G4Media.ro

Marcel Ciolacu: România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro…

Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu: România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței actualei guvernări / PSD propune un „consens național” asupra Planului de redresare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro, banii din Mecanismul european de ajutor, din cauza „incompetenței și nepăsării actualei guvernări” și susține că a discutat cu „prim-vicepreședintele” Comisiei Europene, Frans Timmermans (vicepreședinte executiv, n.r.), și cu comisarii pentru Muncă, Nicolas Schmit, și Dezvoltare, Elisa Ferreira, care ar fi salutat propunerea PSD privind obținerea unui consens național asupra Planului de redresare.

Marcel Ciolacu s-a plâns și de lipsa consultării Guvernului cu partidele politice de opoziție.

„Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziție, societatea civilă, partenerii sociali și autoritățile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie #respins pe bandă rulantă”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Publicăm integral postarea lui Marcel Ciolacu:

„România riscă să #piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări.

Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziție, societatea civilă, partenerii sociali și autoritățile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie #respins pe bandă rulantă.
În acest context, am avut în aceste zile discuții cu partenerii noștri europeni pentru a găsi soluțiile cele mai bune astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condițiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate și a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români.

Mă bucur că atât Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, cât și Comisarii pe #Muncă, Nicolas Schmit, și #Dezvoltare, Elisa Ferreira au salutat propunerea noastră referitoare la un consens național asupra acestui plan și au susținut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite #corect și #transparent și, în același timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României.

De asemenea, am discutat despre preocuparea constantă a PSD privind salariul minim european, dar și despre #drepturile muncitorilor români în Europa”.

Premierul Florin Cîțu a salutat miercuri votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare și reziliență, în valoare de 672,5 miliarde de euro și din care România poate atrage peste 30 de miliarde de euro, afirmând că din acești bani vor fi construite spitale noi și vor fi modernizate cele existente.

Premierul a spus că dorește ca Guvernul să finalizeze „cât mai curând” Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât România să aibă acces la finanțarea europeană.

„Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenție pentru finanțarea investițiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde și reforme structurale”, a declarat Cîțu.

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență, conceput pentru a ajuta statele membre să combată efectele pandemiei de COVID-19, cu 582 voturi pentru, 40 împotrivă și 69 abțineri.

Mecanismul de redresare și reziliență este cel mai important constitutiv element al pachetului de stimulente aferent Instrumentului european de redresare „Next Generation EU”, în valoare de 750 de miliarde EUR, precizează Parlamentul European.

Prin Mecanism, se pun la dispoziția statelor membre 672,5 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi pentru a finanța măsuri naționale care atenuează consecințele economice și sociale ale pandemiei.

Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Mafia rosie e disperată, nu mai are bani pentru diamante si amante.

  2. 🤣🤣🤣🤣
    A se citi: ” PSD risca sa pierda spaga din alocarea a 30 mld euro si trebuie sa manance si gura lor ceva”

  3. Ciolacule, dar de banii europeni pentru A3 si A10 pe care o sa-i pierdem din cauza ministrilor transporturilor Cuc si Sova (PSD) nici o vorba?

  4. Vaiiiii,
    Macar un buric de degetel sa inmoaie si ei in borcanul cu miere.
    Sufletelul si gurita lor de pesedisti. Vai bunicii,vai copii nostri, mor de foame.
    Daca au facut kilometrul de 800 metri cine stie cu cati metri patrati hectarul ne trezim acum.
    Ca de, foamete mare, pandemie, criza, cauciucata lui Badalau pretentii mari.

  5. Ar fi frumos daca ar fi si publicat inregistrarea videocall cand „prim-vicepreședintele” Comisiei Europene, Frans Timmermans (vicepreședinte executiv, n.r.), și cu comisarii pentru Muncă, Nicolas Schmit, și Dezvoltare, Elisa Ferreira, care ar fi salutat propunerea PSD .
    CIOLACU ZIS CAPAC DE BUDÃ E DISPERAT , MINTESTE SI IMPLICA SI EUROPA DE DATA ASTA.
    OARE MAINE CU CE MINCIUNI VINE?

  6. nu prea pricep .. astora de la PSD nu le puteau banii astia UE … ca ei nu-si vand tara .. ca ei nu fac spitale cu fonduri UE ca-s cu dedicatie .. ca nu situ ce ..

  7. Citez din viitoarea declaratie a lui mos luis: „singura solutie pentru a nu pierde banii de la UE este cooptarea psdului la guvernare!”
    Iar nebarbieritului soios sa-i explice cineva ca ciordeala din banii dati de UE e mai anevoioasă, nu se compară cu jaful cu care sunt obisnuiti pesedeii. Nu zic ca nu se poate da cu jula, asta ne-o va dovedi aripa galbena a usl, dar sa stie la ce vor sa se înhame.

  8. Voi ați discutat cu opoziția când ați fost la guvernare, Ciolanule ? Vă zgâriați pe ochi că n-aveți acces la banii euriopeni, să-i mai dijmuiți ? Infractorilor !

  9. Marcele, da’ guvernarea voastră competentă câte melearde a băgat în economia României? Ai vreun număr? Ceva?

  10. Ciumatule ! Daca făceai lucrul acesta când aveai puterea , sincer aici reușit să-mi smulgi o lacrimă . Așa , mars la dragnea la coteț .

  11. Decât furate de voi mai bine pierdute…

  12. Cate miliarde s-au pierdut din cauza voastra?

  13. Romania nu risca sa piarda nimic !

    PS. Ciolanu’ e disperat ca PSD nu se poate lipi de butoiul cu miere si incearca sa intre si el la „un consens natinal”, poate, poate reuseste si el sa primeasca un borcanel de miere ! :)))

  14. Dincolo de ceea ce spun PSDistii, din pacate Economistii chiar avertizeaza:
    „De ce nu va atrage Romania cele 30 de miliarde de euro de la UE. Economist: „Nu poti, intr-un pahar de 200 ml, sa pui un litru de apa”.
    „Nu vom atrage decat 30% din cele 30 de miliarde de euro”.
    „Eu estimez ca vom reusi sa atragem cel mult 30% din cele 30 de miliarde pentru ca aici ne cam este capacitatea. Lucrurile sunt foarte simple: intr-un pahar de 200 de ml nu poti sa pui un litru de apa. La noi capacitatea institutionala este foarte limitata, avem o metodologie foarte complicata si birocratizata si nici nu avem personal specializat pentru ca el se schimba la fiecare guvern”, spune Cosea.

    Acesta este de parere ca Romania nici nu are apetit pentru fonduri europene pentru ca nu exista posibilitatea unor „aranjamente”.

    „In tara, mai faci un contract cu bugetul, mai unul cu primaria, te mai faci ca cureti zapada, dar o lasi asa… si merge. La UE, lucrurile acestea nu merg”, afirma el.

    La capitolul energie verde, situatia la noi nu e roz deloc.

    Analistul economic spune ca cea mai mare fabrica de baterii cu energii alternative se construieste langa Romania. O construieste Coreea de Sud in Ungaria si este vorba de o investitie de 2,3 miliarde de dolari.

    „Sa ne fie rusine ca nu am putut sa atragem noi aceasta investitie! Coreea de Sud isi extinde tehnologia in Europa, iar noi mergem in sens contrar curentului. Amintiti-va de acel memorandum prin care interzicem tarilor in afara UE cu care nu avem acorduri comerciale sa participe la licitatii. Deci excluderea Asiei”, afirma Cosea.

    Si, in timp ce toata lumea se uita acolo pentru a vedea cum cresc economiile, noi ne inchistam aici intre gardurile noastre si refuzam sa colaboram cu alte state.
    „Atunci nu ar trebui sa ne mai miram ca lucrurile merg atat de prost si avem un buget care nu este nici pe departe un instrument de politica economica, ci este un simplu cont contabil de aprozar. Adica noi taiem pana ajungem la egal cu cat castigam. Nu avem nici un fel de gandire de crestere a veniturilor, ci doar de taiere a cheltuielilor cat ne ajunge plapuma”, afirma economistul.