G4Media.ro

Medicii constată că tot mai multe persoane care au avut COVID-19 dezvoltă…

Sursa foto: Pixabay

Medicii constată că tot mai multe persoane care au avut COVID-19 dezvoltă alergii / ”Pacienţii prezintă de cele mai multe ori strănut în salbe, rinoree apoasă, nas înfundat, prurit nazal, prurit ocular, tuse seacă iritativă”

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad constată că tot mai multe persoane care au avut COVID-19 dezvoltă alergii, chiar dacă nu au în istoric sensibilitate la polen sau alte substanţe, iar numărul celor care se prezintă la specialişti este mai mare decât în anii anteriori, anunță Agerpres.

Medicul Camelia Ciacli, specialist în alergologie- imunologie clinică în cadrul SCJU Arad, a declarat, miercuri, că în ultimele săptămâni foarte mulţi pacienţi alergici ajung la cabinetul specializat al spitalului.

„Această perioadă înseamnă o adresabilitate crescută a pacienţilor cu afecţiuni alergice. Pe lângă pacienţii care se cunosc cu afecţiune alergică de mai mulţi ani, apar tot mai multe cazuri de pacienţi la vârste mai înaintate cu afecţiuni clar documentate de etiologie alergică (…) Am observat că pacienţi care au prezentat infecţie cu SARS-CoV-2, fără antecedente patologice alergice, au dezvoltat anumite sensibilizări alergice într-un număr destul de mare”, a spus dr. Camelia Ciacli.

Medicul a adăugat că „există studii recente care demonstrează că afecţiunea alergică duce la scăderea calităţii vieţii asemănător bolilor cardio-vasculare sau diabetului zaharat”.

Specialiştii SCJU Arad spun că boala alergică la debut poate fi confundată frecvent cu viroze.

„Pacienţii prezintă de cele mai multe ori strănut în salbe, rinoree apoasă, nas înfundat, prurit nazal, prurit ocular, tuse seacă iritativă. Orice simptome care persistă mai mult de cinci-şapte zile pun problema unui diagnostic diferenţial cu o boală alergică la debut. Există nenumărate cazuri în care boala se agravează şi poate să apară o criză de astm”, a spus Camelia Ciacli.

În ultima lună, la Spitalul Judeţean Arad au ajuns aproximativ 100 de pacienţi cu afecţiuni cauzate de alergii.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Poluareeeeeee…

  2. Vedeți daca nu v-ați vaccinat, nasparliilor?
    Acuma dau in voi alergiile, diabetul, etc. – știți voi toate diagnosticele alea nasoale de care v-a zis Arafat si Compania de groaza.

  3. V-ati luat dupa Sosoaca si Danutza si-acum nu vi se mai scoala p-tza

  4. Eu aveam o alergie oribila la polenuri. Ma chinuia teribil in fiecare primavara.
    Anul trecut, in aprilie, am avut coronavirus, forma usoara (inca nu ma vaccinasem).
    Anul asta nu mai am nici urma de alergie.
    Cred ca functioneaza invers. Cine n-a avut alergie, are si cine avea, nu mai are.

    • Da de unde. Sunt doar coincidente. Oamenii se mai si vindeca (ca tine).
      Medicii din articol isi dau cu presupusul, pana la un studiu medical riguros sunt doar ipoteze.

  5. Reacțiile unui vaccin nou sint cercetate(daca sint fonduri si daca exista interes)zeci de ani până se pot trage niște concluzii.Studii pe țări,categorii sociale,vârstă, sex, gravide,menopauza,boli cronice,lactație,alergii,etc si tot nu pot fi reguli generale deoarece medicina nu i știință exactă si o aspirină poate fi benefică la o persoană in timp ce pt alta poate fi dăunătoare.

  6. Multi nevaccinati spun ca au aceste simptome cand stau in spatiu inchis cu vaccinatii, au alergie la ce transmit shedding vaccinatii.

  7. 🤣🤣🤣 e na, vaccinatii crapa subit, stim noi aia conectati la oculta mondiala!
    Au deja ADN-ul modificat si le cresc cipuri 5Ge!

  8. fara masuratori si cifre de inainte si dupa, e doar aiureala de erou in alb

  9. Mda, foarte „stiintific”, articolul. Am inteles, noii alergici au fost infectati cu covid, candva, in trecut, dar cati dintre ei erau vaccinati? 🙂