G4Media.ro

Mexic: Se analizează cazul unei doctoriţe care avea antecedente alergice și care…

sursa foto: Pixabay

Mexic: Se analizează cazul unei doctoriţe care avea antecedente alergice și care a suferit convulsii după ce i s-a administrat vaccinul împotriva covid

Autorităţile mexicane au declarat că studiază cazul unei doctoriţe în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice, care a fost internată în spital după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, informează Agerpres, citând Reuters şi EFE.

Doctoriţa, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta.

„Diagnosticul iniţial este encefalomielită”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara. Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării. Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului.

Femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, a relevat Ministerul Sănătăţii.

Pfizer şi BioNTech nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Peste 126.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Mexic şi 1,4 milioane s-au infectat. Prima serie de vaccinuri anti-COVID-19 a fost distribuită în Mexic din 24 decembrie, destinate exclusiv angajaţilor din domeniul sănătăţii. Ţara are contracte de pre-cumpărare pentru 34,4 milioane de doze de la Pfizer (SUA), 77,4 milioane de la compania britanică AstraZeneca, 35 de milioane de la compania chineză CanSino şi 34,4 milioane de la platforma Covax a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) .

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a promis că va vaccina tot personalul sanitar împotriva COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie şi „cea mai mare parte” a populaţiei sale vulnerabile până în aprilie, relatează Agerpres.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Eu tot ma vaccinez dar în putulica. Ca au zis la teve ca Covidul te face impotent

  2. Ohohoooo ce bine imi pare.

  3. Sigur avea antecedente? Era medic, nu textilistă la Apaca, totuși…. Nu s-ar fi opus?

    • E o vrajeala pe fata asta cu antecedente alergice. La un simpla cautare pe Google gasesit ca „Encefalomielită – este o formă de sindrom paraneoplazic (un tip de afecțiuni rar întâlnite care apar la persoanele care suferă de cancer).”. Totodata ” encefalomielita și alte forme de sindroame paraneoplazice nu sunt cauzate de celulele cancerigene care afectează direct funcționarea sistemului nervos, de metastaze sau de alte complicații precum infecții sau efecte secundare ale tratamentului anticancerigen. În schimb, se produc ca urmare a supra-activării sistemului imunitar. Se consideră că sindroamele paraneoplazice sunt cauzate de anticorpi și de celulele albe ale sângelui (celulele T) care, în loc să atace doar celulele cancerigene, atacă de asemenea celulele normale ale sistemului nervos și conduc la tulburări neurologice.” .

  4. Sistemul imunitar distruge tot, nu înțelege glumele ARN-ului mesager.

  5. Un supliment alimentar cu inteligenta biologică înglobată.

  6. O sa zică Biontech ca e de la prea mult buritto. Pe Cocioc sa se interzică mititeii, nu se știe ce efecte secundare apar în combinație cu seru’ minune.