVITATI.

    • Mai ce intelectuali sunteti si voi si cititorii vostrii,Burduja ar fi trebuit in 2-3 luni sa citeasca si sa corecteze toate documentele emise de angajatii ministerul de la infiintare pana azi !Nu fiti penibili,stiu ca aveti sacina de servici de la madam IED si Tapalaga sa trageti in guvern ,partea liberala,dar cam jenant subiectul,SB chiar are studii!

    • @Arthur,
      Ce a studiat SB, Teoria Devalizării Instituțiilor Bancare sau Arta Parandărătului in Aparatul Guvernamental ?

    • Acum cativa ani era o proasta care parca dorea sa ajunga ministrul educatiei si se lauda cu un masterat la Standford. Pana la urma s-a dovedit ca n-avea nici un master ci doar o scoala de vara contra cost de doua saptamani. Probabil ca de atunci a intrat in capatanile politicienilor romani numele de Standford si a ramas pitit acolo, pana cand a venit momentul sa-l foloseasca. Pe de alta parte poate ne explica foarte probabilul agent SIE, Burduja, cine i-a platit studiile in Statele Unite. Oare sunt din banii care au disparut din banca securitatii Bancorex, pe vremea cand taticul era director adjunct acolo, mi se pare ?

  2. Mai era o deputata PSD care isi cumparase ceva de la Stanford, sau cum s-o scrie. Poate credeti ca denigrez o mare institutie de cultura, dar vi se pare ca din mainile lui Burduja sau ale pesedistei de la Stanford a iesit ceva comparabil cu realizarile unui Vanghelie?

  3. Cleptoanalfabetocratie.

  4. ” Stand up” comeďy cu burdujel bancorexel, unul dintre putinii romani admisi de Stanford fix când tatăl de burdujel era mare si tare la raif…, si Corina Dumitrescu tesatoarea- filatoarea comunistă ajunsă rectoreasa de universitate boschetara, ea însăși absolventa de cursuri exact acolosea, în spate la Stanford, în boschetii Standford, cum ne spune chiar rectoreasa pesedista in sivi ul personal.
    Degeaba promovați Stanford ul, bancorecsilor, Stanford ul nu ia români, pe verificate. Tocati de pomană banii pe brosuti lucioase.
    E universitatea de top(MIT, Caltech, cele 8 din Ivy League) care evită românii, oricâte rezultate ar fi avut la olimpiadele internationale.

    • Update: uite un subiect pentru jurnalisti: cum a intrat burdujel bancorexel la Stanford, cine i-a scris recomandările, că olimpic international nu a fost. Si câți bani a platit marinica fără frică pe studiile lui burdujel, că Financial Aid nu avea cum să aibă, la averea lui tas-o.

  5. din ciclul #romaniaeducata

  6. Bancorexel a intrat în 2004. Cu un an inainte intrase si copoasa junioare la Princeton, tas-o fiind pe val înalt in acel moment, multiple achiziții de hoteluri si intrat tare in politica românească de vârf.
    Dacă aflați cine le-a scris recomandarile si ce contin dosarele de admitere ale celor doi, sunteti țări. 🙂 Că doar nu credeți in coincidențe la niste copii fără rezultate excepționale.

  7. Poate nu e scris gresit, e doar vorba de universitatea StanDford din Xinjian China 🙂

  8. Burdujja asta e un colectionar de diplome pe banii aia multi ai parintilor!
    Poti obtine N’spe diplome daca ai bani multi…nu te exmatriculeaza, ba iti mai dau si o diploma pentru ca le-ai platit BANI GREI!!!
    Un terchea berche care s-a invartit in functii publice, dar NIMIC nu a lasat in urma lui!
    Abonat la functii publice, bine platite, mediul privat, evident, ii pute!!!

  9. Pai ei au facut Spiruford. De unde dracu sa stie ei cum se scrie?

  10. Nu ne mai dati stiri dinastea sa radem ca dam in glume apoi iarasi le dam peste cap la astia hormonii.

  11. Si tastatura mea digitalizata mai greseste mai ca e mai semianalfabeta, railor!

  12. aici nu are vina Burduja, poate doar aia ca are ca sef de cabinet una care a facut nu stiu ce facultate la Hyperion si din ce se aude si aia terminata greu. Semidocta aceasta Crețu, dar e buna in schimb pt CA la Posta Română, singura care nu are CV pe site.

  13. La mine intelege tu dar la asta ce scuza este?

  14. Numai erori va avea digitalizarea asta cu astfel de specialisti.

  15. Greseala referitoare la numele universitatii e minora si usor reparabila… Dar cu ocazia asta am citit si eu cine este Sebastian Burduja… Cei care comenteaza aici sunt constienti ca au contribuit involuntar la sustinerea financiara a studiilor acestui oportunist? Aici sunt banii dumneavoastra!

  16. Burduja e sinonim cu degeaba, de pomană.

  17. Nici măcar pe o universitate ca lumea nu a fost în stare să îi investească. În loc de Stanford, secu-beizadeaua a mers la StanDford, un fel de Adibas sau Adiads. Şi restul banilor i-a spart pe distracţii. Ce se naşte din pisică şoareci mănâncă.

    Să vedeţi ţepe ce o să tragă Guvernul-CARITAS-BANCOREX-FNI! Mai ceva ca în anii 90!