G4Media.ro

Rusia îl invită pe Roger Waters să vorbească la ONU despre armele…

Sursa Foto: Instagram

Rusia îl invită pe Roger Waters să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei / Gilmour: Waters – antisemit, apologet al lui Putin

Rusia l-a invitat pe cofondatorul trupei Pink Floyd Roger Waters să vorbească miercuri în fața Consiliului de Securitate al ONU, în cadrul unei reuniuni pe care Moscova a solicitat-o pentru a denunța livrarea de arme către Ucraina, transmite agenția Reuters.

„Diplomația rusă obișnuia să fie serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?”, a declarat un diplomat din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, vorbind sub rezerva anonimatului.

Waters a fost criticat de susținătorii Ucrainei atunci când a publicat pe site-ul său, în septembrie, o scrisoare deschisă adresată primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, în care a argumentat împotriva furnizării de arme de către Occident către Kiev.

Consiliul de Securitate, format din 15 membri, s-a reunit de zeci de ori de când Rusia a invadat Ucraina vecină, în 24 februarie anul trecut. Dar nu poate lua nicio măsură, deoarece Rusia are drept de veto, alături de Statele Unite, China, Marea Britanie și Franța.

Gilmour: Roger Waters – antisemit și apologet al lui Putin care face playback

Soția vedetei Pink Floyd David Gilmour, Polly Samson, a lansat marți o critică dură la adresa lui Roger Waters, pe Twitter, notează Times of Israel.

Samson, o romancieră renumită, a scris: „Ești antisemit până în adâncul tău putred. De asemenea, un apologet al lui Putin și un mincinos, hoț, ipocrit, evită impozitele, face playback, misogin, bolnav de invidie, megaloman. Ajunge cu prostiile tale”.

Gilmour a distribuit apoi tweet-ul ei.

 


Se pare că postarea a fost un răspuns la un interviu în care Waters, cunoscut de mult timp pentru activismul său anti-Israel, și-a exprimat sprijinul pentru președintele rus Vladimir Putin, a spus că este „foarte trist” că foștii săi colegi de trupă au înregistrat un cântec în sprijinul Ucrainei și a reiterat comparațiile sale între Israel și Germania nazistă.

El a publicat o declarație mai târziu marți, spunând că este „conștient de comentariile incendiare și extrem de inexacte” postate de Samson și că analizează posibilitatea de a lua măsuri legale.

Gilmour și Waters sunt certați de zeci de ani, inclusiv înainte de plecarea celui din urmă de la Pink Floyd în anii 1980.

În ultimul an, Waters a luat apărarea Rusiei în legătură cu invazia acesteia în Ucraina, ceea ce a dus la anularea concertelor planificate în Polonia, un susținător important al Kievului.

Waters nu este străin de controverse, în special pentru criticile sale vehemente la adresa Israelului.

În 2013, Liga Anti-Defăimare a concluzionat că Walters avea opinii antisemite.

Fondatorul trupei Pink Floyd a îndemnat artiștii să boicoteze Israelul și a comparat tratamentul aplicat de Ierusalim palestinienilor din Cisiordania și Gaza cu tratamentul aplicat persoanelor de culoare în Africa de Sud, în condițiile apartheidului. La concertele sale, Waters a folosit în trecut un balon în formă de porc cu simboluri evreiești, inclusiv o stea a lui David.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Corect! Cum isi poate permite omenirea sa ofere ajutor unei natii pe care statul teror!st Putin a decis sa il elimine fizic?

 2. asta s a lovit de zidu zidurilor…zidu mujic… si clar are nevoie de educatie copilu…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

 3. asta s a lovit de zidu zidurilor…zidu mu.jic… si clar are nevoie de educatie copilu…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

 4. Toți ăștia sunt niște mameluci comparativ cu Waters. Singurul mare geniu cultural veritabil rămas în viață. Omenirea a avansat cu 100 de ani în emancipare culturală și socială datorită lui.

  • Pentru mine rusii = ucraineni , romanii multe necazuri au de pe urma lor , dar in 2013 am fost la concertul lui R Waters .

  • Poate muzical „ca cultural”….desi si-n muzica mai sunt si altii, poate chiar si mai si, degustibus non…! In rest, una-i una si alta-i alta, a fost (nu stiu cat mai este…) un mare muzician rock si atat, de unde atata mare cultura? Cat despre caracter, ce sa mai vorbim!

  • Samson, o romancieră renumită, a scris despre R.Waters: „Ești antisemit până în adâncul tău putred. De asemenea, un apologet al lui Putin și un mincinos, hoț, ipocrit, evită impozitele, face playback, misogin, bolnav de invidie, megaloman. Ajunge cu prostiile tale”. 🇷🇺👹💣💣💣💣🗽

 5. Lu Waters nu e frica sa fie debil. Vezi ca sunt multi la varsta aia care au vedenii si vorbesc aiurea. Unii si cu premii Nobel. Asa ca „ha ha” ai grija de tine si ia Gingo Biloba ca se pare, ai nevoie. Cu paine.

 6. #flo.cea…..și simion zice ce gândește? Ca tu zici ce gândește simion….

 7. Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa, doamnelor si domnilor Clociiiiiiin Floociinescuuuuu🤣

 8. Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa Clociiiiiiin Floociineeescuuuu s-au prins toti ca esti un clown boy 🤣

 9. S-a suparat cind i s-au anulat concertele din Polonia…