G4Media.ro

Masacrul de la Shakahola: Un pastor kenyan care își îndemna adepții să…

captura google maps

Masacrul de la Shakahola: Un pastor kenyan care își îndemna adepții să postească până la moarte este judecat pentru 191 de crime

Un tribunal kenyan a adăugat marți acuzațiile de „crimă” la cele de „terorism”, „tortură” și „cruzime” față de copii și „omor prin imprudență” deja formulate împotriva pastorului Paul Nthenge Mackenzie, în urma morții a 429 de adepți ai sectei sale evanghelice. De data aceasta, el va fi judecat pentru 191 de crime, scrie Le Figaro.

Pastorul autoproclamat și alți 29 de inculpați au pledat nevinovați în fața unui tribunal din orașul Malindi, la zece luni de la dezvăluirea acestui caz care a șocat Kenya, o țară de religie predominant creștină din Africa de Est.

Masacrul de la Shakahola

Paul Nthenge Mackenzie a pledat deja nevinovat la acuzațiile anterioare care i-au fost aduse, printre care cele de „facilitare a comiterii unui act terorist”, „participare la o activitate criminală organizată” și „radicalizare”, care au fost pronunțate în mod oficial la 18 ianuarie, cele de „omor prin imprudență” la 23 ianuarie și cele de „tortură” și „cruzime” față de copii la 25 ianuarie.

Acest fost șofer de taxi devenit pastor se află în arest preventiv din 14 aprilie, a doua zi după ce au fost descoperite primele victime în pădurea Shakahola (sud-estul Kenyei), unde se întrunea Biserica Internațională a Bunei Vestiri, pe care a fondat-o în 2010. El i-a sfătuit pe adepții săi să postească până la moarte pentru a se „întâlni cu Iisus” înainte de sfârșitul lumii, pe care l-a prezis în august 2023. Perchezițiile efectuate în Shakahola, o zonă vastă de tufișuri de pe coasta kenyană, au dus la exhumarea a 429 de cadavre, dintre care unele erau îngropate de mai mulți ani. Autopsiile au arătat că majoritatea victimelor au murit de foame. Unele, inclusiv copii, au fost strangulate, bătute sau sufocate.

Dezvăluirea acestui scandal, supranumit „masacrul de la Shakahola”, a stârnit un val de critici la adresa  autorităților kenyene pentru că nu au reușit să împiedice acțiunile pastorului, care fusese arestat de mai multe ori pentru predicile sale extreme. Într-un raport publicat în octombrie, o comisie a Senatului a subliniat „deficiențe” ale justiției și ale poliției, care au fost alertate în 2017 și 2019. În iulie, ministrul de interne Kithure Kindiki a descris masacrul de la Shakahola drept „cea mai gravă breșă de securitate din istoria” Kenyei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...