G4Media.ro

LIVE Ziua 350 de război. Zelenski, nou apel pentru avioane de luptă:…

Sursa foto: Telegram - Zelenskiy / Official

LIVE Ziua 350 de război. Zelenski, nou apel pentru avioane de luptă: „Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja” / Putin, implicat în doborârea zborului MH17 în 2014 – procurori / Președintele Ucrainei, în vizită la Londra. Miercuri seara va ajunge la Paris, iar joi la Bruxelles / Kievul va primi cel puțin 100 de tancuri Leopard recondiționate

Zaporojie, Herson și Dnipropetrovsk, regiuni din apropierea frontului, vor fi conduse de guvernatori „cu experienţă reală în apărarea statului”, anunță Zelenski. Vorbind despre şeful SBU, președintele Ucrainei a arătat că „Vasil Maliuk a fost şeful interimar al Serviciului pentru o perioadă de timp. El a trecut testul războiului. Şi-a dovedit eficienţa. A fost numit în funcţie”, a arătat Zelenski care sunt criteriile de care va ţine cont în numirea viitorilor oficiali. Pe de altă parte, Kievul va primi cel puțin 100 de tancuri Leopard recondiționate, anunță Germania, Danemarca și Olanda, citate de The Guardian.

Principalele evenimente ale zilei de miercuri, 8 februarie: 

Ora 22:35 Moscova se teme că avioanele vor fi folosite în atacuri asupra trupelor ruse, pentru a recupera teritoriile ucrainene anexate ilegal în septembrie de Rusia.

  • „Având în vedere soarta sistemelor de artilerie NATO folosite în mod regulat de armata de la Kiev pentru a bombarda oraşele paşnice din Donbas, nu există nicio îndoială că avioanele de război occidentale, dacă vor fi vreodată furnizate, vor fi de asemenea folosite în curând în raiduri aeriene asupra zonelor rezidenţiale din oraşele din Donbas, Luhansk, regiunea Herson şi Zaporojie, care au trecut sub protecţia Rusiei”, se arată în comunicatul rus, care înfierează, recurgând la tezele propagandistice ale Moscovei, discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul britanic.

Ora 22:24 Tancurile britanice Challenger promise de Londra Kievului vor fi operaţionale „luna viitoare” în Ucraina, a declarat miercuri premierul britanic Rishi Sunak, într-o conferinţă de presă, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Ora 22:17 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat miercuri faptul că omologul său francez Emmanuel Macron, acuzat uneori că nu este în fruntea sprijinului pentru Ucraina, „s-a schimbat” şi a apreciat că încrederea este „reală astăzi”, potrivit unui interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta”, a declarat Zelenski. „La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal”, a adăugat preşedintele ucrainean, aşteptat miercuri seara la Paris, după o vizită la Londra.

„Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi”, a subliniat preşedintele ucrainean, care joi se va afla la Bruxelles pentru summitul Uniunii Europene.

Ora 22:00 În timpul vizitei lui Zelensky, ministrul britanic de externe James Cleverly a anunțat mai multe sancțiuni împotriva „armatei ruse și a elitelor de la Kremlin”, scrie CNN.

Ora 21:30 Rishi Sunak, despre curajul soldaților ucraineni: ”Este impresionant”, adăugând: „Este un lucru care ne inspiră: „Fiți siguri că suntem alături de voi, alături de oamenii voștri și vă vom oferi tot ce putem”, transmite news.sky.com.

Ora 20:56 Invitat de Rusia, Roger Waters, cofondatorul Pink Floyd, declară la ONU: Invazia în Ucraina este ilegală / Artistul crede, însă, că invazia a fost provocată și a cerut încetarea focului. Detalii, aici. 

Ora 20:24 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere avioane de luptă din partea Marii Britanii. Ce șanse are să le primească și ce importanță au? Analiza, aici.

Ora 20:10 Rusia avertizează Londra împotriva trimiterii de avioane de luptă în Ucraina, scrie TASS. 

Ora 20:00 Volodimir Zelenski, în conferință cu premierul Marii Britanii: ”Ucraina are un pachet de apărare foarte puternic din partea Marii Britanii”. Detalii, aici. 

Ora 19:06 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va cere joi, la summitul european de la Bruxelles, mai multe arme pentru a lupta împotriva Rusiei şi accelerarea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, a declarat miercuri agenţiei Reuters un oficial ucrainean. Detalii aici.

Ora 18:49 Jurnalistul american de investigații Seymour Hersh a afirmat că SUA ar fi fost implicate în exploziile de anul trecut de la gazoductul submarin Nord Stream, relatează Sky News. Detalii aici.

Ora 18:07 Duma de Stat va interzice presei ruse să scrie că membrii formațiunilor militare voluntare au avut cazier judiciar – acest lucru va fi considerat drept discreditare a armatei, relatează BBC. Detalii aici.

Ora 17:43 Armata rusă ar putea face presiuni pentru a lansa o ofensivă pe scară largă în estul Ucrainei „într-un interval de timp nerealist și probabil fără suficientă putere de luptă”, a declarat un thinktank american, citat de BBC. Detalii aici.

Ora 17:14 Președintele Zelenski s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea Palatul Buckingham, în cadrul vizitei sale surpriză în Marea Britanie, relatează BBC. Detalii aici.

Ora 16:44 Miercuri seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski va sosi la Paris, relatează Reuters, citând posturile de televiziune franceze, potrivit BBC.

La Paris, Zelenski se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz.

Zelenski este așteptat să ajungă joi la Bruxelles.

Ora 16:31 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la Palatul Buckingham pentru a se întâlni cu Regele Charles al III-lea, la scurt timp după ce s-a adresat membrilor parlamentului britanic și le-a mulțumit pentru sprijinul acordat în timpul războiului, relatează CNN.

Ora 16:25 O echipă internațională a declarat că „există indicii puternice” că președintele rus Vladimir Putin a semnat personal decizia de a permite intrarea unui sistem de rachete rusești în Ucraina înainte ca acesta să fie folosit pentru a doborî zborul MH17 al Malaysia Airlines, relatează Sky News. Detalii aici.

Ora 15:00 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține un discurs în fața politicienilor britanici la Westminster Hall, pentru a mulțumi Regatului Unit pentru sprijinul militar acordat Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei. Urmărește aici discursul liderului ucrainean.

Ora 14:10 Sancţiunile occidentale impuse Rusiei au redus în mod semnificativ veniturile statului din petrol şi au redirecţionat zeci de miliarde de dolari spre companiile de shipping şi de rafinare, dintre care unele au legături cu Rusia, arată o analiză Reuters. Detalii aici.

Ora 13:59 Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că este sigur, la aproape un an de la invazia Rusiei în Ucraina, că Moscova nu va reuși să-și atingă obiectivele, transmite agenția AFP. Detalii aici

Ora 13:31 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va deplasa joi la Bruxelles pentru un summit al Uniunii Europene, a declarat miercuri un diplomat european, confirmând informațiile apărute în mai multe media începând de luni, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com. Detalii aici

Ora 13:15 Rusia a acuzat miercuri Statele Unite că nu emit vize pentru delegaţi ruşi la Naţiunile Unite şi restrâng mişcările diplomaţilor săi, declarând că va iniţia proceduri de arbitraj, transmite Reuters. Detalii aici.

Ora 13:10 Rusia nu va rămâne „prea curând” fără arme sau trupe pentru războiul său, iar Vladimir Putin crede că poate „bombarda” Ucraina până o determină să vină la masa negocierilor, a avertizat Serviciul Estonian de Informații Externe, citat de Sky News. Detalii aici

Ora 12:55 Volodimir Zelenski a aterizat miercuri în Marea Britanie, în cadrul unei vizite surpriză în această țară, unde urmează să poarte discuții cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak și cu regele Charles al III-lea, înainte de a se adresa parlamentului la începutul după-amiezii. Detalii aici

 


Ora 12:32 Rusia l-a invitat pe cofondatorul trupei Pink Floyd Roger Waters să vorbească miercuri în fața Consiliului de Securitate al ONU, în cadrul unei reuniuni pe care Moscova a solicitat-o pentru a denunța livrarea de arme către Ucraina, transmite agenția Reuters. Detalii aici

Ora 12:21 Ministerul rus de Externe a cerut într-o notă oficială transmisă marţi Ambasadei SUA din Moscova să înceteze să se amestece în afacerile interne ale Rusiei, a declarat marţi o sursă diplomatică apropiată de conducerea MAE pentru agenţiile de presă oficiale ruse TASS şi RIA Novosti, citate de Agerpres. Detalii aici

Ora 12:13 În autoproclamata Republică Populară Donețk, ocupată de Rusia, văduvele soldaților ruși uciși în invazie au primit haine de blană, potrivit unui videoclip publicat pe Telegram de meduza.io, transmite Pravda. Detalii aici

Ora 11:40 Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken au avut marţi o conversaţie telefonică în care au discutat despre o posibilă suplimentare a ajutorului militar acordat Kievului de către Washington şi despre impunerea de noi sancţiuni care să vizeze Rusia, transmite miercuri EFE, citată de Agerpres. Detalii aici

Ora 11:26 Ucraina a publicat o înregistrare video care pare să arate luptători ruși care își târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă și apoi îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeți, transmite The Guardian. Detalii aici

Ora 10:38 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski e așteptat miercuri la Londra, în prima sa vizită în Marea Britanie după ce Rusia a declanșat invazia, transmite BBC. Detalii aici

Ora 10:28 Liderul cecen Ramzan Kadîrov, unul dintre cei mai fideli aliați ai președintelui rus Vladimir Putin, afirmă că vrea să invadeze Polonia după ce Rusia va obține victoria în Ucraina, potrivit International Business Times. Detalii aici

Ora 09:58 Pușcăriașii ruși amenințați cu noi dosare penale dacă refuză să intre în rândurile grupului de mercenari Wagner, relatează site-ul rusesc The Agency, care citează doi avocați și a o activistă pentru drepturile omului, transmite meduza.io. Detalii aici

Ora 08:34 Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk, a afirmat că soldații ucraineni fac tot ce le stă în putință pentru a apăra Bahmut, dar, întrebat dacă orașul va cădea în mâinile rușilor, acesta a precizat că nu exclude „niciun scenariu”, potrivit CNN. Detalii aici

Ora 08:07 Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de rachete și lansatoare către Polonia în valoare totală de 10 miliarde de dolari, relatează citând Departamentul american al Apărării, agenția Reuters, preluată de BBC. Detalii aici

Ora 07:30 Germania, Danemarca și Olanda au anunțat că intenționează să furnizeze Ucrainei cel puțin 100 de tancuri de luptă Leopard 1 recondiționate. Într-o declarație comună, miniștrii apărării din aceste țări au declarat că transportul de Leopard 1 mai vechi face parte dintr-un efort „de a sprijini Ucraina în eforturile sale de a rezista agresiunii rusești”. Livrarea va avea loc „în următoarele luni” și va include sprijin logistic și instruire, transmite The Guardian.

Ora 07:15 Zaporojie, Herson și Dnipropetrovsk, regiuni din apropierea frontului, vor fi conduse de guvernatori „cu experienţă reală în apărarea statului”, anunță Zelenski, transmite News.ro.

Ora 07:00 Vorbind despre şeful SBU, Zelenski a arătat că „Vasil Maliuk a fost şeful interimar al Serviciului pentru o perioadă de timp. El a trecut testul războiului. Şi-a dovedit eficienţa. A fost numit în funcţie”, a arătat Zelenski care sunt criteriile de care va ţine cont în numirea viitorilor oficiali, transmite News.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. … merg .. sa imi prepar .. un Ceai Chinezesc ..

    🙂

  2. #flo cea….ti ai băut năutul și ai făcut revista presei din Rusia? Țu chiar ai o problema pe creier!

  3. stau si ma intreb cum e sa fi in locul unei slu.g.i precum Eugenia sau Rikki sau Florin sau oricare altul de pe aici (greu de imaginat).
    Cand te gandesti ca slu.g.a prin definite inseamna sa apartii cuiva, oare se opreste chestia asta doar la a primi bani sau oferiti si alte servicii?
    Sigur mai mult de salariu minim pe economie nu-l luati probabil ca la negru si probabil mai aveti un job platit cu maxim 3000 de lei ca la cat de im.be.cil.i sunteti nu vad ce ati putea lucra voi sa castigati mai mult de atat iar asta daca sunteti din Bucuresti…
    Sunt sigur ca v-ati incantat si v-ati luat si un apartament ca na, postarile nu se scriu din frig, cum o duceti pe vremurile astea cu ratele? Au crescut? V-a mai dat si voua owner-ul de o acadea? Sau v-a dat-o pe a lui?
    Oare o fi bine? O fi rau?

    • Nu cred ca e vb de altceva la mijloc in afara de ticalosie nativa si ceva convingeri conservatoare anti occidentale. Nu vad de ce ar da cineva bani pentru contentul lor care nu e altceva decat traducere a unor postari din canale telegram proruse.

    • Bai asta florin zis flo.cea, lasa gargara de partid si canta la masa lu simion, ai acolo un loc rezervat in picioare ma thembelulle 😆 🤣 😂

  4. Florin repeta acelasi lucru in fiecare zi, pentru el Rusia cucereste/pierde Bahmutul in fiecare zi cu 75%…
    @florine inchide Starcraftul ala ca aici nu este cu zergi si protosi!

  5. Am aflat cine sunt Trolli ONU, Riki si FLORIN 👍🏼

  6. vedeti ba ca katîru vostru care si a vandut poporu putlerului nu merge la lupta cea mare fara cizmulite prada si iphone cu tick tock pă el…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  7. se pare ka’Kadirov a decis sa-l concureze pe Medvedev la capitolu „nu deschide gura-n public dupa litra de votka peste pumnu de medicatie de cap”

  8. toata propaganda intr-un titlu. bravo g4

  9. închideți rubrica de comentarii dacă tot nu se ține cont ce gunoaie postează unii care pe deasupra mai sunt și atotprezenți la orice articol

    • Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa inca un clown boy, comunistoid de serviciu 🤣

  10. Da, Putin a fost implicat in atentatul respectiv. El se afla in avionul celalalt, care s-a dorit sa fie doborat, numai ca tragatorii au gresit si au tintit alt avion.